Sărbători fără kilograme în plus

Conform cercetărilor,  pe durata sărbătorilor de iarnă luăm în greutate doar o jumătate de kilogram.

Nu vă grăbiți să vă bucurați fiindcă conform acelorași  cercetări,  nu reușim să dăm jos aceste 500 g și ele se depun în fiecare an.

În cazul persoanelor ce suferă de greutate excesivă – kilogramele care se depun în timpul sărbătorilor sunt mai multe – aproximativ 2,5 kg. Creșterea în greutate medie a unei persoane de vârstă mijlocie este de aproximativ jumătate de kilogram- un kilogram pe an. Aceasta înseamnă, că o mare parte dintre aceste kilograme pot fi explicate prin alimentația noastră pe timpul sărbătorilor.

Nu vrem să ne lipsim de bucatele tradiționale și mesele bogate, însă, în același timp, nu vrem să luăm în greutate.  Această dilemă ne îngrijorează și ne împiedică să savurăm cu adevărat sărbătorile.  Vedeți câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveți grijă de siluetă în această perioadă.

Mâncați ceea ce adorați și lăsați ceea ce vă place

În loc să vă umpleți farfuria cu lucruri care nu vă aduc mare plăcere, încercați să consumați doar ceea ce iubiți cu adevărat. De sărbători, mesele sunt supraîncărcate – nu e necesar să încercați de toate – alegeți doar mâncărurile voastre preferate. Ce ține de restul, puteți consuma în oricând pe parcursul anului.

Nu consumați ceva doar pentru că este „mâncare tradițională“

Ascultați-vă corpul. Avem tendința de a consuma anumite lucruri, precum piftia, de exemplu, doar pentru că  „se consumă de Crăciun“. Mâncănd inconștient, fără să ne gândim la ce punem în gură și de ce, ne face să neglijăm semnalele corpului nostru, fie că e flămând sau sătul. Într-adevăr iubiți piftia? Oare nu ați alege mâncarea voastră preferată în loc de piftie, dacă ați avea de ales?

Faptul că un anumit fel de mâncare este prezent rar în meniul nostru nu înseamnă că trebuie neapărat să îl consumăm. Pentru a vă fi mai ușor să evitați anumite mâncăruri tradiționale fără senzația că vă lipsiți de ceva, planificați-vă weekend-urile din următorul an. De exemplu, puteți face piftie în ianuarie și sarmale în februarie – le puteți consuma mereu în Ziua Liberă, dacă urmați regimul alimentar.

De la gustări ușoare la mai grele

Începeți prânzul  sau cina festivă cu salată sau supă, după care treceți la felurile ce conțin proteine. Când ajungeți la desert, ar trebui să fiți deja sătui după primele 3 îmbucături.

Nu încercați să „salvați“ calorii

Înfometarea intenționată înainte de cina bogată de sărbători se poate dovedi exact opusul așteptărilor voastre. Drept consecință a nivelului micșorat de zahăr în sânge din cauza înfometării, nivelul hormonului cortizol crește, ceea ce duce la dorința de mâncăruri grase, sărate și dulci. În loc să vă „pregătiți“ de masa abundentă ce urmează, încercați să mâncați regulat (intervale de 3-4 ore) pe durata întregii zile.

Respectați regula celor trei îmbucături

Puteți aplica regula celor 3 îmbucături la fiecare dintre dulciurile de sărbători : prima este cea mai delicioasă, iar ultima este „pentru final“ – fiecare  dintre ele este la fel. În cele trei îmbucături constă întreaga plăcere și savoare a desertului. Focalizați-vă atenția asupra lor și este puțin probabil că veți exagera cu cantitățile.

Aplicați  „trucul furculiței“

Una dintre cele mai mari capcane a alimentației din timpul sărbătorilor este că nu suntem capabili să înțelegem când am consumat suficient și am încetat să savurăm mâncarea, ci mâncăm inconștient. Pentru a vă putea răspunde la această întrebare, folosiți trucul furculiței.  Este foarte simplu și eficient. Este necesar ca după fiecare îmbucătură să lăsați furculița în farfurie.

Mestecați lent, înghițiți, după care luați din nou fruculița. Secretul acestui truc constă în lăsatul furculiței. Aceasta vă amintește să încetiniți ritmul în care vă alimentați, să savurați mâncarea și să comunicați cu cei de la masă. Când mâncăm mai lent, reușim să  „auzim“ semnalele corpului nostru.

Utilizând aceste sfaturi, veți reuși să savurați masa de sărbători, fără a lua în greutate. Nu uitați că de Crăciun punem accentul pe cei dragi, nu pe mâncare.

Dacă încă nu ați comandat un regim alimentar, acum e momentul să o faceți aici. De sărbători, nu vă gândiți la cântar. Începeți schimbarea imediat după ce sfârșesc!

Rezumat
Sărbători fără kilograme în plus
Article Name
Sărbători fără kilograme în plus
Descriere
Nu vrem să ne lipsim de bucatele tradiționale și mesele bogate, însă, în același timp, nu vrem să luăm în greutate.  Această dilemă ne îngrijorează și ne împiedică să savurăm cu adevărat sărbătorile.  Vedeți câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveți grijă de siluetă în această perioadă.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM