Pasta al pomodoro

Ingrediente:

  • Pentru 4 porții:
  • 400 g paste proaspete ( de preferință integrale)
  • 600 g roșii proaspete
  • 1 ceapă mică
  • 1 cănuță de frunze de busuioc ( sau mix de busuioc, mentă și pătrunjel)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 150 g brânză ( la alegere)
  • sare și piper după gust
Mod de preparare:

Umpleți o cratiță cu suficientă apă, puneți la foc puternic și acoperiți cu capac. Curățați roșiile și tăiați-le cubulețe. Tăiați ceapa și usturoiul foarte mărunt, pentru a fierbe la gătire și a rămâne doar gustul, fără a fi vizibile în sosul final.

 

Încălziți uleiul de măsline la foc moderat și adăugați ceapa. Înăbușiți amestecând frecvent. Scopul este ca ceapa să se gătească și să se înmoaie fără a se colora. Adăugați un pic de sare – astfel veți accelera procesul. Când ceapa este gata, adăugați usturoiul pentru câteva minute, amestecând. Adăugați roșiile și așteptați ca amestecul să fiarbă și lăsați la foc încet pentru 10 minute. Condimentați cu sare și piper.

 

Când apa a fiert, adăugați 2 lingurițe de sare și pastele. Fierbeți conform indicațiilor de pe ambalaj, ultimele 2-3 minute transferând pastele cu puțin din apa lor la roșii, pentru a sfârși procesul de gătire.

 

Serviți imediat cu busuioc tăiat mărunt și brânză răzuită. Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți paste, legume la alegere și brânză în regim.

 

Puteți comanda un regim alimentar personalizat de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM