Sucurile – oare sunt benefice

Ne întrebați în mod frecvent dacă recomandăm înlocuirea fructelor din regim cu sucuri proaspete. Întrebarea afectează cel mai mult persoanele ocupate, care își doresc să obțină ușor și rapid elemente nutritive și vitaminele necesare. În pofida faptului că sucurile proaspete sunt o soluție simplă și aduc beneficii, consumul acestora ascunde și câteva riscuri. Vedeți care sunt acestea:

Atențiune –  zahăr!

Fructele proaspete conțin vitamine, minerale și fibre esențiale. În sucurile proaspete, o mare parte din fibre se pierd, iar ceea ce rămâne în loc este zahărul din fructe – fructoza. Anume din cauza lipsei fibrelor în sucurile proaspete fructoza concentrată este asimilată foarte rapid, ceea ce provoacă mărirea nivelului de insulină. La rândul său, insulina blochează descompunerea grăsimilor. Pe lângă faptul că acest proces este strâns legat de depunerea grăsimilor, nivelurile înalte și bruște de insulină pot mări riscul de diabet de tip 2. Recomandăm clienților noștri ca zahărul adăugat să nu depășească 30 g pe zi. Această doză conține miere și alți îndulcitori, precum și sucuri proaspete de fructe – 2 pahare pe zi.

Sunt fructele opțiunea preferabilă? 

Fructele întregi conțin zaharuri, însă conțin și fibre care mențin glucoza și fructoza din sânge sub control, zahărul din fructe fiind descompus un timp mai îndelungat. La consumul de fructe proaspete asimilăm o cantitate mult mai mică de zahăr. La pregătirea unui suc proaspăt sunt necesare mai multe fructe decât am consuma în mod normal. Dacă vreți să încetiniți digestia și să vă simțiți sătui mai mult timp, vă recomandăm să combinați fructele cu iaurt sau alune. Aceasta duce la o încetinire suplimentară a asimilării zahărului.

La consumul de sucuri sau fructe întregi, străduiți-vă  să mențineți intervaluri regulate de 3-4 ore, pentru ca mâncarea consumată să fie prelucrată iar nivelul insulei să fie suficient de mic pentru a avea loc arderea grăsimilor.

Ce să consumăm în locul sucurilor?

În pofida faptului că sucurile proaspete de fructe sunt o alternativă mai bună a sucurilor și băuturilor carbogazoase din comerț, străduiți-vă să limitați consumul acestora. Încercați să le înlocuiți cu „apă de fructe“, adăugând câteva felii de lămâie, fructe și condimente proaspete înt-un vas cu apă. Dacă decideți să consumați sucuri proaspete, încercați să nu depășiți doza zilnică de 250 ml și să nu le consumați între intervalele meselor zilei.

Rezumat
Sucurile - oare sunt benefice
Article Name
Sucurile - oare sunt benefice
Descriere
Ne întrebați în mod frecvent dacă recomandăm înlocuirea fructelor din regim cu sucuri proaspete. Întrebarea afectează cel mai mult persoanele ocupate, care își doresc să obțină ușor și rapid elemente nutritive și vitaminele necesare. În pofida faptului că sucurile proaspete sunt o soluție simplă și aduc beneficii, consumul acestora ascunde și câteva riscuri. Vedeți care sunt acestea.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM