Stați acasă și intrați în top forma

Cum să nu luăm în greutate în timp ce stăm acasă? 

Statul acasă poate avea un efect negativ asupra greutății noastre. Nesiguranța și pericolul cu privire la situația excepțională aduc un stres adițional rutinei noastre zilnice. În momente de nesiguranță, reacția noastră firească este să utilizăm mâncarea drept calmant.

Ce să fac dacă nu vreau să iau în greutate în timpul izolării?

În următoarele rânduri vă vom convinge că există un mod simplu de a profita de situație și chiar să intrați în formă atunci când sunteți acasă. Continuați să citiți pentru a afla cum :

“Vreau să mănânc o ciocolată întreagă.. nu una, ci câteva!“ 

Vă sună cunoscut? Atunci când sunteți supuși stresului, în corp se secretă hormonul numit cortizol, care comandă creierului să găseasă un leac pentru stres. Creierul păstrează informația precum că alimentele sărate, dulci și grase v-au ajutat să vă simțiți mai bine atunci când ați mai fost într-o asemenea situație și vă tentează să consumați ceva calmant. Din punct de vedere psihologic, dorința puternică de a ciuguli joacă un rol extrem de important. Aceasta nu este întâmplătoare sau imaginară. Nu este nici un indicator al slăbiciunii sau lipsei de voință. Acest  “calmant ” are o acțiune de scurtă durată, însă ne ajută. Creierul nostru își amintește că anumite alimente ne fac să ne simțim mai bine. Acesta încearcă să provoace din nou acea senzație plăcută, creând o dependență asemănătoare celei de țigări sau droguri – o dorință puternică de a consuma anumite alimente.

În pofida faptului că este important să ne descurcăm cu asemenea senzații, există moduri mai sănătoase de a ne satisface poftele emoționale, fără să ne coste câteva kilograme în plus. Întrebarea principală care stă la baza acestei dileme nu este dacă veți simți acea dorință de a ciuguli ceva, dar cum veți reacționa atunci când își va face apariția.

Cum să nu utilizăm mâncarea drept calmant?

În loc să utilizați mâncarea ca pe un mod de a vă simți mai bine, optați pentru o altă activitate pe care o adorați – ascultați muzică, sunați un prieten. O altă soluție este să faceți mișcare – aceasta va reduce  nivelul de insulină și va bloca necesitatea falsă de a consuma ceva. Organizați antrenamente în condiții de casă. Mișcarea este importantă atât pentru starea fizică, cât și pentru cea psihică. Nu permiteți să vă distrageți atunci când faceți mișcare, dacă doriți ca antrenamentul să fie cu adevărat eficient. După antrenament vă veți simți încărcați cu energie și tonus. Nu uitați că activități simple precum a face curat în casă vă pot ajuta într-o asemenea situație . Mai multe idei cu privire la mișcarea acasă în timp de izolare puteți găsi în articolul : Sport acasă 

Înlocuire sănătoasă

O altă soluție de a satisface dorința de a ciuguli este cu ajutorul alimentelor sănătoase bogate în elemente nutritive. De exemplu, atunci când vă este poftă de un aliment bogat în carbohidrați, consumați un fruct (proaspăt sau uscat), legumă sau aliment bogat în cereale  – acestea au același efect calmant precum cel al alimentelor prelucrate, însă fără efecte adverse. Un pumn de nuci vă va ajuta atât să vă satisfaceți apetit, cât și vă va asigura mult mai multe elemente nutritive și vă va ține de saț mai mult timp decât un pachet de chips sau sticksuri.

Permiteți-vă alimentele preferate 

Dacă râvniți ciocolată – optați pentru cea neagră care conține mult mai puține grăsimi. O bucată este suficient pentru a vă satisface apetitul. Și totuși, dacă înlocuitorii sănătoși nu vă mulțumesc, permiteți-vă să încercați puțin din alimentele voastre preferate sau alegeți o zi a săptămânii în care să o faceți. Dietele stricte și restricțiile contribuie la intensificarea “poftei” de alimente dăunătoare. O bucată de ciocolată pe zi nu vă va dăuna, însă este important să nu exagerați cu cantitățile! Dacă la momentul de față urmați un regim de la Top Forma, știți că dispuneți de o zi liberă în fiecare săptămână – o zi în care puteți consuma orice doriți.

Rutina

Continuați să vă treziți la aceeași oră de până acum și să vă țineți de aceleași obiceiuri. Este important să aveți o ocupație care să vă mențină concentrați pentru a nu recurge la mâncare din plictiseală. Dacă nu lucrați, acum este momentul să începeți un nou hobby, pentru care nu ați avut timp niciodată. Continuați cu luarea meselor la aceeași oră – luați prânzul în pauza de masă, după-amiază beți cafeaua la ora la care obișnuiați s-o faceți. Faptul că trebuie să stați acasă nu trebuie să vă schimbe obiceiurile alimentare. Dacă omiteți mese sau vă privați de grupe întregi de alimente, este mai posibil să interpretați nivelul scăzut al zahărului în sânge cu apetit.

Focalizați-vă atenția asupra mâncării

Precum am menționat și în alte articole, atunci când luați masa – focalizați-vă toată atensia asupra mâncării.Conform cercetărilor The American Journal of Clinical Nutrition, luarea mesei în fața televizorului sau calculatorului poate duce la un consum mai mare de calorii, și în consecință – la creștere în greutate. Telefonul este un alt dispozitiv pe care trebuie să îl puneți cât mai departe de masă. Navigatul pe Facebook sau Facebook ne distrage atenția la fel de mult precum televizorul sau calculatorul.

Fiți propriul vostru bucătar șef

Dacă gătitul este pasiunea voastră, acum este momentul să experimentați cu produse noi și rețete sănătoase. Poate nu veți crede, însă gătitul acasă ajută în lupta cu kilogramele. Focalizarea asupra gătitului acasă este un mod minunat de a menține greutatea sub control. Există o mulțime de rețete sănătoase delicioase pe care le veți descoperi pe siteul nostru sau în profilul personal, dacă urmați un program de la noi.

Observați-vă

Nu permiteți ca situația în care vă aflați să vă schimbe ritmul normal al vieții și scopurile voastre. Mențineți sub control greutatea urmărindu-vă kilogramele și dimensiunile cel puțin o dată pe săptămână. Dacă urmați deja un program de la noi, continuați să introduceți măsurătorile în profilul personal, acesta cu siguranță este unul dintre factorii care motivează clienții noștri!

Planificați în prealabil

Cu siguranță pentru mulți dintre voi, noul loc de muncă se află foarte aproape de frigider. Acest lucru nu ar trebui să vă îngrijoreze. Planificați în prealabil ce veți consuma în timpul săptămânii – faceți o listă și faceți doar cumpărăturile necesare. În acest mod veți evita cumpărăturile emoționale și ciugulitul. Exact acesta este scopul listei săptămânale de cumpărături în cadrul programului nostru – dacă sunteți client, profitați de această oportunitate. Pregătirea prealabilă vă protejează de cea mai frecvent întâlnită greșeală – să faceți cumpărături fără un plan concret. Aceasta adesea duce la cumpărături de produse nesănătoase inutile.

Pregătiți-vă mâncarea

După ce ați făcut cumpărăturile necesare și ați planificat ce veți mânca pe parcursul săptămânii, pregătiți în prealabil mâncarea. Congelați – acest este unul din cele mai simple trucuri de păstrare a produselor. Puteți congela chiar și fructele. Dacă nu dispuneți de mâncare pregătită în prealabil pentru ziua următoare, pregătiți cina în cantități mai mari, pentru a avea un prânz pregătit pentru ziua următoare. Iată și alte trucuri în articolul nostru: Ce să gătesc?

Consumați lichide

Consumul suficient de apă în timpul zilei este important pentru sănătatea generală și vă poate ajuta să mențineți o greutate sănătoasă. Conform rezultatelor unui studiu efectuat asupra a peste 9500 de persoane, cei care nu sunt bine-hidratați au un indice de masă corporală mai mare și sunt mai predispuși obezității decât cei care se hidratează suficient. Mai mult de atât, cei care beau apă înainte de mâncare sfârșesc să consume un număr mai mic de calorii.

Dormiți mai mult

Somnul este eficient în lupta cu kilogramele în plus și ne ajută să ne descurcăm cu pofta permanetă. Din acest motiv, somnul insuficient poate duce la creșterea apetitului cu 45 %.

Dacă articolul v-a fost de folos, distribuiți!

Rezumat
Stați acasă și intrați în top forma
Article Name
Stați acasă și intrați în top forma
Descriere
Statul acasă poate avea un efect negativ asupra greutății noastre. Nesiguranța și pericolul cu privire la situația excepțională aduc un stres adițional rutinei noastre zilnice. În momente de nesiguranță, reacția noastră firească este să utilizăm mâncarea drept calmant.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM