Sparanghel cu lămâie și ou

Primul pas în pregătirea rețetei de sparanghel cu lămâie și ou este să aranjați spanaghelul pe tava acoperită cu hârtie pentru copt. Puteți utiliza și sparanghel congelat.

Acoperiți sparanghelul cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper.

Coaceți timp de aproximativ 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Răzuiți coaja de lămâie și amestecați cu sparanghelul pregătit.

Presărați deasupra oul fiert răzuit.

 

Poftă bună!

Ouă poșate în sos de roșii

Încălziți sosul de roșii într-o tigaie cu capac sau într-o cratiță mică. Condimentați cu sare, piper negru și boia. După ce sosul începe să fiarbă, adăugați cu grijă ouăle  ( de parcă ați face ochiuri) și puneți imediat capacul .

Reduceți temperatura și gătiți ouăle timp de 3 minute pentru a obține ouă moi și 5-6 minute pentru a obține ouă medii.

Aranjați brânza tăiată pe o farfurie astfel încât să formați 2 paturi, puneți fiecare ou pe un pat și adăugați sosul. Așteptați câteva minute pentru ca brânza să se înmoaie. Garnisiți cu condimentele proaspete tăiate

Rețeta este potrivită atunci când aveți ouă, legumă și brânză în regimul vostru.

Ardei cu ouă la cuptor

Încălziți cuptorul la 180 С.

Fărâmițați brânza și amestecați cu ouăle. Adăugați piper negru și puțin pătrunjel mărunțit (după preferință).

Îndepărtați capacele ardeilor și puneți-le deoparte. Îndepărtați semințele. Umpleteți ardeii cu amestecul obținut anterior și acoperiți cu capacele.

Ungeți tava cu ulei de măsline și aranjați ardeii. Adăugați 100-150 ml apă și sosul de roșii. Coaceți pentru aproximativ 20 de minute. Scoateți ardeii, și, dacă este necesar, puneți sosul de roșii din nou pentru a obține o consistență mai groasă.

Serviți ardeii cu capac și garnisiți cu sosul de roșii. Sosul poate fi pasat, după preferință, pentru a deveni neted.

Rețeta este potrivită dacă aveți legumă la alegere, ou și brânză în regimul vostru alimentar.

Frittata cu fasole verde și ardei gras

Primul pas în pregătirea rețetei este pregătirea ingredientelor. Spălați, curățați și tăiați mărunt ardeiul și ceapa. Bateți ouăle  cu puțină sare.

 

Puneți în tigaie legumele tăiate și fasolea verde , adăugați puțină apă (¼ de cană) și un pic de sare și înăbușiți pentru aproximativ 4-5 minute, până legumele se înmoaie.

 

Ungeți o tavă mică cu ulei și turnați amestecul de legume ( scurse de apă). Adăugați ouăle  și puneți la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute, sau până Frittata cu fasole verde și ardei gras devine rumenă.

Poftă bună!

Ouă în cuiburi de spanac

Primul pas al rețetei este înăbușirea spanacului. Spălați-l, tăiați-l mărunt și înăbușiți-l în apă ( ¼ cană) pentru 3-4 minute, până se înmoaie. Scurgeți spanacul de apă și amestecați-l cu brânza de vaci.

 

Aăugați la acest amestec pătrunjelul, menta și o jumătate de linguriță de sare, amestecând bine. Ungeți tava cu forme pentru brioșe cu ulei, cea mai potrivită fiind forma de silicon. Distribuiți uniform amestecul pe forme și coaceți în cuptorul încălzit în prealabil timp de aproximativ 20 de grade.

 

Spargeți câte un ou de prepeliță în fiecare cuib și puneți la cuptor pentru 3-4 minute.

 

Poftă bună!

Plăcintă cu spanac și ouă

Încălziți cuptorul la 180 de grade.

Spargeți ouăle într-un vas mare, adăugați uleiul de măsline, puțină sare și pasați cu ajutorul blenderului până se omogenizează și devin pufoase.

Într-un alt vas amestecați spanacul, brânza, mierea și sucul de lămâie.

Adăugați amestecul de spanac peste ouă și  amestecați atent cu o lingură sau spatulă de silicon.

Ungeți cu unt o tavă mică sau un vas ceramic plat, turnați amestecul și puneți la cuptor.

Coaceți pentru aproximativ 15 minute sau, efectuând testul scobitorii, până când scobitoarea iese curată din plăcintă.

După ce plăcinta cu spanac este gata, lăsați să se răcească pentru  10 minute, după care o puteți savura!

 

Poftă bună!

Plăcintă de legume

Încălziți cuptorul la 180 de grade.

 

Bateți într-un vas ouăle, brânza de vaci și piperul negru.

 

Puneți jumătate din amestec într-un vas  de yena sau într-o tavă mică, acoperită cu hârtie de copt.

 

Puneți deasupra  legumele înăbușite și cașcavalul răzuit si turnaţi cealaltă jumătate a amestecului.

 

Coaceți timp de 25 minute.

 

Această rețetă este potrivită atunci când aveți oua, brânză si legume la alegere în regim.

 

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Cuiburi de spanac

Fierbeți în puțină apă spanacul curățat, spălat și tăiat în bucăți mari.

 

Lăsați apa să fiarbă la foc mic. Adăugați untul, brânza (bucăți mari) și amestecați până la obținerea unui piure de spanac.

 

Turnați piureul într-un vas de iena. Formați cuiburi. Puneți câte un ou în fiecare cuib.

 

Coaceți pentru 10 minute la cuptorul încălzit în prealabil la  200-220 de grade.

 

Serviți cuiburile calde.

 

Poftă bună!

 

SUFLEU DE LEGUME

Dezghețați spanacul și scurgeți-l bine.

Într-un bol mare, amestecați spanacul cu dovleceii și morcovii răzuiți.

Adăugați brânza rasă, brânza feta și ouăle. Amestecați până obțineți o masă omogenă și condimentați cu sare, piper și mărar tăiat mărunt.

Turnați amestecul într-o tavă mică de copt și coaceți timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți ouă, legumă la alegere și brânză în regim.

MINI FRITTATA

Într-un vas de dimensiune medie, amestecați ouăle, brânza mascarpone, sarea și piperul. Folosiți un mixer și amestecați până obțineți o masă omogenă.

Adăugați în amestec brânza rasă,  prosciutto și pătrunjelul.

Turnați amestecul într-o tavă pentru brioșe (6 buc.). Umpleți compartimentele până aproape de partea de sus.

Coaceți în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, timp de aproximativ 20-25 de minute sau până  frittatele prind o crustă aurie deasupra.

Serviți-le imediat sau bucurați-vă de ele după ce se răcoresc puțin.

Poftă bună!