PASTA PRIMAVERA

Ingrediente:

  • Pentru 2 porții
  • 300 g de paste la alegere
  • 100 g de mazăre verde
  • 100 g de sparanghel (cu jumătatea de jos decojită și tăiat în 4-5 bucăţi)
  • 200 g de spanac/măcriş (tăiat )
  • 1 căţel de usturoi
  • Verdeaţă proaspătă - 1 legătură de pătrunjel, busuioc, tarhon ( sau mix de condimente proaspete)
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 120 g parmezan sau altă brânză tare
  • Coajă de ½ de lămâie
  • Sare şi piper
Mod de preparare:

Fierbeţi pastele după indicațiile de pe ambalaj. În ultimele 3 minute adăugaţi în apă mazărea, sparanghelul şi spanacul tăiat. Scurgeți pastele şi păstraţi puţin din apa în care au fiert.

 

Amestecaţi usturoiul, verdeaţa, coaja de lămâie, uleiul de măsline, 3 linguri de brânză rasă şi pasaţi. Adăugaţi puţin din apa în care au fiert pastele pentru a dilua până la consistența dorită.

 

Adăugaţi sare și piper după gust.

 

Serviţi pastele cu legume într-o farfurie adâncă și adăugaţi deasupra piureul pregătit anterior, garnisind cu parmezan ras.

 

Poftă bună!

 

 

 

* Întrucât baza acestei reţete constă în prospeţimea legumelor şi condimentelor verzi, unele dintre acestea pot fi înlocuite, de exemplu sparanghelul cu fasole verde, iar spanacul cu kale.

** Opăriţi coaja de lămâie înainte de a o utiliza. Răzuiţi, puneţi într-un vas  sau tigaie mică  şi acoperiţi cu apă rece. Fierbeţi, strecurați şi adăugaţi din nou apă rece. Repetaţi de 3-4 ori. Această procedură nu va modifica culoarea şi gustul, dar va lua din amărăciune.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM