Salată cu pesto mentolat

Ingrediente:

  • 300 g de paste ORZO (arpa) (puteți utiliza și cușcuș)
  • 1/2 castravete
  • 1 roșie
  • 2-3 tulpini de țelină
  • 1 ardei gras roșu
  • 1/2 ceapă
  • Pentru sosul pesto
  • 1 legătură mentă proaspătă
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 l.s. de ulei de măsline
  • 80 g. brânză tare
  • 50 g crema de brânză
  • 30 g nuci coapte
  • 20-30 ml suc de lămâie (din jumătate lămâie)
  • sare si piper după gust
Mod de preparare:

Fierbeți pastele, clătiți cu apă rece și amestecați-le cu o lingură de ulei de măsline.

Tăiați castravetele, țelina și ardeiul gras în cubulețe. Taiați roșiile în patru, curățați-le de semințe și de miez, și tăiați partea rămasă cubulețe.Puneți miezul  deoparte. Tăiați mărunt ceapa.

Separați frunzele mentei și a pătrunjelului și amestecați-le cu usturoi pisat, uleiul de măsline rămas, 2-3 linguri de apă, miezul roșiilor și crema de brânză. Pasați până la obținerea consistenței dorite. Adăugați brânza tare și nucile și pasați.

Amestecați într-un bol pastele reci, legumele tăiate și pastele. Adăugați sosul pesto treptat până la obținerea gustului dorit – nu este obligatoriu să folosiți întreaga cantitate. Condimentați cu sare, piper și sucul de lămâie.

Poftă bună!

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM