Somonul și slăbitul

Despre somon și slăbit se poate vorbi până la nesfârșit, însă în acest articol vom rezuma toate elementele cheie.

Somonul este prezentă pe primele locuri în majoritatea clasamentelor de alimente sănătoase. Beneficiile acestui pește din familia salmonidelor sunt nenumărate. În cazul în care nu intră în bugetul vostru, îl puteți înlocui cu păstrăv, ton, macrou, sardine sau hering. Acești pești sunt de asemena grași, și nu mai puțin sănătos decât somonul. În acest articol ne vom focaliza atenția asupra somonului și tututor beneficiilor acestuia.

Grăsimile

Cantitatea grăsimilor din pește variază  de la 0.5 până la 20% în dependență de tipul, vârsta și sezonul de vânătoare. După conținutul de grăsime, peștii se împart în 3 categorii:

–        pești slabi –  până la 5% grăsimi (merluciu, cod, sânger, pește alb, turbot, laban, lufar, stavrid, păstrăv);
–         pești semigrași – între 5-10% grăsimi (crap, rechin, nototenia);
–         pești grasi – peste 10% (sardine, șprot, hering, scrumbrie, ton, pălămidă, somon).

Grăsimile din pește sunt distribuite uniform în țesutul muscular, reprezentanții cărora sunt prețioșii acizi grași polinesaturați din familia omega-3. Studiile demonstrează că anume acestora li se datorează riscul redus de boli cardiovasculare la mărirea consumului de pește.

Somonul și slăbitul

Ceea ce face ca multe persoane să evite somonul  atunci când își doresc să slăbească este faptul că acesta face parte din categoria peștilor grași.Acest lucru nu este pe bună dreptate.

Precum și în cazul oricărui alt aliment, totul depinde de cantitatea consumată. Valoarea energetică a 100 g de somon este 142 calorii, iar porția recomandată variază între 150 și 200 g, în dependență de consumul de calorii recomandat al fiecărei persoane în parte. Puteți calcula singuri numărul caloriilor porției  săptămânale recomandate de somon. Diferența dintre valoarea energetică a anumitor pești pentru cantitatea de 150 g este nesemnificativă și nu trebuie să vă privați de porția de somon din frica conținutului de calorii și grăsimi.

Beneficiile pentru sănătate

Calitățile nutritive ale somonului se datorează conținutului bogat de acizi grași Omega-3. Aceștia se conțin în majoritatea peștilor, însă cei mai ușor digerabili de organismul uman se află în somon. Acizii grași Omega-3 previn formarea cheagurilor de sânge care port duce la infart și atac cerebral.

Somonul ne protejează și de diferite tipuri de tumori canceroase ( în special de cel de col uterin), boli ale articulațiilor, Alzheimer și depresie.

Acizii grași Omega-3 accelează metabolismul și arderea caloriilor. Proteinele din somon sunt ușor de digerat, ceea ce îl face un aliment potrivit pentru toți cei care fac sport regulat și tind spre o slăbire sănătoasă.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personaliza, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Somonul și slăbitul
Article Name
Somonul și slăbitul
Descriere
Somonul este prezentă pe primele locuri în majoritatea clasamentelor de alimente sănătoase. Beneficiile acestui pește din familia salmonidelor sunt nenumărate.În acest articol ne vom focaliza atenția asupra somonului și tututor beneficiilor acestuia.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM