Slăbitul în tăcere

Cu cat mai frecvent oamenii vorbesc despre faptul ca urmăresc o cura de slabire, cu atât mai greu le este s-o respecte. Cercetările arata ca numai actul de declarare in fata altor persoane a obiectivelor noastre reduce șansa sa le atingem. Acest lucru se datorează faptului ca ne aduce o senzație de satisfacție pe care o simțim atunci când ne declaram intențiile, duce la o senzație prematura si inselatoare de succes. Vei avea un succes mai mare daca nu demonstrezi in nici un fel ca urmărești o cura de slăbire. Eu am numit acest lucru “slăbire in tăcere”. Fii sigur ca slăbirea in tăcere duce la rezultate zgomotoase!

Ce înseamnă “slăbirea in tăcere”?

Noțiunea “slăbire in tăcere” a apărut atunci când încercam sa descriu comportamentul, pe care îl consider cel mai efectiv pentru persoanele care țin o dieta. Sa slăbim in tăcere înseamnă, in fata altor persoane, sa ne comportam ca si cum nu urmărim o cura de slăbire. Pentru a reuși sa dam jos kilogramele in plus, nu este necesar sa angajam cunoștințele si prietenii noștri cu intențiile si cu faptele noastre, suficient este ca noi suntem convinși ca acest lucru pe care îl facem este corect.
Acest comportament de scutește de necesitatea sa ne justificam in fata celorlalți daca ne inculcam regimul; reduce senzația de autocompătimire si nu creează condiții pentru simțirea de vina. Slăbind in tăcere, noi suntem responsabili numai si numai in fata noastră si acest lucru ne ajuta sa ne respectam regimul fara sentimentul de stres si senzația de constrângere. In aceste condiții motivarea noastră este mult mai mare, stresul – mai mic, iar rezultatele mai bune.

Cum sa slăbim in tăcere?

In loc sa informam întreaga lume ca urmărim o cura de slăbire, mult mai satisfăcător va fi sa surprindem apropiații si cunoștințele noastre cu rezultatele pe care le-am obținut. Încetează sa-ti pierzi timpul in a-ti discuta corpul cu prietenii, ci întoarce te către tine însuti, pentru a putea sa începi sa-l modifici. Cel mai important este ca la început sa nu-ti fie ușor sa participi la convorbirile legate de mâncăruri, metode de slăbire si diete, care sunt de fapt teme permanente de discuții, dar cu timpul te vei obișnui sa le eviți cu stil sa sa continui sa slăbești in tăcere. In curând te vei convinge ca acest lucru te ajuta sa-ti urmărești regimul personal si chiar sa fii mai liniștit ca nu-l discuți. Chiar acesta este secretul slăbirii in tăcere. Iată câteva sfaturi cum sa reușești sa slăbești in tăcere, nearătând ca ții o dieta:

Pregătește-ti o reacție rezonabila pentru întrebarea “Oare ții o dieta?”

Daca in mod normal mănânci intr-un anumit mod si consumi anumite cantitati de mâncare, fii pregătit ca începând regimul, prietenii si rudele tale nu vor evita sa te întrebe de ce ti-ai schimbat modul de alimentare. In loc sa te jenezi sau sa le spui sa nu se preocupe de tine, ai câteva răspunsuri găta care le vor satisface interesul, dar vor îndepărta orice suspiciune ca ții o dieta:

  •  “Așa mănânc de obicei”. Fii convins ca cantitatea si felul hranei din farfuria ta e ceva normal (daca urmărești regimul nostru acest lucru va fi adevărat). Daca poți sa te convingi pe tine însuti vei reuși sa-i convingi si pe ceilalți. Atunci când te vor întreba tu trebuie numai sa ridici din umeri si sa spui: “Nu știu – eu așa mănânc de obicei”.
  • “Pur si simplu încerc sa mă hrănesc mai sănătos”. Nimeni nu va începe sa te contrazică sau sa se mire daca ii vei spune ca ai vrea sa încerci sa te hrănești intr-un mod mai sănătos. Daca farfuria ta e plina cu broccoli inabusite si fileu de pui la cuptor, iar de obicei ai alege cașcaval pane cu cartofi pai, atunci răspunde repede: “Astăzi vreu sa vad cum mă voi simți daca mă hrănesc sănătos.”
  • Schimba subiectul. Aceasta ce se afla in farfuria ta nu ar trebui sa sie un subiect de discuții. Daca prieteni si rudele tale vor începe sa reacționeze mai gălăgios atunci când vor vedea salata din farfuria ta, tu trebuie numai sa ridici din umeri si sa schimbi subiectul.
    Gândește te la subiecte diferite de cele legate de mâncare, pe care vei putea sa le discuți cu prietenii si rudele tale. Acest lucru te va ajuta nu numai sa-ti urmărești regimul, ci si sa-ti imbunatatesti relațiile cu rudele tale.

 

Consultă un nutriționist

Cel probabil vei simții nevoia sa stai de vorba cu cineva despre dieta ta. Persoana cea mai potrivita pentru acest lucru este un nutriționist profesionist. El te va înțelege si va putea sa-ti dea sfaturi si recomandări adecvate. Eu personal port discuții prin posta electronica cu mulți din clienții noștri care au nevoie sa vorbească despre faptul cum se simt respectând regimul lor individual. Câteodată sa stai de vorba cu persoana potrivita despre diata pe care o ții te ajuta sa reușești, așa ca este important sa găsești cu cine sa împărtășești, fara a te divulga in fata cercului tău de prieteni si cunoștințe.

Mai multe sfaturi practice despre cum sa slăbești in tăcere vei găsi in următorul articol legat de subiect.

In cazul in care ai dificulatati sa tii post si in acelasi timp sa te hranesti in mod sanatos, poti sa comanzi regimul tau alimentar individual de aici.

 

Rezumat
Slăbitul în tăcere
Article Name
Slăbitul în tăcere
Descriere
Cu cat mai mult oamenii vorbesc despre faptul ca urmăresc o cura de slabire, cu atât mai greu o respectă. Cercetările arata ca numai actul de declarare in fata altor persoane a obiectivelor noastre reduce șansa sa le atingem. Acest lucru se datorează faptului ca ne aduce o senzație de satisfacție pe care o simțim atunci când ne declaram intențiile, duce la o senzație prematura si inselatoare de succes. Vei avea un succes mai mare daca nu demonstrezi in nici un fel ca urmărești o cura de slăbire.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM