Obiceiuri mentale care ne sabotează dieta și cum să ne descurcăm

În calea noastă către silueta perfectă noi înșine obișnuim să ne creăm obstacole. Aflați cum să vă descurcați cu unele dintre cele mai frecvent întâlnite gânduri negative care vă sabotează regimul.

Mentalitatea ‘totul sau nimic’

Imaginați-vă umătoarea situație : Ați urmat regimul timp de 2 săptămâni și v-ați descurcat de minune. Într-o zi de sâmbătă ați sărbătorit ziua de naștere a unui prieten și ați savurat o prăjitură. Această mică încălcare v-a dezamăgit atât de mult încât mai târziu, considerând că oricum ați încălcat dieta, ați decis să măncați pizza.

Ce puteți face: O prăjitură nu vă va sabota progresul în același mod în care o salată nu va crea obiceiuri sănătoase pentru toată viața. Încearcați să evitați modul de gândire ‘totul sau nimic’ și să tindeți spre un mijloc de aur. Amintiți-vă cât efort ați depus pentru a ajunge unde sunteți acum și nu lăsați ca această greșeală să se transforme într-un mod de viață.Acceptați faptul că acea prăjitură delicioasă nu a fost o greșeală îngrozitoare, nu trebuie să vă învinovățiți și reveniți la urmarea regimului.

Vă comparați cu alte persoane

Atunci când încearcă din greu să slăbească, multe persoane au tendința de a crede că nimeni nu trebuie să muncească atât de mult pe cât o fac ele. Acestea se pot compara cu o prietenă slabă care mănâncă de toate. Aceasta nu duce decât la frustrare și descurajare.

Ce puteți face: Întâi de toate, persoanele cu care vă comparați duc propriile lupte – cel mai probabil nu știți ce se întâmplă după culise. Cel mai important lucru este să rețineți că corpul nostru este unic și știe mai bine ce este benefic pentru noi. Corpuri diferite înseamnă necesități nutritive diferite. În loc să vă comparați cu alții, ceea ce este o capcană mentală, focalizați-vă atenția asupra propriei călătorii către greutatea dorită. Suntem aici să vă ajutăm să descoperiți propriul mod de alimentație, pentru a-l transforma într-un mod de viață. Astfel nu veți mai avea de a face din nou cu cercul vicios al dietelor.  Cei care urmează un regim personalizat de la Top Forma știu că ne pot contacta oricând și că vor primi sprijinul necesar.

Lăsați cântarul să joace cu sentimentele voastre

Cântarul a fost creat pentru a ne ajuta să urmărim progresul, însă noi l-am transformat într-o rutină stresantă. Probabil sunteți tentați să verificați greutatea în fiecare zi (sau chiar de câteva ori pe zi), ceea ce vă poate scădea din entuziasmul de a vă atinge scopurile. Greutatea noastră poate varia cu până la 3 kilograme zilnic, iar cântărirea obsesivă poate transforma acest instrument benefic într-o experiență traumatizantă.

Ce puteți face: Există atât de multe metode de a nota și urmări progresul. Măsurătorile voastre sunt un indicator mai bun al progresului – 1 cm fiind egal cu aproximativ 1 kg. Focalizați-vă atenția asupra acestora și asupra modului în care vă simțiți în hainele voastre – veți fi mult mai fericiți să simțiți dovada schimbării pe propria piele decât să vedeți o cifră pe cântar. Acordați atenție modului în care v-ați simțit recent și păstrați un jurnal cu observările făcute – probabil veți observa că vă simțiți mai energici, mai puțin balonați, că dormiți mai bine sau că dispoziția voastră s-a îmbunătățit considerabil. Încercați să vă cântăriți o singură dată pe săptămână. Astfel veți evita stresul, unul dintre cei mai mari inamici al slăbirii și veți fi mai pozitivi. Recomandăm clienților noștri să introducă regulat progresul în profilul personal pentru a ajuta specialiștilor să fie la curent cu schimbările greutății. Mai multe despre programele noastre și ce primiți în profilul personal puteți vedea aici>>

Vreți să renunțați atunci când se instalează faza de platou

Este destul de frustrant să nu vezi numărul de pe cântar în scădere atunci când ai depus tot efortul posibil, în special atunci când e vorba de 2 săptămâni sau mai mult. Începi să te îndoiești de tine, de propriile abilități, de regim, ajungi să te întrebi dacă are rost să urmezi regimul și… te gândești să renunți.

Ce puteți face: Stagnarea este un fenomen normal în procesul de slăbire – toate persoanele care au urmează un regim trec prin această fază. Adevărul este că kilogramele pe care încercăm să le dăm jos s-au acumulat pe corpul nostru ani întregi și va lua ceva timp să scăpăm de ele. Fiți mândri de faptul că aveți grijă de corpul vostru și continuați să lucrați asupra obiceiurilor alimentare. Atunci când veți simțiți impulsul de a renunța – contactați-ne. Noi vă vom ajuta să descoperiți cauza platoului și vom găsi o soluție potrivită. Nu uitați că echipa noastră nu doar vă va răspune la toate întrebările cu privire la regim, ci vă va motiva și încuraja. Profitați de asistența permanentă de care dispuneți și împărtășiți cu noi tot ce vă îngrijorează în profilul personal.

Dacă încă nu dispuneți de un program alimentar personalizat, completați chestionarul și începeți, nu mai amânați. Către chestionarul de comandă a programului >>

 

 

 

Rezumat
Obiceiuri mentale care ne sabotează dieta și cum să ne descurcăm
Article Name
Obiceiuri mentale care ne sabotează dieta și cum să ne descurcăm
Descriere
În calea noastă către silueta perfectă noi înșine obișnuim să ne creăm obstacole. Vedeți cum să vă descurcați cu unele dintre cele mai frecvent întâlnite gânduri negative care vă sabotează regimul.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM