Top 5 condimente de vară

Ierburile și condimentele reprezintă cel mai bun mod de a transforma orice masă plictisitoare într-o capodoperă culinară fără a adăuga calorii. Nu doar conferă arome deosebite oricărui fel de mâncare, ci au și numeroase beneficii pentru sănătate. Printre cele mai importante moduri în care ele ajută organismului se numără capacitatea de a stimula sistemul imunitar pentru a lupta împotriva infecțiilor și a bolilor. Noi susținem utilizarea condimentelor și vă recomandăm cu ardoare să improvizați, în special atunci când urmați regimul, fiindcă este important să savurați mâncarea pe care o consumați!

Pe lângă faptul că conferă un gust minunat, condimentele și ierburile pot aduce numeroase beneficii sănătății:

  • întăresc sistemul imunitar
  • ajută digestiei
  • reglează metabolismul
  • au un efect detoxifiant
  • ajută la slăbit
  • îmbunătățesc sănătatea inimii, pielii și oaselor

Iată sugestiile noastre de condimente și ierburi care vor transforma mâncărea obișnuită într-o capodoperă culinară și vă vor ajuta să fiți în Top Forma.

Menta

Menta este cunoscută pentru efectul de odorizant bucal, însă, are mult mai mult de oferit decât atât. Menta se folosește de secole pentru calitățile sale medicinale fantastice. Ajută digestiei și calmează simptomele așa-numitului stomac iritabil. Acesta este motivul pentru care menta este folosită pe scară largă atât ca un aperitiv și ca metodă de curățire a cavității bucale.De asemenea, menta este un ajutor în lupta cu kilogramele. Aceasta stimulează enzimele care sunt responsabile de asimilarea nutrienților din alimente și de consumul de grăsimi, transformând-le în energie.

Puteți condimenta orice băutură adăugând mentă – apă, ceai, vin, băuturi răcoritoare. De asemenea, este un ingredient excelent al salatelor, iaurtului și a mielului.

Coriandrul

Coriandrul este o plantă subestimată, folosită adesea drept garnitură, fiind utilizată drept ornament și apoi aruncată la gunoi. De fapt, coriandrul conține unsprezece compuși de uleiuri esențiale, șase tipuri de acizi benefici și un număr considerabil de minerale și vitamine. Astfel, coriandrul poate ajuta la prevenirea afecțiunilor cutanate și problemerlor de vedere, la reducerea tensiunii arteriale în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune. De asemenea, coriandrul menține sănătatea oaselor, deoarece este o sursa bogată de calciu, stimulează digestia, reduce nivelul de colesterol rău (LDL) și chiar crește nivelul de colesterol bun (HDL).

De ce altceva mai avem nevoie? Adăugați-l la sosuri, salate sau faceți suc, orice ați alege – veți savura aroma și calitățile sale benefice.

Chimion

Chimionul este considerat un imunostimulator natural. Acesta are un efect antialergic și îmbunătățește digestia.  Proprietățile chimionului sunt stimulante  ( în cazul tulburărilor respiratorii) și relaxante (la tratarea insomniei).De asemenea, chimionul este o sursă bogată de vitamine și antioxidanți. Când este consumat, chimionul are un efect răcoritor și calmant asupra corpului, ceea ce îl face un condiment perfect de vară.

Puteți garnisi supele, legumele și alimentele din cereale cu semințe de chimion coapte.

Busuioc

Busuiocul este unul dintre cele mai populare condimente din lume, cunoscut atât pentru aroma specifică, cât și pentru utilizarea în medicina tradițională, datorită nenumăratelor proprietăți terapeutice. Este bogat în vitamine și este un imunostimulator natural. Datorită conținutului ridicat de uleiuri esențiale, busuiocul are proprietăți antiseptice, analgezice, antiinflamatorii și relazante ( pentru oboseală și depresie). Îmbunătățește circulația sângelui, normalizează nivelul zahărului în sânge și ușurează respirația ( în cazul tulburărilor căilor respiratorii). Antioxidanții naturali care se conțin în busuioc protejează organismul de radicalii liberi, încetinând îmbătrânirea celulelor și oxidarea colesterolului în sânge.

Busuiocul este o sursă minunată de fibre dietetice.

Cardamom

Cardamomul este un alt condiment perfect pentru zilele de vară, deoarece îmbunătățește digestia.Aceasta conține  vitamine și microelemente care aduc beneficii nenumărate sănătății. Cele mai cunoscute sunt proprietățile anticancerogene și capacității sale de a ajuta menținerii unor nivele normale ale colesterolului. Cardamomul îmbunătățește circulația sângelui și reduce dezvoltarea microbilor care provoacă intoxicații alimentare.

Cardamomul are o aromă intensă și răcoritoare și va intensifica gustul oricărui ceai, shake și iaurt cu musli.

Există mai multe moduri de a diversifica alimentația, însă, utilizarea condimentelor și ierburilor rămâne a fi cel mai sănătos mod.  Incluzând aceste arome naturale în dieta noastră, vom savura mese delicioase zilnic și vom asigura corpului nostru substanțele nutritive esențiale de care are nevoie pentru a fi sănătoși. La urma urmei, cel mai important lucru în urmarea sau începerea unui regim alimentar sănătos este să savurăm mâncarea.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar, puteți comanda de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM