Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă de sărbători

Suntem în ajunul sărbătorilor  iar mâncarea este o parte de neinlocuit a acestora.  În loc să încercați să evitați bucatele tradiționale, încercați să savurați masa festivă.

Masa de Crăciun nu este cauza pentru care punem câteva kilograme în plus. O zi de alimentație haotică și dezordonată nu afectează cântarul. Problema reală constă în zilele de dinainte și după Crăciun.

Regulile de bază ale alimentației din timpul sărbătorilor sunt aceleași din celelalte zile ale anului : să încercați să vă alimentați regulat, de calitate și în cantități moderate.

Iată câteva sfaturi de la noi pentru niște sărbători fără kilograme în plus:

Aveți grijă la cantități 

Adesea, bucatele tradiționale nu corespund criteriilor alimentației sănătoase și cu siguranță nu au un conținut scăzut de grăsimi. Ceea ce puteți face este să compensați calitatea mâncării cu cantitățile pe care le consumați.

Iată câteva trucuri care vă vor ajuta să savurați sărbătorile fără a vă afecta silueta:

Încercați să echilibrați porțiile voastre. Varianta perfectă ar fi să aveți o farfurie pe jumătate plină cu legume.

Nu plecați în vizită sau la restaurant înainte de a fi consumat ccva mic și sățios. De exemplu, puteți consuma câteva alune crude, un ou fiert, un măr sau o bucată de brânză înainte de a pleca.

Nu vă lipsiți complet de deserturile de Crăciun – acestea fac parte din tradiție. Nu vreți să vă supărați colega de birou care a adus cele mai delicioase turte dulci, nu-i așa? Cea mai bună metodă de a savura tentațiile de Crăciun fără a pierde controlul este  să încercați câte puțin din fiecare. O altă metodă este să împărțiți cu cineva desertul vostru..

Alimentați-vă regulat

Pe lângă cantități, regularitatea este un alt aspect care care este în mâinile voastre – încercați să vă alimentați regulat. Este important să menționăm că alimentația regulată nu înseamnă la fiecare jumătate de oră ( ceea ce se întâmplă de obicei în această perioadă a anului). Prin alimentația regulată înțelegem –  alimentația la fiecare la 3-4 ore, fără a omite vreo masă principală.

Chiar dacă vă treziți un pic mai târziu decât de obicei, nu săriți peste micul dejoc. Dacă rutina voastră se schimbă complet atunci când vă odihniți acasă, încercați să vă aranjați mesele zilei astfel înct să aveți cel puțin 3 mese principale.

Dormiți mai mult

Cumpărături de Crăciun, pregătiri de Crăciun… Sărbătorile adesea pot provoca stres. Este important să ne rezervăm timp pentru un somn și o odihnă adevărată. Este demonstrat că în lipsa somnului are loc supraproducerea hormonului care provoacă foame  și producerea insuficientă a hormonului responsabil de senzația de sațietate. Nu vă doriți să fiți mereu înfometați, nu-i așa? Trebuie doar să dormiți mai mult. De aceea, încercați să utilizați zilele de odihnă pentru o odihnă pe cinste.

Vă dorim sărbători fericite!

Rezumat
Article Name
Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă de sărbători
Descriere
Regulile de bază ale alimentației din timpul sărbătorilor sunt aceleași din celelalte zile ale anului : să încercați să vă alimentați regulat, de calitate și în cantități moderate. Iată câteva sfaturi de la noi pentru niște sărbători fără kilograme în plus
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM