Prânz și cină – rapid și ușor

Atunci când petrecem tot timpul nostru acasă, pregătirea zilnică a meselor se poate transforma într-o provocare. Cu toate acestea, cea mai bună metodă de a ne asigura un meniu sănătos și echilibrat este gătind mâncarea.

Organizarea și pregătirea sunt ajutorii principali care vă vor economisi ceva timp. Dacă lucrați acasă și nu aveți timp să pregătiți prânzul în timpul zilei, sau pur și simplu nu doriți să gătiți de câteva ori pe zi, cea mai simplă metodă de a vă asigura prânzul este pregătind cina și prânzul cu același produse. 

Vedeți propunerile noastre de combinații cu bulgur . Preparați vânătă umplută la cină și salată cu bulgur pentru prânz. Astfel, odată cu pregătirea cinei, veți dispune și de prânzul pentru ziua următoare!

Produse pentru 2 porții – pentru prânz și cină
170 g bulgur
350 ml apă
1 tulpină de cimbru
1 frunză de dafin

Salata pentru cină
1 roșie de mărime medie
1 castravete de mărime medie
1 ceapă roșie
1 ardei verde
1/4 legătură de pătrunjel
30 ml suc de lămâie
1 lingură de ulei de măsline
50 g de brânză

пълнен патладжан

Pentru vânătă umplută la cină
2 vinete mari
50g nuci pisate
50 g brânză
1 ardei copt

Puneți bulgurul, frunza de dafin, apa tulpina de cimbru și un vârf de cuțit de sare într-o cratiță adâncă. Lăsați apa să fiarbă, după care puneți capacul și lăsați la foc mic pentru 20-25 min sau până bulgurul se umflă.

Tăiați toate legumele pentru salată – castravete, roșie, ceapă, ardei și pătrunjel. Amestecați legumele într-un vas adânc.

Tăiați vinetele pe lungime. Scobiți miezul cu o linguriță. Tăiai miezul cubulețe.

Scurgeți bulgurul pregătit și împărțiți în două părți egale, o jumătate fiind pentru salată, iar cealaltă – amestecați-o  împreună cu miezul de vânătă, ardei copt tăiat, nuci și 50 g de brânză mărunțită. Umpleți vinetele cu amestecul obținut. Coaceți în cuptorul încălzit în prealabil la 300 de grade – cina este servită!

Utilizați cealaltă jumătate de bulgur la pregătirea salatei – amestecați-l într-un vas împreună cu legumele tăiate în prealabil și 50 g de brânză mărunțită. Condimentați cu suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper după gust. Puteți păstra la frigider și consuma salata rece la prânzul din ziua următoare.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM