Pasta al pomodoro

Umpleți o cratiță cu suficientă apă, puneți la foc puternic și acoperiți cu capac. Curățați roșiile și tăiați-le cubulețe. Tăiați ceapa și usturoiul foarte mărunt, pentru a fierbe la gătire și a rămâne doar gustul, fără a fi vizibile în sosul final.

 

Încălziți uleiul de măsline la foc moderat și adăugați ceapa. Înăbușiți amestecând frecvent. Scopul este ca ceapa să se gătească și să se înmoaie fără a se colora. Adăugați un pic de sare – astfel veți accelera procesul. Când ceapa este gata, adăugați usturoiul pentru câteva minute, amestecând. Adăugați roșiile și așteptați ca amestecul să fiarbă și lăsați la foc încet pentru 10 minute. Condimentați cu sare și piper.

 

Când apa a fiert, adăugați 2 lingurițe de sare și pastele. Fierbeți conform indicațiilor de pe ambalaj, ultimele 2-3 minute transferând pastele cu puțin din apa lor la roșii, pentru a sfârși procesul de gătire.

 

Serviți imediat cu busuioc tăiat mărunt și brânză răzuită. Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți paste, legume la alegere și brânză în regim.

 

Puteți comanda un regim alimentar personalizat de aici.

Penne cu broccoli și usturoi

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie adâncă la o temperatură potrivit de ridicată.  Adăugați usturoiul nedecojit și gătiți până la rumenire. Îndepărtați cățeii de usturoi – astfel veți obține ulei de măsline condimentat.

 

Puneți broccoli rupți în buchețele și chili în tigaie cu uleiul de măsline condimentat și amestecați periodic pentru 4-5 minute.

 

Adăugați pastele și apa și gătiți pentru 3-4 minute.

 

Serviți în farfurii adânci și presărați deasupra brânza răzuită, dacă aveți brânză în regim.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți paste, legume la alegere și brânză în regimul vostru alimentar personalizat.

PASTA PRIMAVERA

Fierbeţi pastele după indicațiile de pe ambalaj. În ultimele 3 minute adăugaţi în apă mazărea, sparanghelul şi spanacul tăiat. Scurgeți pastele şi păstraţi puţin din apa în care au fiert.

 

Amestecaţi usturoiul, verdeaţa, coaja de lămâie, uleiul de măsline, 3 linguri de brânză rasă şi pasaţi. Adăugaţi puţin din apa în care au fiert pastele pentru a dilua până la consistența dorită.

 

Adăugaţi sare și piper după gust.

 

Serviţi pastele cu legume într-o farfurie adâncă și adăugaţi deasupra piureul pregătit anterior, garnisind cu parmezan ras.

 

Poftă bună!

 

 

 

* Întrucât baza acestei reţete constă în prospeţimea legumelor şi condimentelor verzi, unele dintre acestea pot fi înlocuite, de exemplu sparanghelul cu fasole verde, iar spanacul cu kale.

** Opăriţi coaja de lămâie înainte de a o utiliza. Răzuiţi, puneţi într-un vas  sau tigaie mică  şi acoperiţi cu apă rece. Fierbeţi, strecurați şi adăugaţi din nou apă rece. Repetaţi de 3-4 ori. Această procedură nu va modifica culoarea şi gustul, dar va lua din amărăciune.

PASTE CU RAGU DE LEGUME

Tăiați legumele în cubulețe de dimensiuni medii. Încălziţi cuptorul la 200°C . Ungeţi tava cu ulei de măsline şi distribuiţi legumele astfel încât să formeze un rând uniform. Adăugaţi frunză de dafin. Puneţi tava în cuptor şi coaceţi până când legumele se caramelizează (aproximativ 30-35 minute), amestecând periodic.

Intre timp, fierbeţi 3 litri de apă, adăugaţi 2-3 linguri de sare şi fierbeţi pastele până când sunt gata.

Atunci când legumele sunt aproape gata, se adăuga pasta de roşii și boia de ardei și se amestecă. Lăsaţi tava în cuptor pentru încă 5 minute. Scoateţi legumele, adăugaţi puţin din apa în care au fiert pastele. Apa va dizolva aromele concentrate în partea de jos a tăvii și va forma un sos plăcut şi aromat.

Serviţi pastele cu o porţie bună de ragu de legume şi brânză rasă. Dacă doriţi, adăugaţi pătrunjel sau busuioc tocat.

Poftă bună!

Rețeta este  potrivita atunci când ai paste şi legume în regimul tău.

În cazul în care înca nu ai un regim alimentar individual, poți sa-l comanzi de aici.

Salată cu pesto mentolat

Fierbeți pastele, clătiți cu apă rece și amestecați-le cu o lingură de ulei de măsline.

Tăiați castravetele, țelina și ardeiul gras în cubulețe. Taiați roșiile în patru, curățați-le de semințe și de miez, și tăiați partea rămasă cubulețe.Puneți miezul  deoparte. Tăiați mărunt ceapa.

Separați frunzele mentei și a pătrunjelului și amestecați-le cu usturoi pisat, uleiul de măsline rămas, 2-3 linguri de apă, miezul roșiilor și crema de brânză. Pasați până la obținerea consistenței dorite. Adăugați brânza tare și nucile și pasați.

Amestecați într-un bol pastele reci, legumele tăiate și pastele. Adăugați sosul pesto treptat până la obținerea gustului dorit – nu este obligatoriu să folosiți întreaga cantitate. Condimentați cu sare, piper și sucul de lămâie.

Poftă bună!

Spaghetti alla Putanesca

Încălziți tigaia la foc mediu. Adăugați uleiul de măsline și usturoiul și agitați. După ce se înmoaie usturoiul, adăugați roșiile (la conservă sau proaspete, tăiate cubulețe), caperele, măslinele ( fără sâmbure, tăiate cubulețe) și ardeii iuți.

Reduceți temperatura și lăsați la foc mic timp de 10-15 minute. La jumătatea timpului adăugați oregano.

Fierbeți spaghetele în apă sărată. Scurgeți-le de apă cu 2 minute mai devreme decât timpul indicat pe ambalaj și finisați gătitul în sos. Adăugați puțin din lichidul spaghetelor, dacă este cazul.

Serviți în farfurii adânci si presărați cu pătrunjel.

 

Poftă bună!

 

* Rețeta este potrivită atunci când aveți paste și legume la alegere în regimul alimentar personalizat.