Nu exclude următoarele “tentații” din meniul tău

 

In ce mod “tentațiile” precum pasta, brânza si nucile ne pot chiar ajuta sa slăbim.

Majoritatea oamenilor care încearcă sa slăbească considera ca trebuie sa evite mâncărurile pe care le iubesc, precum nucile, brânza, pasta pâinea si altele. Ei se grăbesc sa excludă din meniul lor alimentele “care îngrașă”, fara însa a-si da seama ca ele sunt bogate in nutrient precum vitamina E, calciu, fibre si grăsimi nesaturate – elemente de care avem nevoie pentru a reduce aportul de calorii. Crezi sau nu, aceste alimente pot sa ne ajuta sa slăbim.

Secretul de a nu simții foame este atunci când reducem aportul de calorii cu care ne-am obișnuit, este sa alegem mâncăruri care conțin fibre, proteine si grăsimi sănătoase. Străduindu-se sa dea jos kilograme, oamenii deseori exclud din meniul lor mâncărurile bogate in grăsimi din cauza conținutul lor ridicat de calorii. Dar atunci când aceste alimente conțin si proteine si fibre, cele trei ingrediente lucrează împreuna si ne fac sa ne simțim satui pe o perioada de timp mai îndelungata, ceea ce ne ferește de a face abuz de mancare.

“Tentațiile” pe care nu trebuie sa le excluzi din meniul tău:

Nuci

Nucile nu sunt considerate un aliment “dietetic” deoarece ele bogate in calorii. Aceasta nu înseamnă ca trebuie sa le excluzi complet din meniul tău. Ele sunt bogate in grăsimi nesaturate, proteine si fibre si te pot satura pe o perioada de timp mai îndelungata. Conținutul alimentar al nucilor ne ajuta sa ne stabilizam glicemia si sa evitam foamea datorata schimbării bruște a glicemiei din cauza consumului de alimente bogate in carbohidranți, precum biscuiții si produsele de patiserie.  Un pumn de nici pe zi este suficient pentru a-ti obține ingredienței benefici din ele si pentru a evita senzația de foame pe o perioada timp mai îndelungata. Poți sa le consumi separat sau adăugând 5-6 la micul dejun sa gustarea de după masa, dar nu e voie sa consumi seara. Recomandabil este sa consumi nucile crude si fara sare sa sa eviți alunele si nuca de acaju.

Brânza

Brânza este celalalt aliment pe care oameni deseori îl exclud din meniul sau atunci când doresc sa slăbească. Dar brânza, precum nucile, conține substanțe nutriționale benefice, precum proteine, calciu, magneziu si altele, si nu e necesar sa te privezi de ea daca iți place, chiar si atunci când respecți un regim de slăbit.

Din cauza conținutului ridicat de calorii al brânzii e bine sa limitezi cantitățile pe care le consumi pana la 100 – 200 gr pe zi. Alege brânza cu conținut de grăsimi redus sau banya cu un conținut de grăsimi sub 40 %.  Consumat in cantitățile corecte, brânza dintr-un aliment “ingrasator”, poate sa devina aliatul slăbirii, atunci când face parte dintr-un regim alimentat echilibrat. In compoziția sa in afara de calciul, magneziul si proteinele benefice, intra si lecitina care ajuta digestia si metabolismul corect al grăsimilor din organism.

Pasta, pâine, orez

Reprezentanții principali ai alimentelor glucide – pasta, pâine si orez sunt condamnate de majoritatea persoanelor care doresc sa slăbească. Adevărat este ca alimentele bogate in carbohidranți rafinați, precum pâinea alba, duc la o creștere rapida, urmata de o scădere brusca a glicemiei si a nivelurile insulinei, ceea ce duce la senzația de foame. (Cerealele rafinate sunt cele al căror boabe sunt separate de germeni și tărâțele din stratul exterior. Procesul acesta elimina majoritatea fibrelor, vitaminelor si mineralelor si ramane numai amidonul.)

Situația este cu totul diferita atunci când alegem alimente integrale, care sunt bogate in fibre. Organismul nostru le asimilează mai încet si acest lucru ne face sa ne simțim sătui.  Pâinea integrala, pasta integrala si orezul integral imbunatatesc funcționarea tractului gastro-intestinal si chiar pot sa ajute la imbunatațirea simptoamelor așa numitului “intestin leneș”. Alimentele integrale au un indice glicemic mai mice, ceea ce ele face o sursa mai stabila si mai durabila de energie si ne ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.

Pasta, pâinea si orezul integral sunt o sursa buna de vitamine, minerale si fibre si au locul loc in fiecare meniu alimentar sănătos, chiar daca acesta este destinat reducerii greutății.

Toate mâncărurile pe care iubești

Atunci când elimini alimentele tale preferate din meniu, lucrul acesta te face sa te simți nedreptățita si chiar ele devin cauza sa le dorești cel mai mult pe ele. Lucrul acesta deseori duce la un abuz cu cantitatea lor si de o incalcare a regimului ales. Soluția efectiva, care lucrează pe termen lung este sa ai grija alimentele tale preferate sa facă parte din meniul tău, dar in cantitati moderate, in special acele care sunt bogate in substanțe nutritive benefice. La regimurile întocmite de Ipocratis nu exista alimente interzise, ci numai unele care urmează sa fie consumate in anumite zile. Pentru majoritatea persoanelor care doresc sa slăbească, numai lipsa de interdicții este suficienta pentru a respecta mai ușor si cu rigurozitate regimul alimentar potrivit pentru ei.

Rezumat
Nu exclude următoarele "tentații" din meniul tău
Article Name
Nu exclude următoarele "tentații" din meniul tău
Descriere
Majoritatea oamenilor care încearcă sa slăbească considera ca trebuie sa evite mâncărurile pe care le iubesc, precum nucile, brânza, pasta pâinea si altele. Ei se grăbesc sa excludă din meniul lor alimentele "care îngrașă", fara însa a-si da seama ca ele sunt bogate in nutrient precum vitamina E, calciu, fibre si grăsimi nesaturate - elemente de care avem nevoie pentru a reduce aportul de calorii. Crezi sau nu, aceste alimente pot sa ne ajuta sa slăbim.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM