Supă de năut

Primul pas în prepararea supei de năut este să decojiți ceapa și s-o tăiați mărunt. După aceea, înăbușiți-o într-o cratiță cu puțină apă.

 

Tăiați dovleceii în bucățele mici și înăbușiți-i în cratiță.

 

Între timp, spălați năutul ( la conservă sau lăsat în apă în prealabil și fiert) și adăugați-l în cratiță împreună cu roșiile ( la conservă sau proaspete.

 

Adăugați apă asfel încât să acopere ingredientele din cratiță. Adăugați puțină sare, piper și condimente și lăsați la foc mic pentru 30 de minute.

 

După ce luați de pe foc, adăugați pătrunjelul și pasați supa.

 

Poftă bună!

Păstrăv cu ierburi aromate

1️⃣ Primul pas în pregătirea rețetei este pregătirea peștelui și legumelor.

 

Spălați peștele și puneți-l pe tava de copt.

 

Tăiați lămâia în două jumătăți – tăiați prima jumătate în felii subțiri iar pe cealaltă scurgeți-o într-un vas mic. Tăiați mărunt busuiocul, pătrunjelul, menta, usturoiul și ceapa și adăugați în vasul cu sucul de lămâie. Adăugați și uleiul de măsline.

 

2️⃣  Amestecați bine și stropiți peștele cu sosul obținut.

 

Puneți celelalte felii de lămâie deasupra peștelui. Adăugați sare și piper după gust.

 

3️⃣ Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 С pentru 25 minute.

 

Puteți adăuga garnitura de legume după preferința dumneavoastră.

 

?Poftă bună!

Granola de casă

Încălziți cupptorul în prealabil la 180ºС. Acoperiți tava cu hârtie pergament.

 

Într-un bol mare, amestecați fulgii de ovăz, alunele și semințele, scorțișoara, extractul de vanilie, sarea, miere și uleiul de măsline.

 

Turnația amestecul în tava și coaceți 20 de minute, amestecând periodic. Reduceți temperatura la 135ºС  și coaceți până la pregătirea completă a granolei – până prinde o culoare maro uniformă. Dacă preferați ca granola să fie crocantă, măriți temperatura însă aveți grijă să nu ardă.

 

Scoateți din cuptor și adăugați stafide sau afine roșii.  Lăsați să se răcească la temperatura camerei  și transferați într-un borcan ermetic. Puteți păstra granola până la 3 săptămâni.

 

Serviți cu iaurt sau înghețată. Puteți folosi granola la micul dejun, în loc de musli.

 

Poftă bună!

Asemenea rețete delicioase, simple și sănătoase veți găsi zilnic în profilul personal cu un regim alimentar personalizat de la Top Forma. Toate rețetele sunt potrivite pentru întreaga familie. Dacă încă nu dispuneți de un regim, completați chestionarul și începeți.

Cartof umplut cu ciuperci și spanac

Primul pas în pregătirea rețetei de cartof cu umplutură de ciuperci și spanac este să spălați cartoful bine, să-l înveliți în folie de aluminiu și să-l coaceți timp de 45-50 de minute la 200 de grade.

 

Până cartoful se coace, înăbușiți un cățel de usturoi în puțin ulei de măsline și scoateți-l atunci când începe să devină roz. Aceasta este suficient pentru a condimenta uleiul de măsline.

 

Adăugați ciupercile tăiate și gătiți până lichidul lor se evaporă.

 

Adăugați spanacul și gătiți încă 5 minute.

 

Turnați amestecul de spanac și ciuperci într-un vas și adăugați brânzа.

 

Atunci când cartoful este copt, scoateți-l din folie, tăiați-l pe jumătate și umpleți-l cu amestecul pregătit.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți cartof și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Chifteluțe din năut

?Rețeta este potrivită atunci când aveți năut și legume la alegere în regimul alimentar personalizat. În profilul personal veți găsi multe alte rețete, la fel de simple, delicioase și sănătoase, adaptate la regimul vostru. Dacă încă nu dispuneți de un de un regim, aflați mai multe despre  programurile noastre.

 

1️⃣Primul pas în preparare este pregătirea legumelor.

 

2️⃣Fierbeți năutul ( puteți utiliza și năut la conservă), scurgeți și pasați. Tăiați mărunt pătrunjelul, ardeiul, ceapa și spanacul și adăugați-le la năutul pasat.

 

3️⃣La amestec adăugați uleiul de măsline și condimentele. Amestecați bine. Dacă este necesar, puteți adăuga puțină apă. Formați biluțe, rostogoliți-le în susan și serviți.

 

?Poftă bună!

Salată de paste toscană cu legume la grătar

Primul pas în pregătirea salatei toscane este să fierbeți pastele. Scurgeți de apă și adăugați 1 linguriță de ulei de măsline, amestecați bine și lăsați să se răcorească.

 

Tăiați ardeii în fâșii,vânăta, dovlecelul și ceapa rondele și adăugați un cățel de usturoi (opțional) și coaceți pe grătar.

 

Amestecați cu pastele reci, condimentați cu sare și piper și agitați. Lăsați la frigider pentru cel puțin 20 de minte ( astfel salata se va condimenta mai bine).

 

Serviți salata cu pătrunjel proaspăt tăiat mărunt și brânză.

 

Sfat : coaceți legumele la foc mare pentru puțin timp. Puneți-le într-un vas cu capac – astfel vor deveni moi și se vor menține puțin crocante.

 

Poftă bună!

Supă cremă de dovleac

Dovleacul conține vitaminele B, С, D, Е. Din conținut fac parte și minerale precum potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, cupru. Dacă adăugați ghimbir și semințe de dovleac, această supă se transformă în masa perfectă pentru sistemul imunitar.

 

1️⃣ Primul pas în pregătirea supei de dovleac este pregătirea legumelor. Se taie ceapa cubulețe și înăbușă cu puțină apă.

 

2️⃣Se adaugă legumele curățate și tăiate în bucăți mari : morcovii, dovleacul și ardeii. Se toarnă 1 l de apă și se fierbe până la pregătirea completă.

 

3️⃣ Se pasează și se condimentează cu sare, piper negru, ghimbir. Se amestecă bine pentru 1-2 minute. Serviți cu brânză și semințe de dovleac coapte pe tigaie uscată.

 

Poftă bună!

Varză murată – fermentată natural

Curățați varza și separați câteva frunze mari.

 

Tăiați varza fideluță. Umpleți borcanul (sterilizat și uscat) apăsând varza ( pentru o varză ați avea nevoie de 2 borcane). Adăugați câte un cățel de usturoi în fiecare borcan.

 

Încălziți apa ( până la fierbere) și adăugați în ea ingredientele rămase. Amestecați pentru a dizolva bine sarea. Lăsați să se răcească la temperatura camerei.

 

Umpletați borcanele cu lichidul fermentat. Utilizați frunzele puse deoparte pentru a ridica varza  cât mai sus. Apăsați cu putere pentru a permite ieșirea completă a aerului. Apăsați de câteva ori până bulele dispar.

 

Acoperiți borcanele și lăsați-le la fermentat la temperatura camerei timp de 5-6 zile. După 4 zile le puteți deschide pentru a le gusta. Cu cât mai mult timp le lăsați, cu atât mai acru va fi gustul acestora. La final, închideți borcanele și păstrați-le la frigider.

 

Salată cu porumb, legume și brânză coaptă

Primul pas în pregătirea salatei este să coaceți brânza în cuptor sau pe tigaie.

 

Puneți porumbul și mazărea într-un bol. Tăiați castavetele în cubușoare și ceapa foarte mărunt și adăugați la celelalte legume. Condimentați cu ulei de măsline, oțet balsamic și sare după gust.

 

Puneți brânza coaptă deasupra salatei.

 

Poftă bună!

 

*Puteți folosi mazăre și porumb la conservă.

Supa rece Gazpacho

Primul pas în pregătirea rețetei Gazpacho este să decojiți roșiile. Procesul devine mai simplu atunci când le înmuiați în apă fierbinte timp de o secundă.

 

Decojiți castravetele și tăiați-l mărunt, după care tăiați mărunt ardeiul și pătrunjelul. Separați jumătate din castravetele și ardeiul tăiat și puneți într-un vas – acestea vor fi utilizate la garnisirea supei.

 

Tăiați mărunt usturoiul și ceapa. Amestecați castravetele și ardeiul și pătrunjelul cu usturoiul și ceapa tăiată.

 

Puneți în blender sau într-un robot de bucătărie roșiile tăiate cubulețe, amestecul de ardei, ceapă, pătrunjel și usturoi. Adăugați suc de lămâie și ulei de măsline și pasați pentru câteva secunde. Dacă consistența este prea groasă, puteți adăuga puțină apă și pasa din nou.

 

Lăsați amestecul la frigider timp de 1-2 ore.

 

Serviți supa garnisind cu cealaltă jumătate a legumelor tăiate ( castravete, ardei și pătrunjel) și brânză.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți legume la alegere și brânză în regimul vostru alimentar personalizat.