Cum să ne alimentăm în perioada Postului

Regim de post

Respectarea postului este benefică atât pentru corp, cât și pentru spirit. Indiferent dacă o faci din motive pur religioase sau din dorința de a-ți curăța organismul și de a slăbi,  este important să-ți alegi cu atenție alimentele. Consecințele unei alimentații incorecte pe durata a 40 de zile se pot transforma într-un pericol pentru sănătatea și pentru silueta ta. Există câteva reguli de bază pe care trebuie să le respecți în timpul perioadei de post, pentru a nu-ți priva corpul de elementele vitale.

Excluderea alimentelor de origine animală nu este suficientă

Principala greșeală pe durata perioadei postului  este să te alimentezi așa cum te-ai obișnuit, pur și simplu excluzând din meniu carnea și alimentele de origine animală. În meniul tău rămân produsele de patiserie care potolesc foamea, însă care nu sunt suficiente pentru a te hrăni într-un mod sănătos. Ținând post, îți privezi organismul de proteinele pe care le găsești în carne și produse lactate. Iată de ce este extrem de important să asimilezi  doza de proteine din alte mâncăruri.

Concentrează-te asupra mâncărurilor pe care le-ai ignorat

Pentru a face postul nu doar plăcut, ci și sănătos, îndreaptă-ți atenția către produsele pe care obișnuiai să le ignori. Acordă o atenție specială leguminoaselor deoarece ele dețin recordul conținutului de proteine în lumea plantelor. Cu toate că familia leguminoaselor este generoasă, persoanele care consumă carne le includ rar în meniul lor. Acestea sunt plante leguminoase precum – fasolea, lintea, mazarea și năutul. Multe proteine se regăsesc și în nuci (în special în alune, caju, fistic, migdale) și seminte (floarea soarelui, susan, semințe de dovleac). Un rol important îl au și produsele din soia precum laptele de soia, tofu și altele. Alimentele care mai conțin proteine pot fi cereale și produsele integrale (crupe si quinoa), precum și varza, ciupercile și multe altele.

Include multe fructe și legume în meniul tău

Fructele și legumele sunt parte indispensabilă din fiecărui meniu sănătos. În perioada de post, este și mai important să te aprovizionezi cu suficiente fructe și legume de sezon. Consumă legumele nu numai proaspete, ci și gătite. De exemplu,  morcovii și ciupercile au nevoie de un pic de grăsime pentru a-și dizolva substanțele sale benefice.
Organismul are nevoie și de fier și calciu, de aceea îti recomandăm să incluzi în meniu caise uscate, spanac, broccoli și morcovi.

Nu exagera cu produsele de patiserie

Cu toate că în timpul postului produsele de patiserie sunt permise, nu te lăsa tentat să înlocuiești lipsa cărnii cu multă pâine și produse de patiserie. Acest lucru este pe deplin valabil și în cazul fructelor. Dacă decizi să înlocuiești una dintre mesele tale principale cu fructe, riști să devii flămând mult mai repede. Fructele nu-ți pot ține de foame o perioadă îndelungată de timp.

Dacă doriți să țineți Postul Paștelui, însă întâmpinați dificultăți la alcătuirea meniului vostru –  regimul alimentar personalizat vă vine în ajutor. Acesta va fi adaptat dorinței voastre de a nu consuma produse de origine animală, cât și stării de sănătate, preferințelor alimentare și modului de viață.

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM