Un nou an – o nouă siluetă

Dacă dorința voastră de revelion este să slăbiți – aflați cum o puteți aduce la realitate.

Ianuarie este luna rezoluțiilor. Ne promitem o mulțime de lucruri și începem anul cu speranța că le vom îndeplini pe toate. Din nefericire, în majoritatea cazurilor, entuziasmul și speranța de la început dispar treptat. Rămâne doar dezămăgirea faptului că nu ne-am îndeplinit promisiunile făcute nouă înșine.

Urmărind câteva sfaturi simple – vom reuși să aducem la realitate rezoluțiile noastre, indiferent dacă acestea presupun să slăbim sau să începem un nou post de muncă.

Iată și sfaturile noastră pentru realizarea dorințelor:

Cu pași mici către schimbarea cea mare

Dacă rezoluțiile voastre sunt prea abstracte sau dificil de îndeplinit, cel mai probabil nici nu veți încerca să începeți. Faceți modificări mici în fiecare săptămână și vă veți atinge treptat scopul. Este mai ușor să mutați câte o pietricică decât să mutați întregul munte. Vă propunem câteva exemple de schimbări săptămânale pe care le puteți aplica pentru a vă atinge scopul:

1-a săptămână – Să încep să consum câte 8 pahare de apă zilnic
2-a săptămână– Să folosesc scările în locul ascensorului
3-a săptămână – Să înlocuiesc băuturile carbogazoase cu ceai sau apă
4-a săptămână – Să exclud mâncărurile prăjite din meniul meu
5-a săptămâna – Să consum mâncăruri vegetariene cel puțin o dată pe săptămână

 

Micile schimbări la care vă puteți adapta ușor și transforma într-un mod de viață vă vor duce la un succes pe termen lung și la scopul propus.

 

Puneți un termen limită.

Un scop fară plan este doar o dorință, așadar – realizați-vă dorințele punând un termen limită.

Dacă în ianuarie vă promiteți că veți slăbi acest an, cel mai probabil că veți cădea în capcana „Voi începe de luni“.  Cel mai bine este să stabiliți un termen limită pentru fiecare scop pe care vreți să îl atingeți. Datele concrete vă vor ajuta să vă organizați timpul și efortul în modul cel mai bun și să nu vă streseze idea schimbării

Credeți în faptul că vă puteți schimba

Nu vă îndoiți de faptul că vă puteți schimba. Pentru acest scop este nevoie de câteva condiții-cheie pe care fiecare le poate realiza. Aceste condiții sunt următoarele:

  • să încetăm să sperăm și să începem să acționăm
  • să nu ne fie frică de schimbare, trebuie să tindem spre ea;
  • să luăm parte la schimbare conștient
  • să procedăm astfel încât dorințele noastre să coincidă cu acțiunile noastre

Pentru mai multă informație despre ce putem face pentru a ne schimba, puteți citi articolul nostru Fiecare se poate schimba.

Autorecompensați-vă

Urmăriți progresul vostru cu regularitate și inventați propriul sistem de recompense pentru a menține inerția entuziasmului. De exemplu, pentru fiecare 3 kg dăruiți-vă ceva special – o carte nouă; 6 kg – o geantă de culoarea voastră preferată.

Pentru atingerea cifrelor mărețe precum 15 kg, puteți opta pentru ceva mai special precum un weekend înafara orașului. Creați-vă propriul sistem de recompensare acum pentru a vedea ce vă așteaptă la fiecare mic succes. Nu vă dați bătuți! Luați toate recompensele pe care le-ați stabilit.

Adresați-vă unui nutriționist

Fiecare împărtășește celor apropriați faptul că a început o dietă nouă. Considerăm că astfel vom primi suport și ne vom simți responsabili să ducem la bun sfârșit cele începute. Din păcate, adevărul este altful. Studiile demostrează că însăși acțiunea de afișare a scopurilor noastre altor persoane reduce probabilitatea de a a le atinge. Senzația de satisfacție pe care o primiți de la împărășirea intențiilor noastre duce la o senzație prematură de succes, care induce în eroare.

Ați avea mai mult succes dacă nu ați afișa faptul că sunteți la dietă. În acest mod, unica persoana căreia trebuie să îi împărtășiți emoțiile, bucuriile și dificultățile prin care treceți este nutriționistul vostru personal. Acesta vă poate oferi cele mai potrivite sfaturi și suportul de care aveți nevoie.

Fiți realiști

Nimic nu vă garantează eșecul mai mult decât propunerea unui scop nerealist. De exemplu, dacă vă veți stabili să slăbiți câte 15 kg pe lună, veți rămâne dezamăgiți și descurajați atunci cânt nu veți atinge scopul. Cel mai probabil – veți renunța. Cea mai bună modalitate de pierdere în greutate este lentă  – aproximativ 1- 1,5 kg pe săptămână.

Luarea în greutate a kilogramelor în plus ne-a luat ani întregi, și, din acest motiv, nu trebuie să ne așteptăm să le dăm jos într-un timp scurt.

Dacă încă nu ați comandat un regim alimentar personalizat, acum este momentul să o faceți. Începeți noul an cu acțiuni concrete care vă vor ajuta să vă îndepliniți rezoluțiile.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM