Tăiați ciupercile în patru. Tăiați ceapa și usturoiul mărunt.
Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie și înăbușiți ciupercile la foc mare până se rumenesc, condimentați-le, luați de pe foc și puneți deoparte.
Încălziți bulionul. Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță la foc mediu și adăugați ceapa și usturoiul. Gătiți până se înmoaie și adăugați orezul. Agitați încă 2-3 minute și adăugați vinul. Amestecați până vinul se evaporă aproape complet.
Începeți să adăugați bulionul fierbinte la orez, în porții mici, amestecând încontinuu.
Amestecatul este baza unui risotto delicios. În acest mod, amidonul din boabele de orez se îndepărtează, fiind asimilat treptat de lichidul adăugat. . Astfel orezul se găteste treptat, uniform și devine bej fără a se adăuga cantități în plus de unt sau smântână.
Când orezul este pe jumătate pregătit, peste 10-12 min, adăugați ciupercile și continuați să amestecați și să adăugați puțin câte puțin din bulion. Când orezul este aproape gata, încetați să adăugați lichid și amestecați încă o minută-două. Luați de pe foc și adăugați brânza răzuită și încă 2-3 linguri de bulion. Contimentați cu sare și piper.
Garnisiți cu puțină brânză răzuită și pătrunjel proaspăt tăiat sau ceapă verde.
Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.