Primul pas în pregătirea rețetei de file de pui cu piure de păstârnac este să curățați fileul și să-l puneți-l într-o pungă de copt. Adăugați cimbrul, untul și cățeii de usturoi nedecojiți, un pic de sare și piper. Sigilați punga încercând să obțineți cît mai mult aer.
Puneți plicul într-o tavă și transferați-l în cuptorul încălzit la 180 С pentru 40 de minute. Atunci când puiul este gata, scoateți-l din plic, lăsați-l deoparte și păstrați lichidul.
Decojiți păstârnacul și tăiați-l cubulețe ( puteți înlocui cu rădăcină de pătrunjel sau țelină),tăiați prazul în rondele subțiri – doar partea albă, puneți legumele în cratiță și adăugați apă astfel încât să le acopere.
Fierbeți apa, acoperiți pe jumătate și lăsați să fiarbă la foc mic până păstârnacul devine moale.
Scurgeți și puneți deoparte lichidul. Adăugați lichidul obținut de la pui și pasați până obțineți consistența unui piure. Adăugați din bulionul păstârnacului, dacă este nevoie. Condimentați cu sare și piper.
Puneți piureul pe farfurie, după care aranjați deasupra fileul de pui tăiat în rodele subțiri.
Poftă bună!
Rețeta este potrivită atunci când aveți pui și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.