Regimul alimentar în cazul alergiilor și intoleranțelor alimentare

Ne întrebați din ce în ce mai frecvent dacă vă putem pregăti un regim alimentar adaptat unei intoleranțe sau alergii.

Pentru persoanele care trebuie să urmeze un regim restrictiv din cauza alergiilor sau intoleranțelor, urmarea unui regim echilibrat, sănătos  și divers poate fi o provocare. Având în vedere limitările, introducerea celor mai potriviți înlocuitori ai alimentelor excluse este extrem de importantă.

Fiecare persoană care este limitată în consumul anumitor alimente sau grupe de alimente știe cât de dificilă este atingerea echilibrului.  Dacă întâniți și voi asemenea dificultăți sau vă întrebați dacă meniul vostru conține toate elementele nutritive necesare, vă puteți baza pe specialiștii noștri. Aceștia vor pregăti un regim alimentar adaptat la alergiile sau intolerațele voastre. Regimul va include înlocuitorii necesari pentru a nu vă lipsi de elemente nutritive esențiale sănătății.

Cum să aflu dacă am o alergie alimentară?

Alergia alimentară este reacția sistemului imunitar care apare în rezultatul unui anumit aliment. Simptome precum respirație dificilă, greață, vomă, eczemă și alte reacții ( unele pot pune în pericol sănătatea) care apar după consumul unui anumit aliment sunt cel mai probabil legate de o alergie. În asemenea cazuri este important să vă adresați unui specialist. Medicina propune metode demonstrate de identificare a alergiilor alimentare precum teste de sânge sau de piele recomandate de medic.

Ce este intoleranța alimentară?

Spre deosebire de alergii, intoleranța la anumite alimente este depistată mai dificil. Ea este provocată de insuficiență de enzime necesare pentru descompunerea zaharurilor, precum  lactoza. Simptomele intoleranței nu sunt clare, poate fi vorba de diaree, dureri și balonare. Reacțiile nu sunt atât de periculoase precum cele ale alergiilor alimentare.

Există multe condiții care imită o alergie alimentară și dacă aveți suspiciuni, cel mai bine este să vă adresați unui specialist. Din ce în ce mai des, oamenii consideră că au o anumită intoleranță, însă cauza adevărată poate fi cu totul altceva – combinarea incorectă a alimentelor, consumul unei cantități exagerate, chiar și cauze psihologice ce țin de amintiri neplăcute din copilărie.

Cum să aflu dacă am o anumită intoleranță?

Nu vă recomandăm să vă puneți singuri diagnoza. Cea mai bună metodă de a confirma faptul că suferiți de o anumită intoleranță este consultând un medic.

Cu toate acestea, puteți afla dacă anumite alimente vă provoacă disconfort prin autoanaliză. Nu vă grăbiți să faceți concluzii pripite și să excludeți grupe întregi de alimente din meniu.  Dacă aveți suspiciuni cu privire la o intoleranță, încercați să excludeți alimentul pentru ceva vreme, de exemplu pentru o lună. După aceea, lent și  treptat includeți din nou alimentul în regim. Aceasta vă va ajuta să determinați dacă într-adevăr acel aliment era motivul disconfortului sau este vorba de altceva.

Multă lume, încercând această metodă de excludere încetează să consume aimente nesănătoase precum deserturi și alte alimente nesănătoase. În acest caz, nu alimentul exclus, ci produsele prelucrate industrial au fost cauza disconfortului și problemelor de sănătate.

Suferiți de o alergie alimentară? Simțiți disconfort după consumul de anumite alimente? Completați chestionarul iar specialiștii noștri vor pregăti un regim alimentar sănătos, echilibrat și divers. care va include înlocuitorii alimentelor pe care nu le consumați. Completați chestionarul aici>>

În articolele următoare vom acorda atenție specială alergiilor și intoleranțelor celor mai frecvent întâlnite – la gluten, lactoză și histamină. Dacă aveți întrebări cu privire la alergii și intoleranțe alimentare, scrieți-ne – vom fi încântați să vă răspundem.

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM