Supă de pui cu curry

Primul pas în pregătirea rețetei de supă de pui cu curry este să puneți cratița la foc mediu spre mare. Adăugați uleiul de măsline și tăiați mărunt ceapa, usturoiul și prazul. Înăbușiți legumele pentru câteva minute și adăugați curry.

 

Puneți pulpele de pui  în cratiță, turnând apă până la acoperire. Așteptați să fiarbă și reduceți temperatura. Gătiți la foc mic, până când pulpele sunt fierte complet.

 

Scoateți pulpele, îndepărtați pielea și rupeți carnea în bucățele. Amestecați zeama rămasă cu legumele.  Adăugați carnea de pui și porumbul.  Lăsați supa să fiarbă pentru câteva minute și condimentați cu sare și piper alb.

 

Poftă bună!

 

Supa e potrivită atunci când aveți pui și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Carpaccio

Primul pas în pregătirea rețetei de Carpaccio este să sărați carnea cu sare și piper și să o ungeți cu muștar. Înveliți strâns cu o folie transparentă de bucătărie de parcă ar fi o bomboană și răsuciți capetele. Lăsați în congelator pentru 24 de ore.

Scoateți carnea din congelator și lăsați să se dezghețe ușor timp de 10-12 minute și tăiați-o în rondele subțiri. Este mai simplu să tăiați felii subțiri atunci când este înghețată pe jumătate. Aranjați rondele ca pe niște cărămizi pe fundul unei farfurii mari.

Presărați cu sare, piper, nuci mărunțite la alegerea voastră – migdale, nuci de cedru, alune de pădure și stropiți cu puțin ulei de măsline.

Serviți cu salata proaspătă condimentată.

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți carne de vită și legume la alegere în regimul vostru alimentar.

Steak de vită cu ciuperci

Primul pas în pregătirea steak-ului de vită cu ciuperci este pregătirea ciupercilor și a cepei. Tăiați ceapa și ciupercile mărunt. Puneți deoparte 4-5 dintre ele, tăindu-le în sferturi.

Încingeți 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță și înăbușiți ceapa, adăugați ciupercile tăiate mărunt și gătiți până la evaporarea apei. Sotați sferturile de ciuperci separat.

Adăugați bulionul și lăsați să fiarbă la foc mic până 1/3 din lichid este redus. Pasați amestecul obținut în blender și adăugați  ciupercile sotate la acesta, condimentând cu sare și piper.

Încălziți o tigaie la foc mare. Ungeți steak-ul ( sau fileul) cu ulei de măsline și frigeți-l pe ambele părți câte 2 minute.

Turnați sosul de ciuperci într-o tigaie adângă, adăugați carnea și condimentați cu rozmarin. Gătiți cu capac la foc mic, până carnea devine moale și fragedă.

Poftă bună!

Rețeta este potrivită atunci când aveți vită și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

File de porc cu sos de ciuperci

Primul pas în pregătirea fileului de porc cu sos de ciuperci este pregătirea legumelor.

Tăiați mărunt 2/3 din ciuperci, 1/3 din ciuperci în sferturi și mărunțiți ceapa și usturoiul.

Încingeți 1 linguriță de ulei de măsline într-o tigaie de mărime medie și adăugați ceapa, gătind timp de 2-3 minute la temperatură medie. Adăugați și usturoiul, agitați 30 de secunde și adăugați ciupercile tăiate mărunt. Amestecați periodic și adăugați apa/bulionul atunci când ciupercile prind o culoare aurie. Așteptați ca amestecul să fiarbă, lăsați 2-3 minute și pasați-l într-un blender.

Tăiați fileul de porc în bucăți lungi cu grosimea de 2- 2,5 cm.  Încălziți uleiul de măsline rămas într-o tigaie și coaceți sferturile de ciuperci. Adăugați bucățile de porc și coaceți timp de aproximativ o minută pe fiecare parte. Adăugați sosul de ciuperci, așteptați să înceapă să fiarbă și lăsați la foc mic timp de 15 minute.

Condimentați cu sare și piper. Aranjați bucățile în mijlocul farfuriei,  ciupercile în jurul acestora și la final turnați sosul deasupra. Garnisiți cu pătrunjel tăiat mărunt.

Poftă bună!

Tocăniță de pui cu măcriș

Primul pas în pregătirea tocăniței de pui cu măcriș este să curățați și să tăiați măcrișul în bucăți mari ( dacă nu puteți face rost de măcriș, puteți utiliza spanac), iar ceapa și usturoiul mărunt. Tăiați pieptul de pui dezosat în cubulețe.

 

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și înăbușiți cubulețele de pui până se rumenesc. Scoateți-le și puneți-le deoparte.

 

În aceeași grăsime, înăbușiți ceapa și usturoiul până se înmoaie, adăugați boia și agitați timp de 2 minute. Adăugați măcrișul, iar atunci când începe să se micșoreze adăugați carnea de pui, 100 ml de apă și menta.

 

Lăsați să fiarbă la foc mic ( acoperind cu capac) până carnea de pui este pregătită. Adăugați sare și garnisiți cu pătrunjel.

 

Poftă bună!

Piept de pui în suc de lămâie

Primul pas este preîncălzirea cuptorului la 200 de grade. Presărați pieptul de pui cu busuioc și frecați-l cu usturoi. Turnați untul topit deasupra și condimentați cu sare și piper.

 

Coaceți timp de 20 de minute până prinde o culoare aurie. Întoarceți pe cealaltă parte și coaceți timp de încă 20 de minute.

 

Reduceți temperatura la 150 de grade și gătiți până la prepararea completă – încă 5-6 minute.

 

Scoateți carnea din cuptor și stropiți cu suc de lămâie.

 

Serviți cu legume după preferință.

 

Poftă bună!

 

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți pui și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Porc Chop Suey

Primul pas din rețeta Porc Chop Suey este să tăiați carnea în felii subțiri și să o condimentați cu puțin sos de soia și piper alb.

 

Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă și frigeți carnea pentru 1-2 minute ( lăsați să prindă crustă pe ambele părți câte o minută).

 

Luați carnea cu o lingură cu fante și adăugați legumele tăiate în mod succesiv. Adăugați o lingură de sos de soia, ghimbir, chili, sare și piper.

 

Gătiți la foc mare, din când în când mișcând/agitând tigaia ( așa-numita metodă de preparare Stir Fry) pentru aproximativ 3 minute.

 

Puneți carnea în tigaie din nou, adăugați 2 linguri de sos de soia, acoperiți cu capacul și lăsați să fiarbă la foc mic pentru 10 minute.

 

Atunci când luați de pe foc, adăugați uleiul de suan și garnisiți cu puțin din ceapa verde tăiată.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți carne de porc și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

 

Carne de vită cu ceapă și morcovi

Lăsați carnea la temperatura camerei pentru 20 min, după care tăiați fideluță. Tăiați ceapa semilune, iar morcovii rondele.

 

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați ceapa. Înăbușiți câteva minute sau până începe a se rumeni și, adăugați carnea de vită și amestecați. Gătiți 2 minute și adăugați cimbrul și bulionul. Amestecați și gătiți 2-3 minute. Carnea de vită ar trebuie deja să fie fragedă. Luați de pe foc și lăsați lichidul să se îngroașe.

 

Puneți morcovii într-o cratiță și acoperiți cu apă până la jumătate. Adăugați unt, un vârf de cuțit de sare și piper, fierbeți la foc mic, până când se înmoaie morcovii.

 

Aranjați carnea de vită și ceapa în mijlocul farfuriei, adăugați morcovii scurși și puțin din sosul obținut.

 

Poftă bună!

 

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

CARNE DE VITĂ CU LEGUME SOTE

Primul pas al rețetei este marinarea cărnii. Puneți steakul într-o pungă de plastic resigilabilă ( sau asemănătoare) împreună cu sosul de soia, puțin ulei de susan, ghimbirul, usturoiul și zahărul brun, după care puneți în frigider.

Încălziți tigaia, adăugați puțin ulei de susan și adăugați legumele. Sotați-le pentru 5 minute, până prind o culoare aurie. Luați de pe foc și mențineți-le calde până la servire.

Curățiți tigaia și puneți-o din nou pe foc. Adăugați carnea cu jumătate din lichidul în care s-a marinat. După aproximativ 3 minute, aduăgați și cealaltă jumătate a lichidului. Gătiți încă 2 minute, până sosul se îngroașă puțin. Adăugați legumele, amestecați serviți garnisind cu semințe de susan.

Poftă bună!

File de porc la cuptor cu oregano

Primul pas al pregătirii file-ului de porc la cuptor cu oregano este prepararea sosului pesto.

 

Puneți toate ingredientele pentru pesto într-un vas potrivit și pasați până obțineți o masă omogenă. Nu este obligatoriu să fie foarte netedă.

 

Puneți file-ul de porc deasupra foliei de aluminiu. Ungeți-l cu pesto, adăugați ciupercile curățite cu codița în sus. Condimentați cu sare și piper și înveliți carnea în folie.

 

Coaceți la 180 grade  pentru 15-20 de minute.

 

Aranjați și serviți.

 

Poftă bună!