Ciuperci umplute cu quinoa

Ingrediente:

  • 200 g quinoa fiartă (150 g crudă)
  • 40 g ceapă
  • 1-2 căței de usturoi
  • 150 g ciuperci (alegeți ciuperci de mărime mare)
  • 30 g porumb
  • 2-3 linguri de pătrunjel (tăiat mărunt)
  • 50 g cașcaval (la dorință)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare și piper după gust
Mod de preparare:

Lăsați la înmuiat o cană de quinoa în 2 căni de apă fierbinte pentru aproximativ 20-25 de  minute. Scurgeți și clătiți cu apă rece. Puneți la fiert 2 căni de apă și adăugați quinoa. Fierbeți 12-15 de minute.

Încălziți cuptorul la 200С. Îndepărtați cozile ciupercilor și puneți-le pe tavă întoarse (ca niște coșulete).  Coaceți aproximativ 5 minute, scoateți din cuptor și puneți deoparte.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mică și înăbușiți usturoiul și ceapa tăiată mărunt. Când ceapa devine moale, adăugați porumbul și gătiți încă 2 minute. Adăugați quinoa, amestecați o minută- două, adăugați 2 linguri de apă și pătrunjelul tăiat mărunt și luați tigaia de pe foc. Condimentați cu sare și piper și adăugați ( la alegere) puțină boia.

Umpleți ciupercile cu amestecul obținut și presărați deasupra cașcavalul* răzuit. Puneți din nou la cuptor și coaceți 10-12 minute sau până cașcavalul se topește și obține o culoare aurie.

Rețeta este potrivită atunci când aveți quinoa și legume la alegere în regim.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM