Postul Crăciunului și regimul alimentar

Dacă ați decis să țineți postul sau vă gândiți asupra acestei idei, este important ca următoarele 40 de zile să selectați cu atenție alimentele care servesc drept înlocuitori pentru carne, ouă, lapte și alte produse de origine animală. În pofida limitărilor din timpul postului, la alegerea corectă a alimentelor, meniul vostru poate fi divers și sănătos.

Acum e momentul să comandați regimul dumneavoastră personalizat, care va fi adaptat  postului. Specialiștii noștri vor crea un regim doar cu alimentele pe care le preferați, fără să vă lipsiți de elementele nutritive esențiale. Comandă acum regimul tău și începe la 14 noiembrie. Trebuie doar să indicați la completarea chestionarului faptul că solicitați un regim de post. Către chestionar >>

Ce înlocuitori ai laptelui sau produselor lactate să selectăm?

Dacă v-ați obișnuit să consumați multe produse lactate, postul poate fi o provocare pentru voi. Este imporant să știți că există mulți înlocuitori pentru lapte și lactate.  În comerț puteți găsi numeroase tipuri de lapte vegetal precum cel de soia, de migdale, cocos, orez, ovăz și altele. Brânza și cașcavalul de asemenea pot fi înlocuite cu brânză vegetală precum tofu ( brânza de soia) sau brânză de caju.  Nu trebuie să vă faceți griji și să gândiți că unica sursă de calciu este laptele de vacă. În 100 g de lapte de vacă se conțin 110 mg de calciu, în timp ce aceeași cantitate de spanac conține aproximativ 200 g de calciu. Alte alimente care vă oferă doza necesară de calciu este susanul ( 970 mg de susan conțin circa 110 g de calciu).  Alt aliment care poate înlocui calciul din lactate îl reprezintă migdalele.

Înlocuitori ai cărnii

Produsele din soia sunt cel mai cunoscut înlocuitor al cărnii.  În supermaketuri putem găsi produse cu inscripția „carne de soia“. Alte alimente care pot înlocui carnea sunt leguminoasele – fasole, mazăre, linte, năut. Acestea sunt bogate în fibre, proteine și vitamine.  Produsele integrale precum quinoa și bulgur sunt o alegere minunată, în special atunci când nu consumați carne. La preparare, drept înlocuitor al cărnii puteți folosi ciuperci și vinete, structura cărnoasă a acestora fiind asemănătoare cu cea a cărnii și țin de saț. Atunci când comandați un regim alimentar de la Top Forma și doriți ca acesta să fie adaptat postului ce urmează, vă recomandăm să selectați cât mai multe alimente precum leguminoasele și cele din cereale, pentru ca regimul să fie divers și sănătos.

Înlocuitori ai ouălor

Ouăle sunt o parte importantă a multor rețete și la pregătirea multor mâncăruri, și din acest motiv vă vom oferi câteva idei despre cum să le înlocuiți la pregătirea rețetelor preferate. Înlocuitor al unui ou poate fi un amestec de 2 linguri de apă cu 1 lingură de chia sau semințe de in, precum și 2 linguri de apă cu o lingură de ulei sau 2 linguri de pudră de copt.

Înlocuitori ai untului

Untul de vacă poate fi înlocuit cu ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline sau ulei de cocos. La pregătirea deserturilor, o alternativă poate fi pasta de susan tahini, pasta de alune de pădure sau nuci, cât și piure de avocado.

Dacă vreți să țineți Postul Crăciunului însă nu sunteți siguri dacă vă alimentați sănătos, regimul alimentar personalizat vă va fi de folos. Regimul va fi adaptat atât la dorința voastră de a nu consuma produse de origine animală, cât și la starea voastră de sănătate, preferințele alimentare, scopurile și modul de viață.

Aflați mai multe despre alimentația pe timpul postului.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM