Slăbește fără înfometare

Atunci când aud cuvântul  „dietă” multe persoane îl asociază cu înfometare.  Acest cuvânt și-a pierdut semnificația inițială de „mod de alimentare”, la momentul de față fiind utilizat cu sensul de „mod de slăbire”. Aceasta este o interpretare eronată, fiindcă adevăratul proces de slăbire nu are loc prin înfometare.

 

Cura de slăbire prin înfometare are rezultate de scurtă durată

Termenul de „tratament prin înfometare” ne explică când și în ce situații este potrivit să recurgem la înfometare – doar ca tratament. Înfometarea pe termen scurt sub supravegherea unui specialist poate influența pozitiv corpul nostru. Acest lucru este acceptat doar în anumite situații și doar în  cazul anumitor afecțiuni.  Da, putem pierde în greutate atunci când limităm la maxim ceea ce mâncăm, însă aceste kilograme se întorc foarte rapid –  în momentul în care ne întoarcem la modul nostru obișnuit de alimentație.

Nu este dificil să țineți un regim care vă limitează la maxim alimentația, știind că o faceți în decurs de un timp stabilit ( 90 zile, o lună, 2 săptămâni etc).  Atitudinea fiecăruia care ține o astfel de dietă este  „Voi reuși, încă X zile și gata“. Într-un cuvânt : „îndurați“. Chiar aici e capcana. După ce „suferința“ sfârșește, sunteți cu X kilograme mai slabi și cu răbdarea epuizată. Vă întoarceți atât la modul vechi de alimentație, cât și la vechile kilograme.

 

Nu putem să ne înfometăm mereu

Când reducem drastic necesarul zilnic de calorii, corpul începe să se opună în anumite moduri.  În primul rând – apare senzația puternică de foame. O putem ignora câteva zile sau luni și să o păcălim consumând multă apă , însă este foarte dificil și aproape imposibil să o ignorăm definitiv. Privarea continuă de mâncarea indispensabilă corpului nostru poate rezulta în efecte secundare fatale pentru starea noastră de sănătate. Înfometarea e în contradicție cu necesitățile firești ale organismului și nu poate fi o parte din modul nostru de viață sănătos.

Înfometarea încetinește metabolismul

Atunci când simțiți foame în mod frecvent, metabolismul devine lent deoarece organismul încearcă să  economisească energie.  Aceasta înseamnă că începeți să ardeți mai puține calorii și sunteți nevoiți să vă limitați alimentația încă mai drastic, pentru a continua să slăbiți. Un cerc vicios de care e dificil să scăpați dacă nu începeți să vă hrăniți sănătos – mâncând suficient, cât vă cere organismul.

 

Limitarea alimentației duce la acumularea de grăsimi

Dacă continuați să vă limitați alimentația, la creier ajunge semnalul că vă înfometați. În acest moment el provoacă reacții biologice care ”comandă” celulelor adipoase să rețină fiecare calorie, cu alte cuvinte – are loc acumularea de grăsimi. Are loc exact opusul a ceea ce ați dorit să obțineți prin înfometare.

 

Reacțiile menționate anterior au loc în permanență atunci când ținem o cură de slăbire  care ne limitează alimentația la maxim. Majoritatea dietelor populare acționează în acest mod și sunt în contradicție cu necesitățile biologice ale organismului uman. Pentru a obține rezultate de durată și a menține kilogramele trebuie să ”colaborăm” cu propriul nostru corp, nu să acționăm împotriva lui. La ținerea unei diete personalizate adaptată stării de sănătate, scopului și preferințelor alimentare, veți învăța treptat cum să vă hrăniți sănătos. În momentul în care alimentația corectă devine parte esențială a vieții, menținerea în formă va avea loc într-un mod firesc și fără efort. Veți putea lua independent decizii ce țin de timpul, cantitatea  și modul în care vă hrăniți, ca rezultat al dorinței și abilității voastre de a trăi și de a vă simți mai bine.

Puteți comanda regimul dumneavoastră alimentar de aici.

Rezumat
Slăbește fără înfometare
Article Name
Slăbește fără înfometare
Descriere
Atunci când aud cuvântul  „dietă” multe persoane îl asociază cu înfometare.  Acest cuvânt și-a pierdut semnificația inițială de „mod de alimentare”, la momentul de față fiind utilizat cu sensul de „mod de slăbire”. Aceasta este o interpretare eronată, fiindcă adevăratul proces de slăbire nu are loc prin înfometare.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM