File de pește alb cu spanac

Primul pas în pregătirea fileului de pește cu spanac este să tăiați usturoiul mărunt iar spanacul în bucăți mari.

Încălziți 3-4 linguri de apă într-o tigaie și adăugați usturoiul timp de 10 – 15 secunde , după care spanacul tăiat. Presărați puțină sare și amestecați până spanacul prinde o culoare verde închisă. Gătiți timp de încă o minută-două și luați de pe foc.

Încălziți cuptorul la 200 de grade. Condimentați fileurile de pește cu sare și piper și absorbiți cu hârtie de bucătărie.  Încingeți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie și puneți peștele pe partea pielii. Gătiți pentru 3 minute sau până pielea prinde o culoare aurie. Puneți tiagai la cuptor și coaceți pentru încă 3-6 minute, în dependență de dimensiunea fileurilor. Peștele trebuie să rămână suculent, însă să fie complet pregătit.

Serviți pe pat de spanac.

Rețeta este potrivită atunci când aveți pește și legume la alegere în regimul vostru alimentar.

Tocană de pește

Primul pas este să tăiați toate legumele.

 

Încălziți 2 linguri de ulei  într-o cratiță cu capac și înăbușiți ceapa. Adăugați succesiv legumele : usturoiul, morcovul, dovlecelul și condimentele. Agitați timp de 2 minute și adăugați sosul de roșii.

 

Lăsați legumele la înăbușit 10-12 minute, după care adăugați peștele. Puneți capacul și gătiți la foc încet timp de încă 15 minute.

 

Condimentați cu sare și piper și serviți cu pătrunjel tăiat.

 

Tocana de pește este gata.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți pește și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Salată cu pește afumat

Primul pas în prepararea salatei cu pește afumat este să tăiați sfecla și castraveții în cubulețe, iar ceapa și usturoiul – foarte mărunt.

 

Rupeți peștele în bucăți mici și amestecați alimentele din vas.

 

Condimentați cu sare și piper și adăugați ulei de măsline. Amestecați din nou.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți pește și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Frigărui de rechin

Primul pas al rețetei este pregătirea marinatei.

Amestecați uleiul de măsline, coaja de lămâie, menta și usturoiul și mixați cu ajutorul unui blender sau pasator până la obținerea unei mese omogene.

 

Puneți bucățelele de rechin într-un vas și turnați marinata pregătită deasupra. Amestecați și condimentați cu piper negru și sare de mare. Lăsați peștele la marinat pentru aproximativ 10 minute.

 

Arangați bucățile de pește pe bețele de lemn lăsate în prealabil în apă. Puneți câte o frunză de dafin după fiecare bucată de pește.

 

Coaceți la grătar pentru câteva minute și serviți-le cu feliile de lămâie.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți pește și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat. Puteți combina frigăruiul de rechin cu legume după preferință.

Macrou cu sos de roșii la cuptor

Primul pas al pregătirii macroului cu sos de roșii la cuptor este să spălați peștii și să-i crestați puțin cu cuțitul din ambele părți. Sărați-i și stropiți-i cu suc de lămâie. Lăsați la marinat timp de 15 minute.

 

Umpleți peștii cu roșiile tăiate rondele sau semiluni, cu ceapa verde și usturoiul tăiat mărunt și câteva tulpini de leuștean sau pătrunjel. Stropiți cu ulei și puneți în tavă.

 

Adăugați sosul de roșii la pești, precum și celelalte legume și condimente proaspete.

 

Coaceți în cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru 30 de minute.

 

Puteți adăuga măsline sau nuci.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți pește și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Salată cu somon copt, nuci și pere

Amestecați într-un vas uleiul de măsline, oțetul balsamic, sucul de lămâie, sarea și piperul. Ungeți fiecare file de somon cu amestecul obținut.

 

Coaceți fileurile pe grătar sau la cuptor pentru aproximativ 12 min, întorcându-le pe cealaltă parte doar o singură dată.

 

Înșirați nucile pe hârtia de copt ( doar un singur strat) și coaceți-le la 160°C timp de 10 minute.

 

Adăugați la salata verde cănuța de mazăre, nucile coapte și fileurile, sfârșind cu para tăiată subțire. Condimentați cu oțet și ulei de măsline.

 

 

Poftă bună!

Pește alb cu Ratatouille

Tăiați dovlecelul, vânăta și morcovul în rondele și coaceți-le pe ambele părți în tigaie cu puțin ulei de măsline.

 

Încălziți sosul de roșii, adăugați ardeii tăiați, frunza de dafin, cimbrul și usturoiul și lăsați să fiarbă pentru 5-6 minute. Luați de pe foc și amestecați totul cu ajutorul blenderului. Condimentați cu sare și piper.

 

Încălziți cuptorul la 180С. Acoperiți fundul tăvii cu sosul și aranjați rondelele de legume și peștele deasupra. Coaceți 20 de minute.

 

Poftă bună!

File de biban la grătar cu legume înăbușite

Tăiați morcovii, țelina și fasolea verde în bucăți de aceeași mărime ca și broccoli și conopida. Fierbeți 1.5 l  de apă, adăugați 2 lingurițe de sare și  opăriți câte 2-3 minute toate legumele.  Păstrați câteva linguri de apă, adăugați la ele legumele și untul și gătiți pentru 5-6 minute. Puneți-le într-un caston și adăugați mărar.  Încingeți cuptorul la 200С și grătarul la maxim. Condimentați fileul cu sare și piper și  puneți fileul cu partea pielii pe grătar. Coaceți pentru  pentru 2 minute la foc puternic, puneți cu grijă pe tavă și sfârșiți  lăsând la cuptor pentru 3-4 minute.
Ungeți cu puțin ulei de măsline și serviți cu porția de legume înăbușite.
Rețeta este potrivită atunci când aveți pește și legume la alegere în regimul dumneavoastră.

Dacă încă nu aveți un regim alimentar individual, pregătit de către nutriționistul Ipokratis Papadimitrakos, o puteți face de aici.

Păstrăv în susan cu spaghete de legume

Amestecați  sucul de lămâie, sosul de soia, o parte din usturoi, sarea și piperul. Marinați fileurile cu amestecul obținut și  lăsați la frigider timp de 30 de min.

 

Tăiați legumele în felii foarte subțiri (utilizând aparatul de cojit), după care tăiați feliuțele în fâșii subțiri asemănătoare cu forma spaghetelor.

 

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați prazul, iar după puțin timp adăugați pe rând morcovul, țelina, usturoiul rămas și la final dovleceii. Adăugați 2-3 linguri de apă pentru a evita colorarea legumelor. Gătiți timp de 2-3 minute sau până se înmoaie. Condimentați cu sare și piper.

 

Încălziți cuptorul la 200° C. Adăugați câteva  picături de ulei de măsline într-o tigaie și puneți peștele (uscat) cu pielea în jos pentru 2 min.  Scoateți peștele, ungeți deasupra cu sosul marinat și presărați susan, apăsați ușor pentru a permite susanului să se lipească bine și  transferați la cuptor timp de 3-4 min.

 

Serviți pe pat de spaghete de legume.

 

Pofta buna!

Somon cu praz

Somonul face parte din categoria peștilor grași, acesta fiind motivul pentru care mulți îl exclud din meniu atunci când doresc să slăbească sau să își mențină greutatea. Această frică nu este justificată. Această rețetă de somon este potrivită pentru zilele în care aveți pește și legumă la alegere în regim. Dacă nu vă puteți asigura somon, îl puteți înlocui cu macrou sau alt pește gras.

 

Încălziți cuptorul la 180° C.

 

Curățați prazul de capete și de frunzele exterioare. Tăiați prazul pe lungime în patru bucăți egale, după care tăiați fiecare parte de-a lungul pentru a obține fâșii.

 

Inăbușiți prazul în puțină apă până  începe sa se înmoaie, timp de 5 minute. Presărați zahăr brun* si amestecați. Gătiți până prazul devine ușor maroniu, timp de 15 minute.

 

Curățați si tăiați morcovii în fâșii subțiri. Adăugați morcovii la praz, adăugați puțină sare și amestecați până morcovii devin moi – aproximativ 5 minute.

 

Puneți bucățile de somon pe hârtie pentru copt, presărați sare și piper și coaceți în cuptor până la pregătirea completă, timp de 15 minute (în funcție de grosimea bucăților).

 

Aranjați pe farfurie fiecare file, adăgând deasupra cu 1/4 din praz si morcovii caramelizați.

 

Puteți garnisi cu ciuperci înăbușite.

 

Vreți să atingeți greutatea dorită sau pur și simplu să mențineți greutatea actuală fără să luați în greutate? Acum este momentul potrivit de a avea grijă de voi înșivă. Ce includ programele noastre și de ce funcționează?

 

Pregătirea unui regim alimentar personalizat de către un specialist

 

Regimul va include doar alimentele pe care le preferați sau le puteți asigura. Specialistul nostru va adapta gramajele și succesiunea meselor voastre la scopurile, starea de sănătate, modul de viață și necesitățile speciale de elemente nutritive, pentru ca slăbirea să fie sănătoasă și durabilă.

 

Sprijin online permanent pe durata programei

Veți avea posibilitatea de a comunica în permanență cu echipa noastră, să primiți sfaturi și recomandări de la noi, precum și să introduceți măsurătorile și să urmăriți progresul.

 

Rețete ușor de pregătit la fiecare masă din regim

 

Vă vom propune rețete sănătoase potrivite pentru întreaga familie. Vă vom convinge că pregătirea unei mese sănătoase poate fi simplă. Nu vă veți mai întreba : “Ce să gătesc astăzi?”. Pentru a facilita urmarea regimului și mai mult, veți dispune de o listă de cumpărături cu toate predusele necesare din regimul vostru, pentru a evita mersul la magazin inutil.
Completați chestionarul și începeți>>

 

❌Fără foame, fără efect yoyo, fără stres. Aveți grijă de sănătatea voastră acum!