Cartofi nemțești la tigaie cu spanac ( Bratkartoffeln )

Ingrediente:

  • Pentru 2 porții:
  • 500 g cartofi
  • 100 g ceapă
  • 300 g spanac
  • 1-2 căței de usturoi
  • 100 g brânză
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • sare, boia și piper negru
Mod de preparare:

Primul pas în pregătirea rețetei de Bratkartoffeln este să pregătiți legumele.

 

Fierbeți cartofii în coajă la 90 % ( trebuie să fie un pic nefierți în mijloc). Clătiți abundent cu apă rece și lăsați deoparte.

 

După aceasta, tăiați ceapa în semiluni subțiri, curățați-i și tăiați spanacul în bucăți mari.

 

Încingeți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și adăugați cățeii de usturoi (nedecojiți) pentru 2-3 minute. Scoateți usturoiul și adăugați spanacul în uleiul de măsline condimentat. Agitați și gătiți până când se înmoaie și prinde o culoare verde închisă – aproximativ 2-3 minute.

 

Adăugați sare și puțin piper și lăsați deoparte.

 

Decojiți cartofii și tăiați-i în rondele groase. Încingeți 1 lingură de ulei de măsline în tigaie și aăugați ceapa. Înăbușiți până începe să se înmoaie și să se caramelizeze. Adăugați cartofii tăiați și o lingură de boia și gătiți până cartofii încep să prindă crustă.

 

Condimentați cu sare și boia.

 

Aranjați cartofii pe pat de spanac și garnisiți cu brânza mărunțită.

 

Poftă bună!

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM