„Vreau să slăbesc!“  Oare îmi doresc cu adevărat?

Atunci când fac cunoștință cu un nou client prin intermediul chestionarului la comanda regimului personalizat, răspunsul a 80 %  la întrebarea „Care este scopul dvs. ?” este „Vreau să slăbesc“. Restul își doresc să își îmbunătățească starea de sănătate, însă acesta este un subiect pentru un alt articol.

„Vreau să slăbesc.“ – aceasta e dorința oamenilor. Însă, haideți să privim în profunzime, sub suprafața acestei dorințe.

Ce se ascunde sub “Vreau să slăbesc”?

Dacă în gândirea noastră ar interveni raționamentul logic  – dacă greutatea mea nu este normală, cel mai probabil că există ceva anormal în modul în care mă alimentez – lucrurile ar sta cu totul altfel.

Dorința noastră de a pierde în greutate s-ar schimba și ea. Am putea deduce din exemplele concrete de scopuri/dorințe :

  •  vreau să îmi normalizez modul în care mă alimentez;
  •  vreau să îmi schimb obiceiurile alimentare nesănătoase;
  •  vreau să fiu organizat și disciplinat în ce privește alimentația
  •  vreau să învăț să fac cumpărături și să gătesc sănătos
  •  vreau să fiu fizic activ și să fac sport

Toate acestea și alte dorințe/scopuri personale se conțin în  „Vreau să slăbesc“…

Oare și comportamentul nostru susține această dorință?

Din experiența mea cu persoanele care își doresc să piardă în greutate, am înțeles că adesea, aceste persoane se revoltă exact împotriva scopurilor mici  care formează scopul cel mare. Aici se formează o disonanță cognitivă iar dorința de pierdere în greutate este însoțită de nedorința de despărțire de vechiul set de obiceiuri care sunt cauza kilogramelor în plus.

Cu alte cuvinte, în timp ce încearcă să slăbească, oamenii fac tot posibilul pentru a se îngrășa – gândirea este îndreptată către metode de a încălca regimul ; ce alimente „interzise“ să consume; încep să creadă că imunitatea scade; că se îmbolnăvesc și doresc să consume în permanență lucruri de care nu simțeau nevoia înainte de a începe regimul…

Conflictul nostru interior

Aceasta este natura umană. Oamenii au tendința de a manifesta persistență în ce privește viziunile și concepțiile proprii. Ciocnirea care are loc în conștiința unui individ, dintre cunoștințe, convingeri, mentalitate ( în acest caz – în ce privește alimentația) și noua informație apărută care este în contradicție cu acestea ( un regim alimentar și sfaturi de la un specialist)  este o disonanță cognitivă. Disonanța cognitivă este sentimentul de disconfort care rezultă din 2 opinii sau percepții contradictorii.

Cum procedăm?

Atunci când există un dezacord între concepții și comportament, trebuie să schimbăm ceva pentru a elimina sau reduce disonanța.

În cazul pierderii în greutate, este suficient să admitem că viziunea și atitudinea anterioară față de mâncare ne-au dus la greutatea curentă și să tindem spre schimbare. În acest mod vom putea ține dieta sau regimul fără griji, în special dacă este pregătită de către o persoană în care putem avea încredere și care ne oferă sprijin permanent.

În concluzie

Cu regret, este absolut normal și omenesc să dorim ceva fără să mergem spre acest scop. Din nefericire, aceasta ne face să ne simțim mereu sub presiune. Pentru a scăpa, trebuie să schimbăm concepțiile sau comportamentul nostru. Nu e simplu, însă efortul directionat către atingerea și menținerea greutății dorite merită acest lucru. Îndreptați-l în direcția corectă.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți alege planul potrivit și comanda aici. 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM