Rezoluții sănătoase

În articolul de față vă propunem câteva mici schimbări ce țin de modul vostru de alimentație care vor avea un efect benefic asupra sănătății și dispoziției voastre.

Indiferent dacă vă doriți să dați jos câteva kilograme, să aveți mai multă energie sau să vă alimentați mai sănătos, țineți cont de următoarele sfaturi pentru a vă îmbunătăți modul în care vă hrăniți.

Vreau să mănânc mai multe legume

Consumați minim un fruct sau o legumă la fiecare masă, ca supliment. Pregătiți-vă în prealabil legume tăiate și păstrați-le în frigider, într-un loc vizibil, așa ca ele să fie primul lucru pe care îl veți observa atunci când veți deschide frigiderul. Adăugați mai multe legume la sandvișurile,  supele, omletele și la celelalte mâncăruri pe care le preparați. Legumele pregătite în prealabil ca piure, precum dovleacul sau conopida, le puteți folosi la îngroșarea supelor, și, totodată, le vor face mai gustoase și mai hrănitoare.

Vreau să consum mai puțin zahăr

Daca încă nu ați renunțat la băuturile răcoritoare carbogazoase, încercați să le reduceți la una pe zi. O cutie de cola conține mai mult de 30 g zahăr sau aproximativ 8 linguri.  Înlocuiți băuturile carbogazoase cu apă sau ceai neîndulcit – acest lucru vă va scuti de consumul unei cantiăți mari și inutile de zahăr.
Un alt mod de a reduce zahărul este să evitați produsele cu un conținut ascuns de zahăr. De exemplu. produsele cu inscripția “fără grăsimi” sau “cu conținut redus de grăsimi”, care adesea conțin o cantitate dublă de zahăr. Producătorii înlocuiesc grăsimile îndepărtate adăugând zahăr cu scopul de a compensa gustul și consistența produselor cu conținut redus de grăsimi. Un exemplu sunt iaurturile si laptele  degresat sau cu conținut redus de grăsimi. Sosurile semipreparate pentru spaghete, ketchup-ul și dressing-ul pentru salate care la fel conțin zahăr adăugat în cantități mari. Cei mai buni înlocuitori ai zahărului rămân a fi mierea, ștevia și fructele.

 

Vreau să încep să iau micul dejun în fiecare zi.

Nu lăsați ca lipsa de timp sau alte scuze să vă priveze de cea mai importantă masă. În cazul în care nu reușiți să mâncați ceva înainte să plecați la muncă dimineața, luați micul dejun cu voi și îl veți consuma mai târziu. Gustările potrivite pentru a fi purtate și care sunt sănătoase în același timp includ iaurtul, fructele, biscuiții si altele. Întotdeauna vă puteți face 5 minute pentru a lua un mic dejun potrivit.  Atunci când consumul unei unui mic dejun sănătos va deveni un obicei, veți simți numeroase beneficii ale acestuia.  Puneți-vă scopul de a începe și nu renunțați până nu îl realizați. Respectarea unui regim alimentar  personalizat vă va ajuta să vă obișnuiți cu masa de dimineață.

 Nu vreau să mănânc în exces

Atunci când e vorba de mâncare – fiți minimaliști. Înlocuiți farfuriile mari cu unile mici pentru a vă păcăli ochii. Atunci când farfuria mică pare supraîncărcată, nu veți considera că nu ați mâncat suficient și acest lucru vă va ajuta să nu exagerați cu cantitățile. Folosiți o lingură în loc de  polonic pentru a vă pune mâncare. Gândiți-vă la ceea ce vă puneți în farfurie pentru a fi siguri că într-adevăr veți consuma tot ce v-ați pus. Nu puneți tava cu mâncare pe masă pentru a evita tentația de a vă pune încă o porție. Mâncați încet pentru ca semnalul că sunteți sătui să ajungă la creierul vostru înainte să exagerați.  Faceți un obicei de a vă ridica de la masă încă de la primul semn că ați început să consumați mai mult.

Îmi doresc să reușesc să îmi schimb alimentația

Dacă doriți să vă îndepliniți visele este necesar să vă puneți un termen. Datele concrete vă vor ajuta să vă organizați timpul și efortul în modul cel mai bun și să nu vă streseze idea schimbării. Faceți modificări mici în fiecare săptămână și vă veți atinge treptat scopul. Este mai ușor să mutați câte o pietricică decât să mutați întregul munte. Vă propunem câteva exemple de schimbări săptămânale pe care le puteți aplica pentru a vă atinge scopul:

1-a săptămână – Să încep să consum câte 8 pahare de apă zilnic
2-a săptămână– Să folosesc scările în locul ascensorului
3-a săptămână – Să înlocuiesc băuturile carbogazoase cu ceai sau apă
4-a săptămână – Să exclud mâncărurile prăjite din meniul meu
5-a săptămâna – Să consum mâncăruri vegetariene cel puțin o dată pe săptămână

 

Micile schimbări la care vă puteți adapta ușor și transforma într-un mod de viață vă vor duce la un succes pe termen lung și la scopul propus.  În cazul în care încă nu ați comandat regimul personalizat, o puteți face de aici. Nu amânați, începeți anul cu o schimbare.

 

Rezumat
Rezoluții sănătoase
Article Name
Rezoluții sănătoase
Descriere
În articolul de față vă propunem câteva mici schimbări ce țin de modul vostru de alimentație care vor avea un efect benefic asupra sănătății și dispoziției voastre. Indiferent dacă vă doriți să dați jos câteva kilograme, să aveți mai multă energie sau să vă alimentați mai sănătos, țineți cont de următoarele sfaturi pentru a vă îmbunătăți modul în care vă hrăniți.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM