Suplimente alimentare pentru slăbit

Suplimentele alimentare ocupă unul dintre primele primele locuri în ceea ce privește metodele de slăbire populare, dar cât de sănătoasă sau simplă este pierderea în greutate utilizând această metodă, vom afla în articolul ce urmează. Modalitățile de promovare a suplimentelor alimentare drept metode de slăbire sau de menținere a greutății sunt extrem variate și deseori induc în eroare.  Faptul că un supliment alimentar este promovat ca fiind “complet natural”; “cu componente active naturale”, “formula naturală de plante medicinale”, sau printr-o oricare altă  modalitate atractivă, nu înseamnă că este inofensiv pentru sănătatea noastră.

În acest articol vom studia diferitele tipuri de suplimente alimentare pentru slăbire și influența lor asupra organismului nostru, pentru a putea face o alegere informată dacă le veți folosi.

Suplimentele alimentare pentru slăbire pot fi împărțite în patru categorii: termogenice, lipotropice, diuretice si suplimente de suprimare a poftei de mancare. Aici ne vom opri asupra fiecărei categorii, încercând să vă oferim cele mai importante informații.

Suplimente termogenice pentru slăbire

Din categoria aceasta fac parte suplimentele care stimulează efectul unei termogeneze accelerate sau, cu alte cuvinte, care duc la o creștere a temperaturii corpului, în scopul arderii mai multor grăsimi. Mecanismul de acționare a termogenicelor nu este complicat – prin creșterea temperaturii corpului ele forțează corpul să consume mai multă energie încercând să mențină o temperatură a corpului constantă.

Beneficiile de a lua suplimente termogenice sunt temporare deoarece sistemul nervos se adaptează acțiunii lor  pe durata unei perioade de patru, cinci sau maxim șase luni de consum. Iată de ce beneficiile folosirii lor sunt nesemnificative.

Daca nu aveți un regim alimentar potrivit și  nu sunteți activi din punct de vedere fizic, vă puteți aștepta la revenirea acelor kilograme odată cu încetarea consumului de suplimente.

Pe lângă  efectul lor pe termen scurt și lipsa rezultatelor în cazul persoanelor care nu practică sport, suplimentele termogenice ascund și unele riscuri serioase pentru sănătatea noastră. Substanțele principale din compoziția lor sunt cofeina și substanțele asemănătoarea cofeinei, care, nu doar că ridică temperatura corpului,  ci și duc la o activitate cardio-vasculara crescută (creșterea frecvenței cardiace, creșterea tensiunii arteriale), sentiment de euforie și excitabilitate, și la un popular efect diuretic.

Suplimente alimentare lipotropice

Spre deosebire de cele termogenice, suplimentele lipotropice sunt bune și pentru persoane care nu practică sport. Substanțele active din ele pot optimiza arderea grăsimilor, care apare la activitatea noastră fizică de zi cu zi (mers, urcarea scărilor, activități casnice și altele), ajutând biochimiei organismului, fără a stimula sistemul nervos. Substanțele active din formula suplimentelor lipotropice sunt:

L-carnitină, L-metionină, fosfatidilcolina și altele.

Cu ajutorul lor puteți să vă controlați greutatea sau cel puțin să vă mențineți colesterolul în limite normale, fara a vă  deteriora sănătatea. De știut este că eficacitatea lor depinde direct de activitatea fizică și regimul alimentar echilibrat. Lipotropicele sunt probabil singura categorie din suplimentele pentru slăbire care suțin în cea mai mare măsură afirmația că chiar dacă nu ne vor ajuta, nici nu ne vor dăuna. Din păcate rareori întâlnim pe piață formele pure ale suplimentelor care să fie în totalitate pe baza substanțelor lipotropice, aproape întotdeauna fiind amestecate cu cele termogenice.

Diuretice

Suplimentele din grupul diureticelor sunt cele mai periculoase pentru sănătatea noastră în cazul în care le utilizăm irațional. Toate medicamentele și plantele medicinale diuretice trebuie să fie folosite sub supravegherea medicului, ca tratament, nu ca modalitate de slăbire.

Da, atunci când luam diuretice putem slăbi în jur de 10 de kilograme într-o săptămână, dar acest lucru ar avea un efect negativ, câteodată și fatal asupra sănătății noastre, kilogramele date jos revenind foarte repede. Faptul că greutatea noastră a fost redusă nu înseamnă că am slăbit cu adevărat, ci doar am pierdut o cantitate mare de apă din corpul nostru. Diureticele nu ne ajută să slăbim cu adevărat, ci numai să pierdem lichide.

Ca reacție a pierderii de apă  excesive, corpul nostru începe să rețină apa în numai câteva zile după începerea aportului de diuretice. Își face apariția un cerc vicios în care este necesar să măriți doza pentru a scăpa de noua greutate a apei.

Deshidratarea este cel mai des efect al utilizării de diuretice. Aceasta poate deveni o condiție care ne amenință viața. Din cauza deshidratării organismului, atunci când luăm diuretice, pierdem lichidele si electroliții esențiali pentru funcționarea corectă a inimii, rinichilor si ficatului.

Locul diureticelor nu ar trebui sa fie în categoria “suplimente pentru slăbire”, cu toate acestea, comercianții au reușit să le încadreze la el.  Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, și în cazul în care doriți să dați jos câteva kilograme – încercați cu un regim alimentar individual, care vă va ajuta să vă alimentați corect și să mențineți kilogramele, fără a lua în considerare anumite suplimente miraculoase.

Suplimente de suprimare a poftei de mancare

Suplimentele pentru suprimarea apetitului sunt un grup de substanțe cu un impact general – reduc senzația de foame influențând sistemul nervos central.

Deseori, din cauza faptului că ele sunt mascate ca fiind “produse din plante medicinale”, suplimentele de suprimare a poftei de mancare sunt percepute drept complet inofensive și chiar sănătoase. Adevărul este că  pot fi foarte periculoase pentru sănătatea noastră, deoarece au un efect direct asupra sistemului nervos central.

Efectele secundare ale utilizării lor pot fi temporare sau permanente, psihologice și fiziologice. Cele temporare includ somnolență, insomnie, lipsa senzației de sete, “uitarea” despre mancare, anxietate, diaree si efectul yo-yo după încetarea utilizării lor, precum și dureri de cap, amețeli, modificări ale tensiunii arteriale și a stării de spirit etc. Efectele pe termen lung sunt cele legate de deteriorarea sistemului cardio-vascular, probleme psihologice și comportamentale, pierderea masei musculare, creșterea procentului de grăsime din greutate pe termen lung, depresii și altele.

Pierderea în greutate cu ajutorul unor suplimente de inhibare a poftei de mancare este echivalentă cu slăbirea prin înfometare, însă prezintă riscuri mult mai serioase.

Încercând să slăbim,  suntem gata să ne încredem în diferitele metode care ne promit rezultate rapide, dar nu merită să ne riscăm sănătatea pentru  câteva kilograme. În concluzie, am putea spune că utilizarea oricărui tip de suplimente pentru slăbire prezintă un risc serios asupra sănătății, iar slăbirea prin intermediul lor nu este una de durată. Oricâte suplimente am folosi, efectul lor asupra kilogramelor noastre va fi același până când vom descoperi cum să ne alimentăm corect. Știind să ne hrănim in mod corespunzător, nu vom mai avea nevoie de suplimente pentru a menține greutatea dorită. În cazul în care încă nu ați comandat regimul dumneavoastră individual, care să vă ajute să transformați alimentația sănătoasă într-un obicei, puteți să o faceți aici.

 

Rezumat
Suplimente alimentare pentru slăbit
Article Name
Suplimente alimentare pentru slăbit
Descriere
Suplimentele alimentare ocupă unul dintre primele primele locuri în ceea ce privește metodele de slăbire populare, dar cât de sănătoasă sau simplă este pierderea în greutate utilizând această metodă, vom afla în articolul ce urmează. Modalitățile de promovare a suplimentelor alimentare drept metode de slăbire sau de menținere a greutății sunt extrem variate și deseori induc în eroare.  Faptul că un supliment alimentar este promovat ca fiind "complet natural"; "cu componente active naturale", "formula naturală de plante medicinale", sau printr-o oricare altă  modalitate atractivă, nu înseamnă că este inofensiv pentru sănătatea noastră.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM