Tabouleh cu bulgur

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mic, tăiat în semiluni
  • 2 ardei grași tăiați cubulețe
  • 1 vânătă tăiată în sferturi
  • 1 ½ lingură ulei de măsline
  • 150 g bulgur
  • 375 g bulion rece de legume (pregătit de casă)
  • 2 lingurițe de pătrunjel tăiat
  • 4 lingurițe de coriandru
  • 1 linguriță de semințe de chimion pisate
  • 1 ½ linguriță de ghimbir pudră
  • ½ lingurițe de boia
  • 4 lingurițe de suc proaspăt de portocale
  • sucul unei jumătăți de lămâie
  • sare și piper după gust
Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 200°C.

Aranjați dovlecelul tăiat, vânăta și ardeii deasupra hârtiei pentru copt. Condimentați cu o lingură de ulei de măsline, sare și piper și lăsați la cuptor pentru 10-15 minute, până încep să se înmoaie și să-și schimbe culoarea

Între timp, puneți bulgurul în cratiță împreună cu bulionul de legume și lăsați aă fiarbă la temperatură medie pentru aproximativ 15 minute, până este pregătit și a absorbit lichidul complet.

După ce bulgurul s-a răcit un pic, amestecați-l cu o furculiță, pentru a deveni pufos. Adăugați condimentele proaspete și cele uscate, sucul de portocale, jumătate de lingură de ulei de măsline, sucul de lămâie și la sfârșit – legumele coapte.

Amestecați și condimentați din nou cu sare și piper, dacă este necesar.

Poftă bună!

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM