Quinoa cu rucola și lămâie

Primul pas în pregătirea rețetei de quinoa cu rucola și lămâie este să pregătiți quinoa.

Spălați-o, după care acoperiți cu apă fiartă și lăsați să absoarbă lichidul timp de câteva ore. Dacă vă grăbiți, puneți-o să fiarbă timp de aproximativ 4-5 minute, după ce a fost lăsată în apă cel puțin 15 minute.

Amestecați quinoa fiartă cu ulei de măsline și ½ linguriță de sare.

Spălați rucola și salata verde și tăiați-le. Aranjați quinoa pe pat de rucola și salata verde, adăugând câteva rondele de ceapă verde deasupra și stropind cu suc de lămâie.

Poftă bună!

Roșii cu orez

Primul pas în pregătirea rețetei este pregătirea ingredientelor. Spălați orezul și scurgeți de apă. Spălați roșiile, decojiți-le și tăiați-le cubulețe. Curățați ceapa și tăiați-o mărunt.

Puneți 2-3 lingurițe de apă într-o cratiță sau tigaie adâncă, după care adăugați ceapa. Atunci când ceapa este moale, adăugați orezul, roșiile, piperul negru, sarea, pătrunjelul tăiat mărunt, uleiul de măsline și 2 ½ căni de apă.  Fierbeți la foc mediu până orezul absoarbe complet lichidul, agitând periodic.

Serviți ornând cu feliuțe subțiri de măsline și 50 g de brânză.

Poftă bună!

Hrișcă cu ceapă verde

Primul pas în pregătirea rețetei de hrișcă cu ceapă verde este pregătirea hrișcăi.
Spălați hrișca sub jet de apă, după care scurgeți. Lăsați hrișca în apă pentru câteva ore pentru a se umfla. Puteți face acest lucru de cu seară și continua cu pregătirea acesteia dimineața următoare.

Curățați, spălați ceapa și tăiați inelușe. Spălați roșiile, decojiți-le și tăiați-le cubulețe.
Aduceți hrișca la fierbere, după care adăugați ceapa, roșiile, uleiul de măsline, menta și aproximativ ½ linguriță de sare. Gătiți pntru 3-4 minute.

Puteți servi cu un cubuleț de brânză.

Poftă bună!

Salată mediteraneană cu bulgur

Primul pas în pregătirea rețetei de salată mediteraneană cu bulgur este să puneți bulgurul, frunza de dafin, apa tulpina de cimbru și un vârf de cuțit de sare într-o cratiță adâncă. Lăsați apa să fiarbă, după care puneți capacul și lăsați la foc mic pentru 20-25 min sau până bulgurul se umflă.

 

Între timp, tăiați mărunt toate legumele.

 

Puneți legumele tăiate într-un vas adânc și adăugați bulgurul tăiat.

 

Condimentați cu suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.

 

Adăugați pătrunjelul tăiat mărunt și brânza mărunțită deasupra.

 

Poftă bună!

 

Asemenea rețete delicioase, simple și sănătoase veți găsi zilnic în profilul personal cu un regim alimentar personalizat de la Top Forma. Toate rețetele sunt potrivite pentru întreaga familie. Dacă încă nu dispuneți de un regim, completați chestionarul și începeți.

Orez mexican

Primul pas în pregătirea rețetei de orez mexican este să încălziți uleiul de măsline într-o cratiță sau oală scundă.

Înăbușiți ardeiul roșu, morcovul tăiat cubulețe și porumbul până se înmoaie. Adăugați orezul timp de 1-2 minute și adăugați sosul de roșii și 200 ml de apă. Adăugați ardeiul iute înjumătățit și chimionul.

Gătiți până la fierbere, reduceți temperatura și lăsați la foc mic până orezul este preparat complet.

Adăugați cașcavalul cât mâncarea este încă caldă și amestecați.

Condimentați cu sare și piper și garnisiți cu coriandrul tăiat ( sau pătrunjel).

Serviți cu felii de lămâie.

Poftă bună!

Quinoa cu praz grătinat

Primul pas în pregătirea rețetei de quinoa cu praz grătinat este să lăsați la înmuiat 1 cană de quinoa în 2 căni de apă fierbinte pentru aproximativ 20-25 de minute. Scurgeți și clătiți cu apă rece. Puneți la fiert 2 căni de apă și adăugați quinoa. Fierbeți 12-15 minute..

După aceasta, este necesar să decojiți păstârnacul și să îl tăiați în cubulețe mari. Dacă nu dispuneți de păstârnac, îl puteți înlocui cu rădăcină de țelină.

Puneți în cratiță și adăugați cimbrul, un vârf de cuțit de sare și turnați apă până acoperiți cubulețele. Lăsați apa să fiarbă, după care reduceți temperatura și lăsați la foc încet, până se înmoaie complet. Scurgeți și puneți deoparte lichidul. Adăugați crema de brânză (degresată) și faceți piure, adăugând sare și piper. Adăugați apa în care a fiert păstârnacul, dacă este nevoie, pentru a obține consistența unui piure de cartofi lichid.

Încălziți cuptorul la 200 C. Tăiați partea albă a prazului în rondele subțiri și amestecați cu piureul și quinoa. Distribuiți uniform pe tava  unsă cu ulei de măsline, presărați puțină boia și cașcaval răzut. Coaceți până cașcavalul prinde o culoare aurie.

 

Poftă bună!

Orez thailandez picant

Fierbeți orezul într-un litru de apă sărată, adăugați după preferință câteva boabe de piper alb, bucăți de ghimbir și frunză de dafin (35-40 min).

Într-o tigaie mare (recomandată fiind tigaia wok) încălziți  uleiul de susan și adăugați cățeii de usturoi decojiți (întregi) precum și ghimbirul tăiat mărunt. Gătiți pentru aproximativ o minută-două, după care luați de pe foc și tăiați mărunt atunci când sunt reci.

Puneți în aceeași tigaie ardeiul tăiat și mazărea.  Peste două minute luați de pe foc și puneți deoparte.

Puneți orezul fiert în tigaie, agitând frecvent. Gătiți pentru câteva minute, după care adăugați legumele, sosul de soia, chilli, sare și piper alb.

Amestecați bine și lăsați pe foc încă câteva minute.

Luați de pe foc și adăugați uleiul de susan și sucul de lămâie verde.

Poftă bună!

Vinete umplute cu bulgur

Primul pas din rețeta Vinete umplute cu bulgur este să turnați apă fiartă peste bulgur și să lăsați pentru aproximativ jumătate de oră.

 

Tăiați vinetele pe lungime. Scoateți miezul cu lingurița și tăiați-l cubulețe.

 

Scurgeți bulgurul și amestecați-l cu miezul vinetei, cu nucile tocate, ardeiul tăiat și brânza mărunțită.

 

Umpleți vinetele cu amestecul obținut.

 

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

 

Vinetele umplute cu bulgur sunt gata!

 

Serviți cu salată de roșii.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți bulgur, brânză și legumă la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

 

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Gogoșari umpluți cu quinoa

Primul pas din rețetă este să lăsați la înmuiat 1 cană de quinoa în 2 căni de apă fierbinte pentru aproximativ 20-25 de minute.

 

Scurgeți și clătiți cu apă rece.  Puneți la fiert 2 căni de apă și adăugați quinoa. Fierbeți 12-15 minute.

 

Încălziți cuptorul la 180 de grade. Tăiați mărunt ceapa și usturoiul. Tăiați capacele gogoșarilor și îndepărtați semințele astfel încât să obțineți coșulețe.

 

Într-o tigaie mică încingeți uleiul de măsline și înăbușiți ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adăugați quinoa și semințele de dovleac și gătiți pentru 2-3 minute. Luați de pe foc și adăugați pătrunjelul tăiat. Dacă amestecul arată uscat – adăugați 2 linguri de apă. Condimentați cu sare și piper.

 

Umpleți gogoșarii cu amestecul obținut, aranjați-i în tavă, adăugați 100 ml apă și coaceți pentru 15-20 minute sau până când gogoșarii se înmoaie.

 

Serviți câte 2-3 ardei pe farfurie.

Poftă bună!

 

Această rețetă este potrivită atunci când aveți quinoa și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Risotto cu ciuperci

Tăiați ciupercile în patru. Tăiați ceapa și usturoiul mărunt.

 

Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie și înăbușiți ciupercile la foc mare până se rumenesc, condimentați-le, luați de pe foc și puneți deoparte.

 

Încălziți bulionul. Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță la foc mediu și adăugați ceapa și usturoiul. Gătiți până se înmoaie și adăugați orezul. Agitați încă 2-3 minute și adăugați vinul. Amestecați până vinul se evaporă aproape complet.

 

Începeți să adăugați bulionul fierbinte la orez, în porții mici, amestecând încontinuu.

 

Amestecatul este baza unui risotto delicios. În acest mod, amidonul din boabele de orez se îndepărtează, fiind asimilat treptat de lichidul adăugat. . Astfel orezul se găteste treptat, uniform și devine bej fără a se adăuga cantități în plus de unt sau smântână.

 

Când orezul este pe jumătate pregătit, peste 10-12 min, adăugați ciupercile și continuați să amestecați și să adăugați puțin câte puțin din bulion. Când orezul este aproape gata, încetați să adăugați lichid și amestecați încă o minută-două. Luați de pe foc și adăugați brânza răzuită și încă 2-3 linguri de bulion. Contimentați cu sare și piper.

 

Garnisiți cu puțină brânză răzuită și pătrunjel proaspăt tăiat sau ceapă verde.

 

 

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.