Omiterea unor mese

Omiterea micului dejun, a prânzului sau a cinei la prima vedere pare o metoda ușoara si rapida sa reducem greutatea noastră. Multa lume crede ca cu cat mananca mai puțin cu atât vor slabi mai mult dar adevărul este altul. Omiterea unor mese este una din cele mai serioase greșeli in lupta cu kilogramele.

Deseori cliențiinoștri ne întreabă: “Ce sa fac atunci când sunt in vizita si la masa nu este servita mâncareasemănătoare cu cea din regimul mei – oare este mai bine sa mănânc mai puțin din ea sau sa omit masa?” Răspunsulesteușor! Mâncați ceva iar in ziua următoarecontinuați sa respectațiregimul dumneavoastră alimentar. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceți sa evitați excesul de grăsimi si de mâncăruri sărate.

Alimentanția regulată reprezintă 60 % dintr-un regim alimentar sănătos, iar cealaltă parte sunt calitatea si cantitatea alimentelor. Primul lucru pe care trebuie sa-l invatați in drumul spre atingerea si păstrarea kilogramelor perfecte este capacitatea dumneavoastră sa nu omiteți mesele, adică sa luați mese regulate.

De ce este important sa ne hrănim in mod regulat? Fiziologia alimentației si literaturii medicale spun ca un ciclu alimentar complet durează 3-4 ore, in funcție de tipul alimentului consumat. Acest lucru înseamnă ca corul nostru are nevoie de mâncare in anumite intervale de timp ca sa ne asiguram un metabolism bun. La fel ca si focul din şemineu care are nevoie de o adăugare de lemneincontinuu ca sa ardă. Tineți minte ca omiterea meselor deranjează metabolismul dumneavoastră – singurul lucru care veți face, daca nu luați micul dejun, prânzul sau cina, este sa încetiniți metabolismul din corpul dumneavoastră.

Întotdeauna exista situații in care este greu si/sau aproape imposibil sa urmați regimul dumneavoastră dar ele nu sunt o scuza pentru a omite mesele. Pentru asemenea situații exista “alimente de urgenta” – mâncăruri care nu necesita timp de pregătire, puteți sa le cumpărațiușor sau sa le aveți la dumneavoastră si puteți sa le mâncați oriunde va aflați. Folosiți aceste alimente nu va mi fi necesar sa omiteți mesele, indiferent de circumstanțe. Iată care sunt ele:

Mâncăruri de urgenta:

Gustări (micul dejun sau gustare după masa)

– Fructe uscate
– Iaurt
– 2-3 pesmeți,
– 2-3 biscuiți integrali

Mese principale (prânz, cina)

– 400 gr de iaurt
– Un sandviș
– 2 felii de pâine integrala/neagra, 30 gr de file de curcan, 50 gr de brânza cu conținutscăzut de grăsimi si legume la alegere.
– Toate variantele ale sendwich-ulul sus menționat cu carne curata si cu brânza cu conținut redus de grăsimi.

Dar nu trebuie sa uitati ca aceste alimente nu pot sa înlocuiască un mic dejun, un prânz sau o cina sănătoase, dar ele sunt o soluție excelenta in situații de urgenta.

Intr-un regim alimentar balansat exista intre 4-6 mese pe zi care va vor asigura o alimentație regulata, moderata si de calitate. Omiterea unor mese si răbdarea de foame nu va vor ajuta sa obțineți si sa păstrați greutatea dorita dar daca nu va veți construi obiceiuri alimentare sănătoasevețiobține cu ușurința acest lucru. Savurați fiecare masa zilnica!

In cazul in care ai dificulatati sa tii post si in acelasi timp sa te hranesti in mod sanatos in, poti sa comanzi regimul tau alimentar individual de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM