Regim delicios

Atunci când urmăm un regim alimentar, avem tendința de a crede că trebuie să excludem dim meniul nostru anumite alimente sau grupuri alimentare. Adevărul este că un regim sănătos ne învață să nu mergem la extreme, ci să găsim echilibrul în alimentație și să continuăm să savurăm mâncarea. În acest articol vă vom arăta cum ”alimentele interzise”  își au locul în regim, transformându-le în alternative sănătoase:

Cine a zis că burgenii nu pot face parte dintr-un regim? La urmarea unui regim alimentar, sentimentul că nu vă lipsiți de nimic este un element cheie. Vedeți cum să includeți în meniu  Burger de pui “Paleo”:

Ingrediente necesare pentru o porție:

  • 180 g carne de pui tocată
  • 40 g varză, tăiată mărunt
  • 3 frunze mari de salată verde
  • 20-30 g morcov răzuit
  • 20 g ceapă roșie tăiată fideluță
  • 1 roșie tăiată rondele
  • 1-2 castraveți murați
  • 1 linguriță muștar
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet de vin
  • sare și piper după gust

 

Primul pas în pregătirea rețetei de burger de pui  „Paleo“ este să preparați garnitura pentru burger –  amestecați varza, morcovii și ceapa roșie cu ulei de măsline și oțet.

Condimentați carnea de pui cu sare, piper și puțin ulei de măsline, împărțiți în 3 porții egale și  puneți-le între 2 folii de bucătărie, modelând, până obțineți forma plată a burgerilor. Lăsați la frigider sau congelator timp de cel puțin 30 de minute.

Coaceți burgerii pe grătar sau în tigaie cu puțin ulei de măsline timp de 1.5 -2 min pe fiecare parte. Cât timp sunt încă calzi, ungeți-i cu puțin muștar și lăsați să se răcorească.

Puneți unul dintre burgeri peste o jumătate din frunza de salată verde și acoperiți cu o porție din garnitura pregătită în prealabil. Adăugați roșiile tăiate și castraveții murați tăiați.  Pliați frunza de salată verde în două, acoperind burgerii ( ca o chiflă pentru burgeri) și savurați.

 

Atunci când vine vorba de chips, prima noastră asociere sunt chipsurile din comerț, pline de conservanți, sare și grăsimi. Adevărul este că puteți transforma aproape fiecare legumă și fruct într-o tentație crocantă. Dacă sunteți în căutarea garniturii perfecte de vară pentru bere, această rețetă este pentru voi.

Produse pentru Chips de dovlecei:

  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 cana de parmezan ras (sau alt tip de brânză tare)
  • piper

Spălați dovleceii, răzuiți partea lor tare (făra miez și semințe) și scurgeți bine. Curățați morcovul și răzuiți-l.

Amestecați dovleceii și morcovul răzuit cu parmezanul. Condimentați cu piper.

Puneți câte o lingură din amestec într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt, la un interval de aproximativ 2 cm. Apăsați fiecare chips cu dosul lingurii pentru a-i oferi o forma plată (ca o mini clătită).

Coaceți în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade, timp de 15 minute sau până se rumenesc bine pe margini.

Scoateți chipsurile de dovlecei din cuptor si lăsați-le să se răcească, după care puneți-le într-un bol pentru a fi servite.

 

Pastele sunt evitate de multă lume datorită conținutului ridicat de carbohidrați. Adevărul este că carbohidrații nu stau în calea slăbitului în mod sănătos și nu trebuie să le excludem din meniul nostru, ci exact opusul – chiar ajută la slăbit. Pastele ne mențin sătui mult timp. Puteți fi siguri că dacă consumați paste la prânz, nu veți simți nevoia de a mânca până la gustarea de după-amiază. Vedeți rețeta noastră de Pasta ”Pomodoro”

Produse necesare pentru 4 porții:

  • 400 g paste proaspete ( de preferință integrale)
  • 600 g roșii proaspete
  • 1 ceapă mică
  • 1 cănuță de frunze de busuioc ( sau mix de busuioc, mentă și pătrunjel)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 150 g brânză ( la alegere)
  • sare și piper după gust

 

Umpleți o cratiță cu apă, puneți la foc puternic și acoperiți cu capac. Curățați roșiile și tăiați-le cubulețe. Tăiați ceapa și usturoiul foarte mărunt, pentru a fierbe la gătire și a rămâne doar gustul, fără a fi vizibile în sosul final.

Încălziți uleiul de măsline la foc moderat și adăugați ceapa. Înăbușiți amestecând frecvent. Scopul este ca ceapa să se gătească și să se înmoaie fără a se colora. Adăugați un pic de sare – astfel veți accelera procesul.

Când ceapa este gata, adăugați usturoiul pentru câteva minute, amestecând. Adăugați roșiile și așteptați ca amestecul să fiarbă și lăsați la foc încet pentru 10 minute. Condimentați cu sare și piper.

Când apa a fiert, adăugați 2 lingurițe de sare și pastele. Fierbeți conform indicațiilor de pe ambalaj, ultimele 2-3 minute transferând pastele cu puțin din apa lor la roșii, pentru a sfârși procesul de gătire.

Serviți imediat cu busuioc tăiat mărunt și brânză răzuită.

 

Înghețată de banane

Înghețată la regim ? E posibil! Savurați deliciul preferat al verii în timp ce vă alimentați sănătos și echilibrat.

Produse necesare pentru 2 porții:

  • 4 banane
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • vanilie
  • topping la alegere : cacao pudră/scorțișoară/alune de pădure mărunțite

 

Primul pas în pregătirea înghețatei de banane este să decojiți bananele și să le tăiați rondele. După aceasta, puneți-le într-o pungă sau cutie potrivită pentru congelare și lăsați-le în congelator pentru 3-4 ore.

Scoateți bananele din congelator, puneți-le într-un blender împreună cu scorțișoara și vanilia și pasați până la obținerea unei compoziții omogene.

Savurați înghețata sănătoasă de banane cu un topping după preferință.

În profilul personal veți găsi multe alte rețete, la fel de simple, delicioase și sănătoase pentru a fi în Top Forma. Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar, îl puteți comanda completând chestionarul : Către chestionar>>

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM