Nu exista alimente interzise

Bine cunoscut este faptul ca interdicțiile (in special când e vorba de alimente) ele ne fac sa le opunem si nu sunt o metoda foarte efectiva de schimbare a obiceiurile noastre. Participarea conștienta la schimbări este cheia succesului! Prin urmare, pentru cei care urmează un regim alimentar de la Top Forma nu exista alimente interzise, dar unele alimente urmează sa fie consumate inter-o anumita zi – in “Ziua libera“.
In fiecare a 7-ea zi din regim aveți libertatea sa alegeți singuri ce si cat sa mâncați – nu exista restricții nici referitor la cantitate, nici la alimente.

Secretul “Zilei libere”

 

Ziua libera“ nu este o recompensa pentru urmarea buna a regimului, nici nu este un test daca vom rezista tentațiilorapărute. El este inventat si introdus de Ipokratis cu câteva obiective speciale care isi au dovedit eficacitatea, mai exact:

1. Din punct de vedere psihologic este important sa nu existe interdicțiifiindcăinterdicțiile duc la o rezistenta interna si opoziție. Aceasta este una din cauzele sa existe ziua libera – daca de exemplu miercurea aveți pofta sa mâncați o bucata de tort nu credeți ca acest lucru este interzis. Păstrați calmul si spuneți va “Voi manca tort duminica, atunci este ziua mea!” Cu alte cuvinte – nu exista alimente dar unele alimente urmează sa fie intr-o anumita zi.

2. Voința libera va va ajuta sa va creați cu timpul obiceiul sa impartiti alimentele in cele de baza (care au calitati alimentare bune), inclusiv alimentele care trebuie sa predomine in meiul dumneavoastră spatamanal si delicatese (urmează sa fie consumata mai rar si numai atunci când este gustoasa sau atrăgătoare, dar nu are calitati alimentare bune).

In momentul in care obișnuiți sa facețidiferențaintre mâncarea de baza si delicatesele va va fi ușor sa luațihotărârile corecte legate de alimentațiadumneavoastră. Nu mai veți alege delicatese atunci când va este foame, deoarece știți ca corpul dumneavoastră are nevoie de alimente cu calitati alimentare bune, dar nu de chipsuri, napolitane sau alte alimente daunatoare (delicatese).

3. A treia cauza sa existe ziua libera este ca nu trebuie sa permitem stomacul sau sistemul dumneavoastră digestiv trebuie se devina foarte sensibile si sa se dezobisnueasca de alimentele “”mai dure”. Putem sa mâncam tot ce dorim daca nu ne dam seama ca căutam gustul pe care putem sa-l savuram in calitati mult mai mici – o bucata de ciocolata este la fel de gustoasa (chiar si mai mult) decâtîntreaga ciocolata.

Ziua libera din regimul alimentar individual este o metoda care s-a dovedit sa fie eficienta pentru schimbarea obiceiurilor noastre alimentare. Secretul lui principal consta in faptul ca ne face sa participam conștient la procesul modificării noastre personale iar aceasta este cheia succesului!

In cazul in care ai dificulatati sa tii post si in acelasi timp sa te hranesti in mod sanatos in, poti sa comanzi regimul tau alimentar individual de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM