Iahnie de conopidă în stil mediteranean

? Rețeta este potrivită pentru zilele în care aveți conopidă și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.  În profilul personal veți putea găsi multe alte rețete  adaptate la regim, la fel de simple, delicioase și sănătoase, pentru a fi în Top Formă. Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar, puteți afla mai multe despre planurile noastre aici https://www.topforma.ro/what-you-get/

1️⃣ Primul pas în pregătirea rețetei de iahnie de conopidă în stil mediteranean este să tăiați mărunt ceapa și usturoiul. Rupeți conopida în buchețele mici.

2️⃣Încălziți uleiul și adăugați ceapa și usturoiul, lăsând la înăbușit pentru 5 minute. Adăugați o lingură de boia. Așteptați să formeze o spumă, după care amestecați pentru o minută. Adăugați  sosul de roșii, conopida și condimentele.

3️⃣ Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă ușor, la foc mic, pentru aproximativ 15 minute. Adăugați caperele și măslinele și gătiți încă 5 minute. Condimentați cu sare și piper și garnisiți cu brânza aleasă de voi – telemea, proaspătă sau gorgonzola.

 

Poftă bună!?

Sfeclă roșie cu brânză de vaci și nuci

Primul pas în preparea sfeclei roșii cu brânză de vaci și nuci este pregătirea sfeclei. Spălați-o bine și tăiați-i capetele, fără a o decoji. Sfecla poate fi coaptă sau fiartă. Cea mai bună metodă de preparare a sfeclei este s-o înveliți în folie de aluminiu și s-o coaceți la cuptor sau pe foc timp de 1-2 ore. După ce sfecla este fiartă/coaptă, dați-o pe răzătoare.

 

Tăiați nucile mărunt și mărunțiți usturoiul. Puneți sfecla răzuită într-un vas și adăugați nucile, usturoiul, iaurtul, brânza de vaci și  ½ linguriță de sare, amestecând bine.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți legume la alegere și brânză în regimul vostru alimentar.

Ragu de ciuperci cu brânză proaspătă

Primul pas în pregătirea rețetei de ragu de ciuperci cu brânză este pregătirea legumelor.

Tăiați ceapa în cubulețe, iar usturoiul foarte mărunt. Tăiați ciupercile în bucăți mari – acestea se vor micșora la preparare. Ar fi minunat ca ca să fie un mix de ciuperci de pădure, însă puteți utiliza și ciuperci champignon.

După aceea, încingeți uleiul de măsline în tigaie și adăugați ceapa și usturoiul. Amestecați period și gătiți până la rumenire. Adăugați ciupercile și gătiți la foc mare până încep să își schimbe culoarea.

Adăugați vinul și așteptați să se evapore aproape complet.

Mărunțiți alunele de pădure și adăugați-le împreună cu bulionul de legume. Reduceți temperatura și așteptați ca lichidul să prindă consistența unui sirop..

Condimentați cu sare și piper și adăugați condimentele proaspete tăiate.

Serviți cu un cubuleț de brânză proaspătă.

Poftă bună!

Salată de primăvară cu dressing de iaurt

Primul pas în pregătirea rețetei Salată de primăvară cu dressing de iaurt este să spălați, curățați și să tăiați spanacul în bucăți mari. După aceea, tăiați castravetele, ridichile, ceapa verde și usturoiul. Amestecați toate ingredientele într-un vas și adăugați măslinele.

 

Fierbeți oule, decojiți-le și  separați gălbenușurile de albușuri.

 

Amestecați gălbenușurile și muștarul și adăugați puțin ulei de măsline pentru a obține un amestec neted (puteți adăuga și boia, după preferință).

 

Turnați amestecul într-un castron și umpleți albușurile.

 

Pentru a pregăti dressing-ul, amestecați iaurtul, uleiul de măsline rămas și menta tăiată mărunt. Amestecați și condimentați cu sare.

 

Adăugați o parte a dressing-ului la salată, amestecați și puneți pe farfurii. Adăugați dressingul rămas deasupra și garnisiți cu albușurile de ouă umplute.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți legume la alegere și ouă în regimul vostru alimentar personalizat. 

Vinete umplute cu bulgur

Primul pas din rețeta Vinete umplute cu bulgur este să turnați apă fiartă peste bulgur și să lăsați pentru aproximativ jumătate de oră.

 

Tăiați vinetele pe lungime. Scoateți miezul cu lingurița și tăiați-l cubulețe.

 

Scurgeți bulgurul și amestecați-l cu miezul vinetei, cu nucile tocate, ardeiul tăiat și brânza mărunțită.

 

Umpleți vinetele cu amestecul obținut.

 

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

 

Vinetele umplute cu bulgur sunt gata!

 

Serviți cu salată de roșii.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți bulgur, brânză și legumă la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

 

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Fasole verde cu mozzarella

Primul pas din rețeta de fasole verde cu mozzarella este pregătirea fasolei. Pregătiți fasolea verde (proaspătă sau congelată) la abur.

 

Adăugați ulei de măsline, cățeii de usturoi tocați, o jumătate de linguriță de sare și amestecați bine.

 

Puneți fasolea în farfurie, tăiați roșia cubulețe și distribuiți-o deasupra fasolei.

 

Rupeți bila de mozzarela în bucăți și aranjați deasupra fasolei.

 

Stropiți cu câteva  picături de oțet balsamic.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți legume la alegere și brânză în regimul vostru alimentar personalizat.

Budincă de mazăre și kefalotiri

Primul pas din această rețetă este înăbușirea cepei și usturoiului în ulei de măsline și puțină apă într-o tigaie.

 

Adăugați 1/3 din mazăre, câteva linguri de apă, menta și sosul de roșii și lăsați să fiarbă la foc  mic pentru 15 minute. Pasați amestecul obținut cu blenderul și adăugați mazărea rămasă. Condimentați cu sare și piper și puneți într-o tavă. Presărați cașcavalul răzuit.

 

Coaceți în cuptorul încălzit în prealabil, la 200 de grade, până cașcavalul prinde o culoare aurie.

 

Poftă bună!

 

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Varză de Bruxelles grătinată

Primul pas al rețetei de varză de Bruxelles grătinată este încălzirea cuptorului la 220 de grade.

 

Spălați verzele de Bruxelles și puneți-le într-o tavă sau vas de ceramică, aranjându-le una lângă alta.

 

Adăugați ardeiul iute, coaja de lămâie, sarea, piperul și uleiul de măsline și amestecați.

 

Coaceți aproximativ 12 minute. Scoateți tava din cuptor. Bateți ouăle împreună cu laptele și turnați peste varza de Bruxelles. Distribuiți parmezanul ras deasupra și puneți din nou la cuptor.

 

Coaceți pentru aproximativ 12 – 15 minute sau până la formarea unei cruste aurii.

 

Poftă bună!

 

Piure de conopidă

Tăiați/rupeți conopida în bucățele.

Fiebeți în puțină apă sau înăbușiți-le la abur pentru 8 minute ( sau până când devin moi). Scurgeți-le.

Adăugați crema de brânză și pasați până obțineți o masă omogenă.
Condimentați piureul cu sare și piper.
Adăugați condimente proaspete, după preferință ( ceapă verde, pătrunjel, mărar și altele).

 

 

Piureul de conopidă este un înlocuitor minunat cu un conținut scăzut de calorii al tradiționalului piure de cartofi. Diversificați meniul vostru cu această legumă bogată în vitamina C. Conopida este potrivită pentru orice dietă, așa cum are un conținut ridicat de fibre și un conținut scăzut de calorii.

 

 

Poftă bună!

Păstârnac cu rozmarin

Curățiți, decojiți păstârnacul și tăiați în bucăți alungite. Puneți bucățile într-un vas, rozmarinul, usturoiul și uleiul de măsline și amestecați.
Puneți păstârnacul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Puneți rămurelele de rozmarin deasupra.
Coaceți în cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute, după care întoarceți bucățile de păstârnac și coaceți încă 15-20 de minute.
Condimentați cu sare și piper.

Poftă bună!