Primul pas în prepararea rețetei de linte roșie cu dovlecei este pregătirea legumelor. Spălați morcovul, curățați-l și tăiați-l cubulețe. Tăiați mărunt ceapa și țelina. Spălați dovlecelul, tăiați capetele și tăiați-l cubulețe.
Puneți legumele într-o cratiță mică și adăugați 2-3 linguri de apă. După ce devin moi, adăugați lintea spălată și ½ linguriță de sare. Adăugați apă astfel încât să acopere bine lintea și lăsați să fiarbă la foc mic. Lintea roșie fierbe mai repede decât cea obișnuită – va fi gata în aproximativ 20 de minte.
Cu 5 minute înainte de fierberea completă, adăugați dovlecelul, chimionul și ghimbirul și fierbeți încă 5 minute.
Puteți servi cu un ardei iute.
Poftă bună!
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.