În ziua de azi, alegerea corectă a pâinii poate fi dificilă, în special când tindem spre pierderea în greutate. Piața este plină de diverse feluri, de la tradiționala pâine albă și integrală la pâine cu alac sau diferite semințe. Deseori pâinea are adaosuri de făină integrală, ierburi, măsline, roșii și chiar urzică. Pentru a alege pâinea potrivită este necesar să cunoaștem mai multe despre ingredientele și diferențele dintre tipurile de făină.
Pâine albă sau neagră?
Un număr mare al clienților noștri, atunci când completează chestionarul cu preferințele alimentare pentru a comanda regimul, NU optează pentru pâinea neagră. Dacă în chestionar ar fi fost posibilitatea de a alege pâinea albă, cel mai probabil ar fi marcat-o. Aceasta demonstrează încă o dată faptul că mulți oameni încă nu cunosc riscurile consumului de pâine albă și subapreciază beneficiile pâinii integrale.
Pâinea albă – de ce nu este benefică pentru dumneavoastră?
În primul rând, pâinea albă nu este bogată în substanțe nutritive.Pentru a obține făina albă, grâul întreg este rafinat, cu alte cuvinte, germenii și tărâțele sunt separate de boabe. Aceasta îi face netezi și delicioși, însă, elimină majoritatea fibrelor, vitaminelor și mineralelor precum magneziu, zinc, vitamina E și acizii grași esențiali. În urma procesului de rafinare, tot ce rămâne în pâinea albă este amidonul. Amidonul din pâine este asimilat rapid de către sistemul digestiv, după care intră în sângele nostru sub formă de glucoză. Acest lucru determină o creștere rapidă a nivelului zahărului din sânge și a insulinei. Cu cât mai brusc crește nivelul zahărului în organism, cu atât mai rapid scade după aceea, iar noi suntem flămânzi din nou. Toate cele menționate fac pâinea albă dăunătoare sănătății.
De ce să alegem pâine integrală
Pâinea integrală însă, păstrează toate substanțele hrănitoare și tărâțele, care îmbunătățesc funcția tractului gastrointestinal și pot ușura simptomele așa-numitului intestin leneș. Pâinea integrală are un indice glicemic mai mic, care o face o sursă de energie mai durabilă și mai stabilă, ajutându-ne să menținem greutatea sănătoasă. Aceasta de asemenea reduce riscul de diabet de tip 2 și a afecțiunilor inimii. Atunci când cumpărați pâine integrală – citiți idatele de pe ambalaj. Prima din ele ( cu cel mai mare conținut), trebuie să fie “Boabe întregi de grâu, ovăz sau secară”. Anumite tipuri de pâine neagră, pe ambalajul cărora scrie , de exemplu, ”pâine de grâu” sau ”7 semințe” pot să nu fie integrale.
Câteva cuvinte despre gluten
Glutenul este o proteină conținută în produsele alimentare obținute din grâu și alte plante similare, inclusiv orz și secară. Glutenul se găsește în cele mai multe tipuri de pâine – atât albă cât și integrală. În prezent, dieta fără gluten devine din ce în ce mai populară. Diverse cărți și blog-uri susțin ideea că glutenul dăunează sănătății. Acest lucru se tranformă într-o altă obsesie, care nu se bazează pe anumite cercetări și fapte științifice sau medicale. Singurul caz demonstrat în care este recomandată evitarea glutenului este atunci când persoana prezintă intoleranță la acesta, care este prezentă la 0,3 și 1% dintre oameni și se manifestă printr-o puternică introleranță la gluten. Persoanele diagnosticate cu această boală nu trebuie să consume gluten, nici măcar în cantități mici. Nu este recomandată autodiagnosticarea și evitarea totală a pâinii.
Câteva sfaturi
Optați mereu pentru pâinea neagră (integrală)
Citiți datele de pe ambalaj – primul ingredient ( cu cel mai mare procent) trebuie să fie : “boabe întregi de grâu, ovăz sau secară’’.
Alegeți pâine cu un conținut scăzut de sare
Pâinea este o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre și este prezentă în regimurile clienților noștri. Dacă încă nu aveți un regim alimentar, îl puteți comanda de aici.
Rezumat
Article Name
Pâine pentru slăbit?
Descriere
În ziua de azi, alegerea corectă a pâinii poate fi dificilă, în special când tindem spre pierderea în greutate. Piața este plină de diverse feluri, de la tradiționala pâine albă și integrală la pâine cu alac sau diferite semințe. Deseori pâinea are adaosuri de făină integrală, ierburi, măsline, roșii și chiar urzică. Pentru a alege pâinea potrivită este necesar să cunoaștem mai multe despre ingredientele și diferențele dintre tipurile de făină.
Autor
Top Forma
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.
COMANDĂ REGIMUL
AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM