Bolul lui Buddha cu amarant

Ingrediente:

  • Pentru 1 porție
  • 65 g amarant
  • 45 g dovleac
  • 40 g morcovi
  • 40 g varză de Bruxelles
  • 40 g sfeclă roșie
  • 20 g spanac
  • 50 g brânză de vaci
  • 200 ml oțet
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • pudră de usturoi
  • sare
Mod de preparare:

Primul pas în pregătirea rețetei de Bolul lui Buddha cu amarant este să curățați și tăiați dovleacul și morcovii în bucăți alungite de aproximativ 3 cm lungime. Ungeți tava cu puțin ulei de măsline și aranjați uniform dovleacul, morcovii și varza de Bruxelles. Presărați pudră de usturoi. Coaceți pentru 30 de minute în cuptorul încălzit în prealabil la 220°.

 

Între timp, puteți fierbe amarantul. Turnați apă într-o cratiță mică și lăsați să fiarbă. Adăugați amarantul, amestecați și reduceți temperatura. Lăsați la foc mic pentru 15-20 de minute sau până apa se absoarbe complet și agitați periodic. Luați de pe foc și acoperiți.

 

Într-o altă cratiță adăugați oțetul, 200 ml apă și sfecla și fierbeți aproximativ 15 minute. Luați de pe foc, puneți capacul și lăsați acoperit 15 minute.

 

Pentru a forma Bolul lui Buddha, adăugați întâi amarantul într-un bol adânc, după care aranjați deasupra dovleacul, morcovii, varza de Bruxelles, frunzele de spanac, sfecla și brânza de vaci. Stropiți cu ulei de măsline și oțet balsamic.

 

Bolul este gata.

 

Poftă bună!

 

Această rețetă este potrivită atunci când aveți amarant și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM