Linte roșie cu dovlecei

Ingrediente:

  • 3 porții
  • 1 cană de linte roșie
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 tulpină țelină
  • 1 dovlecel
  • 1 lingură de ulei
  • ⅓ linguriță de chimion
  • ⅓ linguriță de ghimbir
Mod de preparare:

Primul pas în prepararea rețetei este pregătirea legumelor. Spălați morcovul, curățați-l și tăiați-l cubulețe.  Tăiați mărunt ceapa și țelina. Spălați dovlecelul, tăiați capetele și tăiați-l cubulețe.

 

Puneți legumele într-o cratiță mică și adăugați 2-3 linguri de apă. După ce devin moi, adăugați lintea spălată și ½  linguriță de sare. Adăugați apă astfel încât să acopere bine lintea și lăsați să fiarbă la foc mic. Lintea roșie fierbe mai repede decât cea obișnuită – va fi gata în aproximativ 20 de minte.

 

Cu 5 minute înainte de fierberea completă, adăugați dovlecelul, chimionul și ghimbirul și fierbeți încă 5 minute.

 

Puteți servi cu un ardei iute.

 

Poftă bună!

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM

Rețete gratuite

și sfaturi pentru o viață sănătoasă