Slăbire fara foame

Multa lume asociază cuvântul dietă cu foamea. Adevărul este ca acest cuvânt si-a pierdut semnificația inițiala, care a fost “mod de alimentare” si in prezent acesta este folosit pentru a indica “un mod de slăbire”. Dar chiar si in acest sens asociația cu foamea este greșita deoarece slăbirea adevărata nu se atinge prin înfometare.

Slăbirea prin răbdare de foame este întotdeauna una pe termen scurt.

Termenul “tratament prin foame” explica intr-un mod deosebit de elocvent când si pentru ce este bine sa recurgem la repaosul alimentar – numai ca un tratament. Repaosul alimentar pe termen scurt, aplicat sub supravegherea unui specialist, poate sa aibă un efect benefic asupra corpul nostru, dar numai in anumite cazuri si la anumite boli. Răbdarea de foame cu singurul scop de a slabi este neefectiva. Da, noi putem sa dam jos câteva kilograme atunci când limitam la maxim hrana pe care o consumam, dar kilogramele acestea se întorc foarte repede – la momentul in care trecem la modul nostru de alimentare “normal”.

Nu este greu sa urmăriți regimul care limitează la maxim mâncarea, știind ca o faci pe o perioada de timp limitata (90 de zile, o luna, doua săptămâni, si a.m.). Atitudinea fiecărei persoane care urmărește o asemenea cura de slăbire este “Pot sa-o fac inca X zile si termin”. Intr-un cuvânt “răbdați”. Si aici este capcana. După ce “torturarea” s-a terminat, tu ești cu X kilograme mai slaba si cu răbdarea epuizata. te întorci la modul tău de alimentare inițial, iar in curând si la kilogramele inițiale.

Nu putem sa răbdam de foame pana la nesfârșit

Atunci când reducem drastic aportul de calorii, corpul nostru începe sa se opună in câteva moduri.  In primul RAND – apare sentimentul puternic de foame. Foamea este un sentiment puternic si de baza. Noi putem sa-l ignoram câteva zile sau chiar luni sau sa-l inselam bând multa apa sau prin plimbări, dar este foarte greu si aproape imposibil s-o facem tot timpul. Daca privam corpul nostru de hrana de care el acre nevoie pe o perioada de timp îndelungata, acest lucru poate sa aibă efecte periculoase asupra stării noastre de sănătate. Răbdarea de foame este in contradicție cu nevoile naturale ale corpului si nu poate sa facă parte din modul nostru de viața normal.

Răbdarea de foame încetineşte metabolismul

Atunci când simți des foame metabolismul tău se încetineşte deoarece corpul încearcă sa salveze energie. Acest lucru înseamnă ca începi sa arzi mai puține calorii si e nevoie sa-ti limitezi inca aportul de calorii pentru a putea slabi. Un cerc vicios din care este greu sa ieși daca nu începi sa te hrănești in mod corespunzător – cu mâncarea suficienta pentru corpul tău.

     Din momentul in care alimentarea corecta devine o parte inseparabila din viața ta, menținerea unei forme de top se va întâmpla in mod natural si fara eforturi. Vei putea sa iei decizii independente cum, cat si când sa mănânci si ele vor fi influențate de dorința si abilitățile  tale de a trai si de a va simții mai bine.

Restricționarea mancarii duce la acumularea de grăsimi

Atunci când ne abținem de mancare pe o perioada de timp îndelungata, creierul nostru primește un semnal ca rabzi de foame (ceea ce si faci de fapt). Din momentul acesta el provoacă reacții biologice care “ordonează” celulelor grase sa acumuleze orice calorie pe care o pot obține sau cu alte cuvinte – sa înceapă sa acumuleze rezerve. S-a obținut opusul a ceea pentru care ai început sa rabzi de foame .

Reacțiile susmenționate apar de fiecare data când ținem o cura de slăbire, care reduce la maxim mâncarea. Majoritatea dietelor in masa actioneaza in modul acesta si intra in contradicție cu nevoile biologice ale corpului. Pentru a putea slabi pe termen lung si sa ne păstram kilogramele obținute, e nevoie sa lucram in concordanta cu corpul nostru, nu si împotriva lui. Urmând un regim, elaborat in special pentru tine, si adaptat la starea ta de sănătate, la scopurile tale si la preferințele tale alimentare, tu neapărat te vei învăța sa te hrănești in mod corespunzător. Din momentul in care alimentația potrivita devine o parte din viața ta, pastrarea formei de top se va întâmpla in mod natural si fara eforturi. Vei putea sa iei hotărâri independente cum, cat si când sa mănânci si aceste hotărâri vor fi dictate de dorința si capacitatea ta de a trai si de a te simții mai bine.

In cazul in care ai dificulatati sa tii post si in acelasi timp sa te hranesti in mod sanatos in, poti sa comanzi regimul tau alimentar individual de aici.

Rezumat
Slăbitul în tăcere
Article Name
Slăbitul în tăcere
Descriere
Multa lume asociază cuvântul dietă cu foamea. Adevărul este ca acest cuvânt si-a pierdut semnificația inițiala, care a fost "mod de alimentare" si in prezent acesta este folosit pentru a indica "un mod de slăbire". Dar chiar si in acest sens asociația cu foamea este greșita deoarece slăbirea adevărata nu se atinge prin înfometare.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM