Fileu de porc poșat cu morcovi glasați

Ingrediente:

  • Pentru 2 porții:
  • 400 g file de porc
  • 350 g morcovi
  • 3 linguri de pătrunjel (tăiat mărunt)
  • 20 g unt
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare și piper după gust
Mod de preparare:

Curățați fileul îndepărtând grăsimea. Tăiați carnea transversal în două parți egale. Condimentați cu sare și piper și înveliți în folie transparentă. Strângeți capetele și răsuciți-le, legând cu ață.

 

În cratiță turnați suficientă apă astfel încât să acopere ambele rulouri. Încălziți apa până când  încep să iasă aburi, dar nu până la fiebere  –  aproximativ 70-75С. Puneți rulourile în apă și poșați pentru 20 de minute. Presați rulourile cu un polonic sau lingură, pentru a fi total scufundate în apă în timp ce se gătesc.

 

Decojiți morcovii și tăiați-i în jumătate. După aceasta,  tăiați jumătățile în bucățele de o lungime de aproximativ 3 cm. Puneți-i într-o cratiță mică, adăugați apă până la jumătatea din grosimea morcovilor, untul, pătrunjelul, un vârf de cuțit de zahăr și puțină sare. Aduceți la fierbere, puneți capacul si lăsați să fiarbă la foc mic pana când morcovii se înmoaie – 6-9 minute.

 

După ce scoateți carnea,  masa poate fi servită. Dacă doriți, puteți „căli“ carnea într-o tigaie înfierbântată cu ½ linguriță de ulei de măsline, pentru a obține o culoare și o aromă de carne coaptă.

Strecurați morcovii și serviți cu puțin pătrunjel și cu o lingură din lichid drept sos.

În cazul în care nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda  de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM