Top 9 alimente ușor digerabile

Este un fapt binecunoscut că unele alimente sunt mai ușor digerabile decât altele, și sunt momente în care este extrem de important să alegem cele mai ușoare. Astfel de momente sunt acelea în care avem tulburări stomacale, suntem bolnavi sau ne recuperăm după o boală.

În pofida faptului că corpului nostru are nevoie de substanțe nutritive diverse precum fibre, proteine și grăsimi, uneori, alimentele ce conțin aceste componente pot provoca tulburări stomacale. Alimentele care de obicei sunt potrivite pentru o anumită persoană, pot fi exact opusul a ceea de ce are nevoie corpul nostru atunci când suferă de tulburări sau anumite afecțiuni.

Alimentele cu un conținut ridicat de fibre precum legumele și grâul se pot dovedi a fi mai greu digerabile comparativ cu carbohidrații simpli. La grupa de alimente greu de digerat putem adăugat și cele bogate în grăsimi, cât și câteva proteine de origine animală, a căror descompunere supraîncarcă sistemul digestiv.

Alimentele descrise mai jos sunt adesea digerate mai ușor și sunt potrivite pentru momentele în care ne confruntăm cu tulburări stomacale:

Pâine prăjită (toast)

Pâinea prăjită, probabil nu atât de delicioasă fără unt și condimente,  este un prieten al stomacului, fiind ușor de prelucrat. Calitățile acesteia nu sfârșesc aici. În același mod, pâinea prăjită poate reduce aciditatea gastrică și greața.

Însă, să nu uităm că tipul de făină din care este făcută este de o importanță majoră. Pâinea integrală, deși cu un conținut ridicat de fibre și recomandat pentru uzul zilnic, adesea îngreunează digestia în cazul stomacurilor mai sensibile. Astfel, încercați să optați pentru pâine prăjită albă, dacă vă confruntați cu tulburări stomacale, pentru a ale evita.

Orez alb

Orezul este o cereală care este o sursă minunată de energie pentru corpul nostru. Dar este vreo diferența între consumul de orez alb și consumul de orez brun?  În ce privește digestia, răspunsul este  “Da, este”. Orezul brun are conținut ridicat de fibre , iar acest fapt poate duce la tulburări alimentare precum  balonare și flatulență.

Orezul alb este o soluție mai bună atunci când când suntem în căutarea unor cereale pentru o bună digestie, care, în același timp, ne asigură carbohidrații necesari.

  1. Biscuiți sărați

Biscuiții sărați sunt o alegere minunată în cazul greței și a problemelor de digestie. Aceștia conțint carbohidrați care asigură energia necesară corpului, fiind și moi în același timp, ceea ce îi face ușor de asimilat de către sistemul digestiv.

  1. Banane

Bananele sunt o sursă minunată de carbohidrați, care sunt ușor asimilați de marea majoritate. Într-o banană bine coaptă se conțin o cantitate și mai mare.

Bananele sunt o alegere potrivită datorită faptului că asigură potasiu organismului, care se pierde cu ușurință în cazul tulburărilor stomacale.

  1. Piure de mere

Nu există un regim sănătos care să nu includă fructe. Însă, după cum am menționat anterior, fructele conțin fibre, care nu sunt mereu preferate de stomacul nostru.  Iată de ce ne sare în ajutor piureul de mere, care este sursă de fructe mai ușor de digerat.  În pofida faptului că acesta de asemenea conține fibre vegetale, cantitatea lor este cu mult mai mică decât într-un măr întreg.

Probabil deja ați auzit că piureul de mere conține pectină, a cărei fibre sunt solubile, iar aceasta ajută în cazul tulburărilor de stomac. Zahărul și carbohidrații, pe de altă parte, asigură organismului un stimul de energie.

Merele și piureul de mere conțin carbohidrați fermentabili și zaharuri care îmbunătățesc flora interstinală, însă pot înrăutăți simptomele sindromului de intestin iritabil. Încercați să înlocuiți merele cu afine sau struguri, dacă vă confruntați cu asemenea probleme.

  1. Ouă

Ouăle sunt o sursă de proteine și minerale, esențiale pentru menținerea unui corp sănătos. Papara de ouă este un aliment ușor și rapid asimilat de către organism. Aceasta le face un aliment potrivit pentru persoanele care suferă de virus stomacal sau greață.
Atât gălbenușul, cât și albușul sunt sunt ușor asimilate de majoritatea oamenilor.

  1. Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt o sursă bună de fibre solubile, care sunt mai bânde cu sistemul digestiv decât fibrele insolubile. Pe lângă aceasta, fibrele solubile măresc bacteriile bune din intestine, ceea ce duce la o condiție bună a sistemului digestiv.

Nu în ultimul rând, cartofii dulci conțin potasiu, un electrolit care adesea se pierde în timpul procesului de digestie.

  1. Carnea de pui

Carnea de pui ne asigură o proteină curată, care ajută la auto-recuperarea organismului. Puiul nu conține fibre, ceea ce îl face potrivit pentru persoanele ce se confruntă cu tulburări gastrointestinale precum sindromul intestinului iritabil.

Dacă alegeți să consumați pui, optați pentru cel copt, nu prăjit- grăsimea de asemenea poate înrăutăți problemele digestive.

  1. Somonul

Somonul este o alegere minunată dacă dorim să consumăm pește ușor digerabil. Este cu un conținut ridicat de proteine și antiinflamatorii acizi grași omega-3.  Somonul copt este adesea ceai mai bună variantă pentru a nu supraîncărca procesul digestiv.

Desigur, nu fiecare stomac reacționează în același mod. Este important să ne cunoaștem propiul organism și să ne încredem specialiștilor, și anume pentru a ne pregăti un regim alimentar personalizat adaptat necesităților corpului nostru.

Rezumat
Top 9 alimente ușor digerabile
Article Name
Top 9 alimente ușor digerabile
Descriere
În accest articol vom discuta despre alimentele digerate mai ușor, potrivite pentru momentele în care ne confruntăm cu tulburări stomacale.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM