Peștele în meniu

Peștele e parte de neînlocuit a fiecărui meniu sănătos. Pe lângă faptul că influențează pozitiv asupra siluetei, aceasta este o sursă bogată de vitamine, minerale și acizi grași omega-3.

Carnea de pește are un conținut scăzut de grăsimi. În pește se conțin proteine care înlocuiesc cu succes carnea de porc, pui și vită. Cu alte cuvinte, puteți obține proteinele necesare organismului fără ca aceasta să influențeze asupra colesterolului, tensiunii arteriale sau siluetei voastre.

Peștele – un leac

•   Protejează de afecțiunile cardiovasculare

Peștele este benefic pentru inimă si vasele sanguine. Consumul regulat de pește preparat în mod sănătos previne formarea depunerilor în vasele sanguine.

•    Are grijă de oasele noastre

Cantitățile mari de calciu din pește influențează bine asupra artritei. Peștele este o sursă bogată de substanțe minerale. După conținutul de calciu, acesta este clasat după lapte și produse lactate și înainte de carne. Peștii de mare conțin o cantitate imensă de iod și fluor, în timp ce ceilalți sunt mai săraci în aceste microelemente.

Iodul și fluorul din pește este de o importanță majoră pentru profilaxia condițiilor deficitului de iod ( gușă) și cariilor.

•    Întărește imunitatea

Peștele de apă sărată este o sursă minunată de vitamina D atunci când soarele își face apariția mai rar, în timpul iernii. Această vitamină menține sistemul imunitar, întărește oasele și  activitatea creierului. O singură bucată de somon vă oferă doza zilnică necesară de vitamina D.

•     Are grijă de frumusețea noastră

Avem tendința de a evita grăsimile având grijă de silueta noastră. Adevărul este că avem nevoie de grăsimi benefice pentru a ne bucura de un păr și o piele sănătoasă. Acizii grași omega 3 și 6 ne ajută în lupta cu bolile de piele serioase precum psoriazisul. Așadar, nu evitați grăsimile – selectați-le pe cele potrivite.

•    Ne încarcă cu vitamine

Peștele conține vitamine indispensabile organismului – A, D, E, B1, B2, B6, B16, niacină.

Grăsimi benefice

Cantitatea grăsimilor din pește variază  de la 0.5 până la 20% în dependență de tipul, vârsta și sezonul de vânătoare. După conținutul de grăsime, peștii se împart în 3 categorii:

–        pești slabi –  până la 5% grăsimi (merluciu, cod, sânger, pește alb, turbot, laban, lufar, stavrid, păstrăv);
–         pești semigrași – între 5-10% grăsimi (crap, rechin, nototenia);
–         pești grasi – peste 10% (sardine, șprot, hering, scrumbrie, ton, pălămidă, somon).

Grăsimile din pește sunt distribuite uniform în țesutul muscular, reprezentanții cărora sunt prețioșii acizi grași polinesaturați din familia omega-3. Studiile demonstrează că anume acestora li se datorează riscul redus de boli cardiovasculare la mărirea consumului de pește.

Prostaglandinele rezultate din grăsimile din pește au proprietatea de a extinde vasele sanguine și de a reduce lipirea trombocitelor. Acest fapt explică și modul în care acestea reduc riscul de boli cardiovasculare.

Preparare sănătoasă

Pentru a profita din plin de proprietățile benefice ale peștelui – nu uitați că trebuie să fie preparat în mod sănătos. Uitați de peștele mărunt prăjit sau de fileul de pește pane. Optați pentru pește la cuptor sau grătar și pentru condimentare – ulei de măsline.

Încercați să consumați pește cel puțin o dată pe săptămână. Aceasta va influența bine atât asupra sănătății, cât și asupra siluetei și bunei dispoziții.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM