Plăcintă ciobănească de legume

Ingrediente:

  • 600 g cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 150 ml sos de roșii
  • 100 g cașcaval
  • 1 gălbenuș
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 frunză de dafin
  • 1 lingură cimbru/oregano
  • sare, piper și boia după gust
Mod de preparare:

Tăiați legumele mărunt. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mare și gătiți întâi ceapa până începe să se rumenească. Adăugați usturoi, frunză de dafin și morcovi pentru încă 2-3 minute, după care ciupercile, cimbrul și/sau oregano.

 

Amestecați periodic și gătiți până lichidul ciupercilor se evaporă. Adăugați sosul de roșii și așteptați să obțină o consistență groasă.Luați de pe foc, îndepărtați frunza de dafin și puneți amestecul într-o tavă adâncă, aranjând uniform cu lingura.

 

Decojiți cartofii și tăiați-i în cuburi de mărime mare. Fierbeți-i în apă sărată, scurgeți-i și faceți piure cât sunt fierbiți Adăugați cașcavalul răzuit și gălbenușul și amestecați bine. Condimentați cu sare și piper.

 

Încălziți cuptorul la 180 С. Transferați piureul de cartofi într-un pos și decorați suprafața amestecului de legume. Dacă nu dispuneți de pos, utilizați o lingură.

 

Coaceți pentru aproximativ 15 min sau până amestecul de cartofi prinde o culoare aurie.

 

Poftă bună!

 

Rețeta este potrivită atunci când aveți cartofi și legume la alegere în regimul vostru alimentar.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM