Proporțiile corecte

Regulat, de calitate și în cantități moderate. În aceste 3 principii se ascunde secretul alimentației corecte. Însă cea mai mare enigmă se ascunde în adjectivul  „moderat“.  Cantitățile „moderate“  au o semnificație diferită pentru fiecare dintre noi – interpretările acestui cuvânt pot fi atât de multe pe cât populația pământului. Cum să știm cât este suficient? Aici ne vine în ajutor mărimea porțiilor.

Știind mărimea recomandată a porțiilor putem dezvolta simțul de a ști câtă mâncare să ne punem în farfurie și cât din mâncarea servită să consumăm.

Control asupra porțiilor

Să deținem controlul asupra porțiilor înseamnă să cunoaștem conținutul energetic al fiecărui aliment și cu cât este egală o anumită porție. Această informație ne ajută să fim siguri că consumăm alimentele potrivite în cantităși potrivite, astfel alimentându-ne sănătos și menținând greutatea noastră ideală.

Cum arată farfuria perfectă

Farfuria perfectă a unui meniu echilibrat ar arăta în felul următor : cea mai mare parte a farfuriei este ocupată de fructe și legume, iar restul de carbohidrați și proteine. La cină veți servi spaghete Bolognese? Aceasta înseamnă că pastele și carnea tocată vor ocupa jumătate din masa voastră, iar cealaltă trebuie să fie compusă din legume sau fructe. Avem nevoie de calorii pentru a trăi, însă exagerarea acestora poate duce la depunerea grăsimilor. Abilitatea de a controla porțiile ne va ajuta să menținem o greutate sănătoasă și să fim încărcați cu energie și buna dispoziție.

NU porțiilor mari

Majoritatea dintre noi au fost învățați să mănânce tot din farfurie, indiferent de faptul că sunt flămânzi sau nu. Unii părinți continuă și acum să își educe copii în acest mod fără a realiza că mărimea porțiilor obișnuite s-a mărit de câteva ori în ultimii 20 ani. Un studiu interesant efectuat de Asociația Internațională de cercetare a cancerului arată că mărimea burgerilor sunt acum cu  112 %  mai mari decât cei din 1982, porțiile de paste s-au mărit cu 480 %,  iar biscuiții cu bucăți de ciocolată cu 700 %.

Suntem predispuși să credem că o porție mai mare este un bonus pentru noi, însă aceasta nu este un bonus pentru talia și sănătatea noastră. Tot ce fac caloriile suplimentare și grăsimile pe care le asimilăm consumând aceste alimente este doar să ne dăuneze.

Dacă considerați că porțiile voastre sunt prea mari – e simplu să le micșorați. Motivul principal pentru care exagerăm cu cantitățile este consumând tot din farfurie.

Cântăriți porțiile

Cântărirea porțiilor poate părea inutilă și inconvenientă la început, însă veți învăța repede să estimați cum arată porția perfectă de fiecare aliment. Acastă abilitate vă va fi utilă în fiecare zi.

Alimentația regulată și în cantități moderate este cheia către menținerea greutății ideale. Dacă săriți peste o masă ( de exemplu prânz) vă veți simți foarte flămânzi la fustarea de după-amiază și este foarte probabil să exagerați cu cantităție.  V-au rămas resturi de mâncare? Controlarea porțiilor vine în ajutor și în asemenea situații. Folosiți vase mai mici de păstrare și veți putea pune în frigider “porția ” exactă și să evitați  pericolul de a consuma în exces.

ProPorția perfectă

Determinarea porției corecte a diferitor tipuri de alimente pe care le consumăm zilnic este un lucru dificil și care creează confuzie. Numărul porțiilor de fiecare aliment recomandat depinde de starea de sănătate, vârsta, activitatea fizică și altele. Dacă vă este dificil să determinați cantitățile potrivite pentru voi  – puteți comanda un regim alimentar personalizat  care vă va ajuta să învățați să vă  alimentați moderat.

Rezumat
Proporțiile corecte
Article Name
Proporțiile corecte
Descriere
Să deținem controlul asupra porțiilor înseamnă să cunoaștem conținutul energetic al fiecărui aliment și cu cât este egală o anumită porție. Această informație ne ajută să fim siguri că consumăm alimentele potrivite în cantităși potrivite, astfel alimentându-ne sănătos și menținând greutatea noastră ideală.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM