Top alimente ale lunii noiembrie

Legumele de top în noiembrie sunt rădăcinoasele. Includeți-le în meniul vostru și nu veți regreta! Am selectat pentru voi top 4 legume pentru luna noiembrie, precum și un fruct. Rețetele propuse vă vor face să realizați că alimentația sănătoasă poate fi delicioasă și simplă!

Morcovi

Crud sau fiert, copt sau înăbușit, morcovul are un gust minunat, calități nutritive, proprietăți dietetice și terapeutice. Beneficiile morcovului pentru sănătatea noastră sunt imense. Dintre toate legumele, morcovul are cel mai ridicat conținut de provitamina A (beta-caroten). Acest element deține proprietăți antioxidante și  protejează de tumorile maligne. Vitamina acționează profilactic asupra bolilor infecțioase ale bronhiilor, a gâtului și corzilor vocale.

Un pahar de suc sau nectar de morcov asigură doza zilnică necesară de provitamina A.

Rețetă : Morcovi copți cu suc de lămâie

Varză de Bruxelles

Varza de Bruxelles nu a reușit să își câștige bine-meritata reputație și laudă și la noi, însă, în pofida acestui fapt, este o legumă extrem de benefică și recomandată. Este o sursă bogată de vitamina C, care o face un aliment potrivit pentru gripele și virozele de iarnă. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, varza de Bruxelles are un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de fibre! Conține zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, mangan, precum și cantități mari de proteine.

Rețetă : Varză de Bruxelles cu parmezan

Praz

Prazul este un vindecător natural subapreciat cu un gust specific. Este un bun diuretic – stimulează activitatea rinichilor și ajută la eliminarea apei din organism. Datorită calităților sale și cantității de calorii reduse, prazul este recomandat pentru obezitate, edem, gută, pietre la rinichi și altele. Acesta stimulează peristaltismul intestinal și acționează ca laxativ. Deține și un efect antibacterian puternic. Conținutul redus de zahăr și conținutul ridicat de proteine și vitamine îl fac un aliment potrivit pentru cei ce suferă de diabet.

Rețetă : Quinoa cu praz grătinat

Varză

Vitaminele, sărurile minerale, valoarea calorică scăzută și acțiunea benefică a verzei asupra organismului transformă varza într-o parte componentă prețioasă a oricărui meniu sănătos. Conținutul de vitamina C în varză este mai mare decât în lămâie și portocală. O importanță majoră în alimentație o are varza în stare crudă. La prelucrarea termică, aceasta pierde o parte semnificativă din vitamine, cât și din acidul tartric, care se distruge. Cea mai puțină cantitate de vitamina C se pierde la înăbușirea verzei la abur într-un vas cu capac.

Rețetă : Varză coaptă cu lămâie

Pere

Perele pot fi un început de zi minunat în noiembrie, mult mai benefice și chiar mai eficiente decât cafeaua de dimineață. Acestea ne pot încărca cu vitalitate și bună dispoziție pentru întreaga zi datorită uleiurilor eterice care se conțin, care combat stresul și tulburările nervoase. În medicina orientală, fructul se folosea ca un un mijloc de revigorare, energizare și tonifiere. Este o combinație perfectă de celuloză, pectină, bactericide și fermenți, ceea ce face para un  „curățător“ al sistemului digestiv.

Nu ezitați să optați pentru pere atunci când aveți „fructe la alegere“ în regimul vostru alimentar personalizat.

Rețetă : Salată cu somon copt și pere

Orice fructe și legume ați alege pentru meniul vostru de noiembrie, nu uitați să vă alimentați regulat, de calitate și în cantități moderate! Vine Crăciunul – să fim în formă de sărbători!

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM