Primul pas în pregătirea fileului de porc cu sos de ciuperci este pregătirea legumelor.
Tăiați mărunt 2/3 din ciuperci, 1/3 din ciuperci în sferturi și mărunțiți ceapa și usturoiul.
Încingeți 1 linguriță de ulei de măsline într-o tigaie de mărime medie și adăugați ceapa, gătind timp de 2-3 minute la temperatură medie. Adăugați și usturoiul, agitați 30 de secunde și adăugați ciupercile tăiate mărunt. Amestecați periodic și adăugați apa/bulionul atunci când ciupercile prind o culoare aurie. Așteptați ca amestecul să fiarbă, lăsați 2-3 minute și pasați-l într-un blender.
Tăiați fileul de porc în bucăți lungi cu grosimea de 2- 2,5 cm. Încălziți uleiul de măsline rămas într-o tigaie și coaceți sferturile de ciuperci. Adăugați bucățile de porc și coaceți timp de aproximativ o minută pe fiecare parte. Adăugați sosul de ciuperci, așteptați să înceapă să fiarbă și lăsați la foc mic timp de 15 minute.
Condimentați cu sare și piper. Aranjați bucățile în mijlocul farfuriei, ciupercile în jurul acestora și la final turnați sosul deasupra. Garnisiți cu pătrunjel tăiat mărunt.
Poftă bună!
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.