Primul pas în pregătirea rețetei de quinoa cu praz grătinat este să lăsați la înmuiat 1 cană de quinoa în 2 căni de apă fierbinte pentru aproximativ 20-25 de minute. Scurgeți și clătiți cu apă rece. Puneți la fiert 2 căni de apă și adăugați quinoa. Fierbeți 12-15 minute..
După aceasta, este necesar să decojiți păstârnacul și să îl tăiați în cubulețe mari. Dacă nu dispuneți de păstârnac, îl puteți înlocui cu rădăcină de țelină.
Puneți în cratiță și adăugați cimbrul, un vârf de cuțit de sare și turnați apă până acoperiți cubulețele. Lăsați apa să fiarbă, după care reduceți temperatura și lăsați la foc încet, până se înmoaie complet. Scurgeți și puneți deoparte lichidul. Adăugați crema de brânză (degresată) și faceți piure, adăugând sare și piper. Adăugați apa în care a fiert păstârnacul, dacă este nevoie, pentru a obține consistența unui piure de cartofi lichid.
Încălziți cuptorul la 200 C. Tăiați partea albă a prazului în rondele subțiri și amestecați cu piureul și quinoa. Distribuiți uniform pe tava unsă cu ulei de măsline, presărați puțină boia și cașcaval răzut. Coaceți până cașcavalul prinde o culoare aurie.
Poftă bună!
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.