Încălziți cupptorul în prealabil la 180ºС. Acoperiți tava cu hârtie pergament.
Într-un bol mare, amestecați fulgii de ovăz, alunele și semințele, scorțișoara, extractul de vanilie, sarea, miere și uleiul de măsline.
Turnația amestecul în tava și coaceți 20 de minute, amestecând periodic. Reduceți temperatura la 135ºС și coaceți până la pregătirea completă a granolei – până prinde o culoare maro uniformă. Dacă preferați ca granola să fie crocantă, măriți temperatura însă aveți grijă să nu ardă.
Scoateți din cuptor și adăugați stafide sau afine roșii. Lăsați să se răcească la temperatura camerei și transferați într-un borcan ermetic. Puteți păstra granola până la 3 săptămâni.
Serviți cu iaurt sau înghețată. Puteți folosi granola la micul dejun, în loc de musli.
Poftă bună!
Asemenea rețete delicioase, simple și sănătoase veți găsi zilnic în profilul personal cu un regim alimentar personalizat de la Top Forma. Toate rețetele sunt potrivite pentru întreaga familie. Dacă încă nu dispuneți de un regim, completați chestionarul și începeți.
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.