Supă franțuzească „Vichyssoise“

Tăiați partea albă a prazului în inelușe subțiri. Încingeți uleiul de măsline într-o cratiță cu capac și înăbușiți prazul timp de aproximativ 5 minute, până se înmoaie. Adăugați cartofii decojiți și tăiați cubulețe, agitați 1-2 minute și adăugați bulionul. Lăsați să fiarbă la foc mic.

 

Atunci când cartofii sunt gata, pasați tot adăugând și crema de brânză (la temperatura camerei).

 

Presărați sare și garnisiți cu brânză mărunțită, după preferință.

 

Supa poate fi servită atât caldă, cât și rece.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți cartofi și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Cartofi nemțești la tigaie cu spanac ( Bratkartoffeln )

Primul pas în pregătirea rețetei de Bratkartoffeln este să pregătiți legumele.

 

Fierbeți cartofii în coajă la 90 % ( trebuie să fie un pic nefierți în mijloc). Clătiți abundent cu apă rece și lăsați deoparte.

 

După aceasta, tăiați ceapa în semiluni subțiri, curățați-i și tăiați spanacul în bucăți mari.

 

Încingeți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și adăugați cățeii de usturoi (nedecojiți) pentru 2-3 minute. Scoateți usturoiul și adăugați spanacul în uleiul de măsline condimentat. Agitați și gătiți până când se înmoaie și prinde o culoare verde închisă – aproximativ 2-3 minute.

 

Adăugați sare și puțin piper și lăsați deoparte.

 

Decojiți cartofii și tăiați-i în rondele groase. Încingeți 1 lingură de ulei de măsline în tigaie și aăugați ceapa. Înăbușiți până începe să se înmoaie și să se caramelizeze. Adăugați cartofii tăiați și o lingură de boia și gătiți până cartofii încep să prindă crustă.

 

Condimentați cu sare și boia.

 

Aranjați cartofii pe pat de spanac și garnisiți cu brânza mărunțită.

 

Poftă bună!

Plăcintă ciobănească de legume

Tăiați legumele mărunt. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mare și gătiți întâi ceapa până începe să se rumenească. Adăugați usturoi, frunză de dafin și morcovi pentru încă 2-3 minute, după care ciupercile, cimbrul și/sau oregano.

 

Amestecați periodic și gătiți până lichidul ciupercilor se evaporă. Adăugați sosul de roșii și așteptați să obțină o consistență groasă.Luați de pe foc, îndepărtați frunza de dafin și puneți amestecul într-o tavă adâncă, aranjând uniform cu lingura.

 

Decojiți cartofii și tăiați-i în cuburi de mărime mare. Fierbeți-i în apă sărată, scurgeți-i și faceți piure cât sunt fierbiți Adăugați cașcavalul răzuit și gălbenușul și amestecați bine. Condimentați cu sare și piper.

 

Încălziți cuptorul la 180 С. Transferați piureul de cartofi într-un pos și decorați suprafața amestecului de legume. Dacă nu dispuneți de pos, utilizați o lingură.

 

Coaceți pentru aproximativ 15 min sau până amestecul de cartofi prinde o culoare aurie.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți cartofi și legume la alegere în regimul vostru alimentar.

Pârjoale din cartofi cu salată proaspătă

Puneți cartofii ( cu coajă) într-un vas cu apă rece la foc puternic. Așteptați ca apa să fiarbă și fierbeți pentru 3-4 minute. Scurgeți cartofii și clătiți cu apă rece.  Curățați-i,  dați-i pe răzătoare și amestecați cu cașcaval, cu pătrunjelul tăiat mărunt și cu uleiul de măsline. Formați pârjoalele, rotunde și plate.

 

Încălziți cuptorul la 190 de grade și coaceți pârjoalele din cartofi pentru aproximativ 25 minute (după 10-15 minute trebuie să întoarceți pârjoalele pe cealaltă parte) până devin rumene.

 

Tot în acest timp curățați și tăiați legumele pentru salată, puneți-le într-un vas și agăugați sare, suc de lămâie și ulei de măsline.

 

Serviți pârjoalele din cartofi cu salata proaspătă.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți cartofi și legume la alegere în regimul Top Forma.